Man op grijze scooter berooft stelselmatig automaten; getuigen gezocht om deze plaag te stoppen: “Hij heeft drie koevoeten bij zich!”

Karen Delbaere uit Aarsele slaakt een noodkreet. In acht dagen tijd werden haar automatenshop De Proeverij twee keer geviseerd door een man op een grijze scooter. De man probeert de automaten open te wrikken met een koevoet en waar het lukt gaat hij met de inhoud aan de haal. Voor Karen Delbaere gaat ondertussen al om meerdere honderden euro en een pak schade. “Wij staan in contact met andere handelaars en ook zij blijken het slachtoffer van wellicht dezelfde dader. Van Roeselare over Tielt tot Deinze! Hij verplaatst zich op een grijze scooter. En op de beelden is te zien dat hij maar liefst drie koevoeten mee heeft.”

De automaten van Karen Delbaere staan in de Pastorijstraat 20 in Aarsele. De dame is zelfstandig thuisverpleegkundige, maar runt ook enkele automaten die ze zelf voorziet van (eigen bereide) producten. Maar op korte tijd sloeg er een inbreker tot twee keer toe. In de nacht van zondag op maandag 1 juli omstreeks 1 uur, in de nacht van maandag op dinsdag 9 juli om 4 uur. “We stelden zelf vast op de camerabeelden dat het om dezelfde man gaat. We hebben uiteraard klacht neergelegd bij de politie en hebben de beschikbare beelden overgemaakt. Bij de inbraak op maandag zag je dat hij bij alle automaten probeerde, maar het lukte enkel bij de roomijsautomaat. Daarin zitten traditionele ijsjes als frisco’s en cornet, maar ook ons eigen bereid ijs. Aan de automaat kun je met de kaart betalen, maar ook cash. Dus zit daar ook behoorlijk wat wisselgeld en ook briefjes in. De man forceerde deur van de roomijsautomaat en tot overmaat van ramp laat hij dan nog de deur open staan. Omdat die automaat ingesteld staat op -24 graden, draait die dan op volle toeren.”

“Hij is een plaag aan het worden”

De man verplaatst zich op grijze scooter van het merk SYM. “Maandag had hij iets over de nummerplaat heen bevestigd, de week erop was die nummerplaat gewoon afgevezen. Wij hebben ook al via sociale media een oproep gedaan naar getuigen en onder meer op die manier kwamen we te weten dat hij ook elders toesloeg. Allicht dezelfde man heeft ook nog ingebroken in automaten in Tielt, Roeselare, Vinkt, Poeke en Deinze. In de streek is hij dus een plaag aan het worden.”

Wie meer info heeft contacteert best de lokale politiezone.

The post Man op grijze scooter berooft stelselmatig automaten; getuigen gezocht om deze plaag te stoppen: “Hij heeft drie koevoeten bij zich!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Florry stapt zelf op uit ‘B&B zoekt lief’: “Die Airbnb’s waren niet van Anthony, maar van z’n papa”

“Ik zoek iemand die zelfstandig en zorgzaam is. Iemand die ook eens een ontbijtje maakt, als verrassing. Dáárom ben ik weg.” Met die harde woorden kondigde de 27-jarige Florry doodleuk haar vertrek aan bij ‘B&B zoekt lief’. Kandidaat Anthony (28) bleef verbouwereerd achter. En toch had Florry een paar goede redenen om het voor bekeken te houden. “Liever iemand die

Lees meer »

Nieuwe bodycambeelden tonen hoe Trump-schutter dood op dak wordt aangetroffen

De 20-jarige Thomas Crooks was op 13 juli verantwoordelijk voor de mislukte aanslag op Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. De man werd vlak na zijn poging doodgeschoten door de Secret Service. Pas vrijgegeven bodycambeelden, gemaakt door de politie van Butler County, tonen hoe de veiligheidsdiensten proberen uitzoeken wat er precies gebeurd is, terwijl ze naast het lichaam van

Lees meer »

“‘Over een uurtje ben ik terug’, zei hij”: dief (28) steelt Porsche van 40.000 euro tijdens testrit in Pelt, zaakvoerders rijden hem klem

Het leek nochtans een betrouwbare jongeman (28) die oprecht bereid was om 40.000 euro neer te tellen voor een Porsche Panamera, maar bij de testrit ging het mis. De twintiger — die verrassend genoeg wel zijn échte identiteitsgegevens achterliet — reed met het voertuig gewoon naar huis, maar werd dankzij een oproep op sociale media door de Peltse zaakvoerders zelf

Lees meer »

Mexico vernietigt 50 “monstertrucks” van drugskartels

In Mexico hebben de autoriteiten 50 zelfgemaakte gepantserde voertuigen van drugskartels vernietigd. De “monstertrucks” waren in beslag genomen bij 30 onderzoeken, zo maakte het openbaar ministerie bekend. De voertuigen werden vernietigd in de noordoostelijke stad Reynosa in de staat Tamaulipas, aan de grens met de VS.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Zo wil De Wever werken meer doen lonen en minder uitgeven aan werkloosheidsuitkeringen (en pensioenen)

Naast het verhogen van de maaltijdcheques en het afschaffen van de ecocheques wil federaal formateur Bart De Wever (N-VA) nog meer sleutelen aan het inkomen van werkenden, werklozen en gepensioneerden. Het hogere doel: werken meer doen lonen, op het moment zelf én later. Hier leggen we exclusief uit hoe hij dat wil doen. Ook opmerkelijk formatienieuws: hij kijkt ook naar

Lees meer »

Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide

De Provincie West-Vlaanderen stelde maandag het laatste deel van de Frontzate officieel open. Dit nieuwe traject, dat zich uitstrekt tussen het rondpunt in de Kaaskerkestraat en de IJzerdijk in Diksmuide, is een belangrijke schakel in de fietsverbinding van de regio.
The post Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »

Workshops, aperitief en hapjes bij club Woester in Zilverpand

In het Zilverpand kun je nog tot 1 september genieten van frisse drankjes, hapjes en workshops bij Club Woester. Het initiatief huist in een voorheen lang leegstaand handelspand. “Het is een aanzet om het Zilverpand opnieuw te laten bloeien en de leegstand weg te werken”, zegt Mathias Destecker.
The post Workshops, aperitief en hapjes bij club Woester in Zilverpand

Lees meer »

EXCLUSIEF. Adil en Bilall strikken publiekslieveling Pommelien Thijs voor ‘Patsers’: “We hebben haar gecast voor haar talent”

“Haar werk in ‘Knokke Off ‘ was zó straf, ‘Patsers’ moest en zou met haar zijn!” En als twee Hollywoodregisseurs applaudisseren, past Pommelien Thijs (23) haar agenda aan. De populairste artiest van het moment gaat in de nieuwe film van Adil & Bilall een hackersnetwerk leiden. “Waar ik vooral naar uitkijk? De zotte actiescènes die ze voor mij bedacht hebben”,

Lees meer »

Jonge fietser sterft bij aanrijding in Wervik

Op de drukke expresweg N58 in Wervik werd dinsdagmorgen een jonge fietser tijdens het dwarsen van de rijbaan gegrepen door een elektrische personenwagen Tesla en kwam hierbij om het leven. Het slachtoffer zou een 18-jarige jongen uit Kruiseke zijn.
The post Jonge fietser sterft bij aanrijding in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »