Liveblog formatie – Theo Francken (N-VA) binnenkort minister van Defensie? “Ik zeg geen neen tegen een rol in de regering”

Koning Filip heeft Bart De Wever (N-VA) gisteren aangeduid tot formateur van de federale regering. Ondertussen zijn dus op alle niveaus regeringsonderhandelingen bezig: ook in Vlaanderen, Brussel en Wallonië is de formatie aan de gang. Volg hier het politieke nieuws op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Verenigde Staten annuleren deal met vermeend brein achter aanslagen 11 september

De Amerikaanse minister van Defensie heeft vrijdag een streep gezet door een eerder deze week gemaakte afspraak voor strafvermindering met het vermeende brein achter de aanslagen van 11 september 2001, Khalid Sheikh Mohammed, en twee medeplichtigen. In ruil voor een schuldbekentenis zouden de drie levenslange gevangenisstraf krijgen, in plaats van mogelijk de doodstraf.

Lees meer »

Shooting Bambi speelt op grootste punkfestival van Europa: “Optreden op Punk Rock Holiday kan groep serieuze boost geven”

Punkband Shooting Bambi mag op maandag 5 augustus spelen op Punk Rock Holiday in Tolmin in Slovenië. Het is het grootste punkfestival in Europa. Zanger en gitarist van dit trio is Bruggeling Merijn De Vent.
The post Shooting Bambi speelt op grootste punkfestival van Europa: “Optreden op Punk Rock Holiday kan groep serieuze boost geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steeds meer leven in de brouwerij: aantal West-Vlaamse brouwers in tien jaar tijd meer dan verdubbeld

Schenk u gerust een lekkere portie gerstenat in, want vandaag mogen we collectief International Beer Day vieren. En wat blijkt? West-Vlaanderen is meer dan ooit een van dé absolute ambassadeurs van de Belgische bierwereld. In amper tien jaar is het aantal brouwerijen in onze provincie meer dan verdubbeld: van 27 in 2014 naar liefst 57 op vandaag. “Hoopgevend”, zegt biersommelier

Lees meer »

Louverdrape investeert in gloednieuwe laadpalen: “Dankzij de zonnepanelen laad je hier groene energie”

Raamdecoratieproducent Louverdrape investeerde de afgelopen maanden in gloednieuwe laadpaleninfrastructuur. Dit initiatief kadert in de duurzame strategie waar het familiebedrijf al jarenlang op inzet. Dankzij de 1.200 zonnepanelen laad je er volledig groene energie. Niet enkel werknemers en bezoekers van de firma, maar ook elke andere bestuurder van een elektrische wagen kan 24/7 op de site in Kortemark terecht om te

Lees meer »

Vier inbrekers die na achtervolging gevat werden, blijven in de cel

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van vier mannen met een maand verlengd op verdenking van een reeks inbraken bij bedrijven. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachten werden opgepakt na een achtervolging op de E19.
The post Vier inbrekers die na achtervolging gevat werden, blijven in de cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prinsessen zijn ook maar tieners: Alexia krijgt strenge blik van Máxima omdat ze met kauwgom speelt

De Nederlandse prinses Alexia (19) lijkt zich wat te vervelen tijdens het supporters voor haar Olympische landgenoten. Tijdens de finale van de 100 meter schoolslag voor mannen in Parijs speelt ze ongegeneerd met haar kauwgom. Op foto’s is te zien hoe de tweede dochter van koning Willem-Alexander (57) en koningin Máxima (53) een vermanende blik krijgt toegeworpen door haar moeder.

Lees meer »