Mertens en Vertonghen stampen nieuwe voetbalcompetitie uit de grond. Heeft die kans op slagen?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Union begint met puntenverlies bij promovendus Dender

Net als kampioen Club Brugge is ook vice-kampioen Union met onverwacht puntenverlies aan de nieuwe competitie begonnen. De winnaars van de Supercup kwamen op bezoek bij promovendus FCV Dender niet verder dan een scoreloos gelijkspel. De nieuwkomer in de topklasse kwam zelfs het dichtst bij een stunt, maar zag een doelpunt afgekeurd worden in de eerste helft en een pegel

Lees meer »

Vrouw trekt bloemen uit bloembakken en viseert daarbij hele straat in Oostende

In Oostende trekt een vrouw vrijwel elke dag de bloemen uit de bloembakken bij verschillende bewoners in de Cairostraat, aan de rand van de stad. De vrouw werd ondertussen herkend op camerabeelden en werd ook aangesproken. “We dachten dat het daarmee zou stoppen, tot deze morgen”, klinkt het bij buurtbewoner Corinne Plovier (67).
The post Vrouw trekt bloemen uit

Lees meer »

‘Toer De Boer’ uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag in Torhout

Toer de Boer, de smoefelfietstocht van de landelijke beweging, heeft dit jaar uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag 15 augustus plaats, maar op zondag 11 augustus. De startplaats is voorzien op het bedrijfsdomein van schepen Hans Blomme en zijn vrouw Conny Dejonghe aan de Kruiskensstraat 1A.
The post ‘Toer De Boer’ uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaanderen levert nieuwe omgevingsvergunning af voor ethaankraker Ineos

Vlaanderen heeft een hernieuwde omgevingsvergunning afgeleverd voor ‘Project One’, de veelbesproken ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven. Ontslagnemend Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) benadrukt dat er geen sprake is van een versoepeling van de milieuvoorwaarden en stelt dat de beslissing zorgt voor “meer rechtszekerheid”.

Lees meer »

Joodse man wil krantenartikel laten lamineren, maar werkneemster weigert te helpen omdat ze “pro-Palestina” is

In Melbourne is er een opmerkelijke discussie ontstaan tussen een Joodse man en een werkneemster van Officeworks, een winkelketen dat kantoorbenodigdheden verkoopt. De man wilde er een artikel uit de krant Australian Jewish News laten lamineren, maar de vrouw weigerde hem te helpen. “Ik profileer me als pro-Palestina”, zei de vrouw. “We hebben het recht om opdrachten te weigeren.”

Lees meer »

Vanaf 2 augustus is de nieuwe Jommekesstrip ‘Potvis Valentijn’ exclusief te koop in Koksijde

Op vrijdag 2 augustus lanceren de gemeente Koksijde en Standaard Uitgeverij het nieuwe album van Jommeke, ‘Potvis Valentijn’, exclusief in Koksijde. In dit album (nummer 322) krijgen potvis Valentijn en het nieuwe NAVIGO Visserijmuseum een centrale rol. Koksijde staat die dag in het teken van Jommeke.
The post Vanaf 2 augustus is de nieuwe Jommekesstrip ‘Potvis Valentijn’ exclusief te

Lees meer »

“Vulgair, gênant en beschamend’: Franse presentatrice zwaar bekritiseerd na interview met Olympisch ruiter

Net als bij ons kunnen de Franse kijkers de Olympische Spelen op de voet volgen op tv. In de talkshow ‘Quels Jeux’ op France 2 bespreekt presentatrice Léa Salamé (44) dagelijks de sportieve prestaties, voert ze gesprekken met experts en interviewt ze deelnemende atleten. Het gesprek dat ze voerde met de Franse ruiter Stéphane Landois (30), die een zilveren medaille

Lees meer »

Historicus die al sinds 1984 correct voorspelt wie president wordt in VS, zegt dat het nu al zo goed als uitgemaakte zaak is

Een Amerikaans historicus die al sinds de verkiezingsoverwinning van Ronald Reagan in 1984 correct voorspelt wie de nieuwe president van de VS zal worden, heeft zijn licht laten schijnen over het duel tussen Donald Trump en Kamala Harris. Volgens Allan Lichtman is er een duidelijke favoriet en “moet er al veel mis gaan” mocht die alsnog het onderspit delven.

Lees meer »

Handdruk en foto met paus afgeblazen, maar 12 Zonhovense misdienaars genieten toch van eucharistieviering in Vaticaanstad

Als enige Belgen hebben 12 misdienaars uit Zonhoven een eucharistieviering bijgewoond die werd voorgegaan door de paus. De viering op het Sint-Pietersplein vormde het hoogtepunt van de pelgrimstocht voor misdienaars. Er werden meer dan 50.000 aanwezigen verwacht. Lange tijd leek het Limburgs gezelschap uitgekozen om met de paus op de foto te gaan, maar die afspraak viel in het water.

Lees meer »