“Lokale verankering is voor ons heel belangrijk”: Brecht en Stijn Romel breiden Bordes uit naar Hooglede en Oostrozebeke

Broers Brecht (38) en Stijn Romel (36) leiden al negen jaar vastgoedkantoor Bordes in goede banen. Na vestigingen in Merelbeke en Waregem breiden de Izegemnaars nu ook uit naar Hooglede en Oostrozebeke, waar ze samensmelten met Briek en Imex.

De broers werken sinds 2016 vanuit een kantoor langs de Rijksweg in Izegem, maar gingen een jaar eerder al aan de slag vanuit de gebouwen van bouwbedrijf Romel in Gullegem. “Ik werkte al in een vastgoedkantoor in Merelbeke”, schetst Brecht. “Later is Stijn daar stage komen volgen en is hij nadien zo ook in de sector gerold. De ontwikkeling van woonpark Ter Beurse in Izegem door Romel was voor ons de ideale gelegenheid om in onze eigen stad met een eigen immobiliënkantoor te beginnen.”

Hoe was die terugkeer naar Izegem voor jullie?

Stijn: “We hebben een mooie start gekend. In een jaar tijd vijftig appartementen kunnen verkopen: dat kan je je nu bijna niet meer inbeelden. We hebben met dat project onze stempel kunnen drukken en meteen een visitekaartje kunnen afgeven.”

Brecht: “Al hadden we in het begin wel de vrees dat de mensen ons alleen met nieuwbouwprojecten zouden associëren. Er zijn inderdaad wat grote projecten geweest, zoals De Barge in Ingelmunster en nu nog met Blauwpoorte naast kasteel Blauwhuis, maar eigenlijk hebben wij vrij vlug ook een mooi portfolio kunnen opbouwen in bestaande woningen. Nu focussen we overigens nog altijd meer op kwaliteit dan kwantiteit.”

Wie van jullie doet er wat binnen Bordes?

Brecht: “We zijn beiden zaakvoerder, maar ik focus me op de verkoop van nieuwbouwprojecten en hou me bezig met het personeel en marketing, net als de fiscaliteit en het papierwerk.”

Stijn: “Ik hou me dan weer bezig met de schattingen van huizen en volg nadien de verkoop mee op. Een goede wisselwerking. We hebben elk onze sterktes en spelen die uit in de zaken die we het beste kunnen.”

Ondertussen is Bordes goed ingeburgerd in Izegem. Wat is het geheim van het succes?

Brecht: “We hebben ons nooit als cowboys gedragen, een cliché waar de sector helaas nog vaak mee te maken krijgt. We staan met onze voeten op de grond en benaderen elke klant met respect. We zorgden met onze eigen stijl voor een frisse wind en konden zo een mooi marktaandeel opbouwen. We kunnen ook met andere makelaars uit de regio door één deur en gunnen elkaar het licht in de ogen.”

“Met ons team zijn we meer dan klaar voor de toekomst”

Stijn: “We hebben ook voor een andere aanpak gekozen. Zo hebben we van bij de start in de verkoop of verhuur professioneel laten fotograferen. Dat maakt een wereld van verschil en dat voel je. Breng je iets mooi in beeld, dan is de interesse meteen groter. Nu doet bijna elke makelaar hier dat op die manier. Op vlak van branding, marketing en publiciteit steken we ook graag een tandje bij.”

Zo zijn jullie onder andere naamsponsor van Bordes Izegem Koers. Waarom die keuze?

Brecht: “Lokale verankering is voor ons heel belangrijk. 75 procent van onze verkoop en verhuur gebeurt in Izegem. We willen op die manier iets terug doen voor de gemeenschap. We sponsoren overigens nog enkele kleinere vzw’s en ook Mandel United.”

Stijn: “De vraag kwam indertijd van de vzw achter Izegem Koers en we zijn daar graag op in gegaan. Al denken veel mensen nu dat wij automatisch de touwtjes in handen hebben, wat absoluut niet het geval is. Ja, de start is verhuisd naar de Gentseheerweg voor het kasteel, maar wij hadden niets daarmee te maken.”

Zijn er zaken die je bijgebleven zijn na bijna een decennium Bordes?

Stijn: “Ik heb enorm veel mensen leren kennen én huizen gezien. Als ik op straat iemand tegen het lijf aan wie of van wie ik een huis verkocht heb ga ik ze niet meteen kunnen plaatsen, maar zie ik het huis in kwestie dan ga ik meteen weten om wie het gaat.”

Brecht: “Ter Beurse was voor ons een droomstart. Zo’n verkoop in een korte tijd is nu bijna onmogelijk. Het was het eerste nieuwbouwproject in lange tijd in Izegem. Ik hou er goede herinneringen aan over. Ondertussen zijn de prijzen in de sector ook weer wat gestabiliseerd, dus ik ben blij dat we uit dat moeilijker vaarwater zijn geraakt, al komt er met bijvoorbeeld de renovatieplicht en het asbestattest ook weer meer bij kijken dan vroeger.”

Nu gaan jullie uitbreiden naar Hooglede en Oostrozebeke.

Brecht: “Het gaat om een samensmelting met twee bestaande immokantoren. In Hooglede gebeurt dat met Briek van Michel Joye en Bieke Verduyn. In Oostrozebeke gaat het om Imex van Lode Degroote en Katelijn Vandaele. Zij blijven nog tot eind 2026 actief in de sector. Het gaat om een zachte overgang waarbij beide namen nog even blijven bestaan, maar op termijn zal alles onder de vlag van Bordes gebeuren.”

Stijn: “Het is toeval dat deze twee voorstellen ongeveer tegelijkertijd binnen kwamen. We waren niet op zoek, maar stonden open om te luisteren naar hun voorstel. In Hooglede zal onze bediende Justine aan de slag gaan. In Oostrozebeke gaan er enkele andere medewerkers van ons aan de slag. Met onze werknemers in Merelbeke en Waregem erbij staat onze personeelsteller op 18 medewerkers. Met dit mooie team zijn we meer dan klaar voor de toekomst.”

Brecht en Stijn Romel

Privé: Becht is geboren in Roeselare op 28 maart 1986, Stijn op 1 juli 1988 in Roeselare. Brecht woont samen met Ruben Vandenbogaerde, Stijn is getrouwd met Magalie Heldenberg. Ze hebben met Rémi (9), Eden (7) en Alice (4) drie kindjes, een vierde is onderweg. Hun ouders zijn Jan Romel en Ann Raes, Marie hun jongere zus.

Opleiding en jobs: Stijn volgde Handelswetenschappen, werkte in de financiële sector bij Deutsche Bank en deed dan zijn stage in het vastgoedkantoor in Merelbeke. Brecht volgde Vastgoedkunde in Aalst, werkte daarna bij een immobiliënkantoor in Merelbeke, tot hij in 2015 met Stijn Bordes opstartte.

Vrije tijd: Brecht verkiest tennis en wandelen, Stijn gaat voor zwemmen, fitness en een spelletje petanque.

The post “Lokale verankering is voor ons heel belangrijk”: Brecht en Stijn Romel breiden Bordes uit naar Hooglede en Oostrozebeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Demonstratie tegen Netanyahu tijdens zijn bezoek aan plaats dodelijke aanval Golanhoogten – Vier jonge kankerpatiënten uit Gaza komen naar België

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag de plek van de dodelijke aanval in de geannexeerde Golanhoogten bezocht. Hij beloofde dat Israël met een “harde reactie” komt op de raketaanval waarbij twaalf kinderen omkwamen. Er werd echter gedemonstreerd tegen zijn komst. En vier jonge kankerpatiënten uit de Gazastrook worden geëvacueerd naar ons land. De kinderen zullen hier worden behandeld omdat

Lees meer »

Een half jaar geleden schoven ze hun twijfels opzij: Karl Vannieuwkerke (53) vindt de liefde bij Tine Maertens (31)

Karl Vannieuwkerke (53) heeft z’n hart verloren aan Tine Maertens, een 31-jarig cd&v-gemeenteraadslid in Koekelare. Dat schrijft ‘Dag Allemaal’. Het nieuws komt enkele weken nadat bekend raakte dat Karl gebroken heeft met Caroline Vereenooghe (38), mama van z’n twee jongste zoontjes. Wie is Maertens, hoe leerden zij elkaar kennen en hoe lang zijn ze al samen?

Lees meer »

In het hoofd van Kamala Harris: “Ooit legde ze een rechter zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef”

Ze vallen nog amper bijeen te vegen, de scherven van alle glazen plafonds die Kamala Harris (59) al heeft verpulverd. Maar wie is de “sluwe en spitsvondige” uitdaagster van Donald Trump écht? Ze legde een rechter eens zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef en hoe ze reageerde op het huwelijksaanzoek van haar man zegt

Lees meer »