Liveblog festivals: ‘Vlaanderen Feest’ met Camille en Bart Kaëll, Wallonië trapt vier dagen vol hiphopmuziek af tijdens ‘Les Ardentes’

Ter ere van de Vlaamse feestdag trakteren Vlaamse talenten als Camille, Margriet Hermans en Bart Kaëll op een concert tijdens ‘Vlaanderen Feest’ in Antwerpen. Ook ‘Brussel Danst’ mee om de feestdag te vieren, met onder meer een meezingmoment op de grote markt. In Wallonië gaat vierdaags hiphop- en urbanfestival Les Ardentes van start. 

Meer krantenkoppen in België

Inflatie eurozone stijgt onverwacht in juli

De inflatie in de eurozone is in juli onverwachts gestegen, zo blijkt uit een eerste raming van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek. De stijging is slecht nieuws voor de Europese Centrale Bank (ECB), die wellicht huiveriger zal staan tegenover nieuwe renteverlagingen.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamasleider Haniyeh gedood in Iran: “Laffe daad die niet ongestraft zal blijven”, volgens Hamas

Hamasleider Ismail Haniyeh, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring en is ook bevestigd door Hamas. Er wordt gevreesd dat de moord de spanningen in het Midden-Oosten kunnen doen escaleren. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Nu Julia Boschman en Louis Thyssen openlijk smoorverliefd zijn: speelt hij straks ook haar vriendje in K3-film?

Het is dik aan tussen Julia Boschman (22) van K3 en ‘Nachtwacht’-acteur Louis Thyssen (29). Sinds vorige week is hun liefdesrelatie niet langer een geheim en ook bij de première van ‘Hot Summer Night’ vrijdagavond in Het Witte Paard in Blankenberge ging het koppel over de rode loper. De papa van Louis, Peter Thyssen, speelt mee in de show. Nieuwe

Lees meer »

Radicale Britse moslimprediker Anjem Choudary veroordeeld tot levenslang

In het Verenigd Koninkrijk is de radicale moslimprediker Anjem Choudary dinsdag veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens het leiden van een verboden “terreurorganisatie”, die betrokken zou zijn geweest bij verschillende dodelijke aanvallen de voorbije jaren. Hij moet daarvan zeker 28 jaar uitzitten, oordeelde de rechtbank in Londen.

Lees meer »

Brugse ctivist Wouter Mouton voert opnieuw actie bij Manneke Pis zoals twee jaar geleden, maar politie houdt hem tegen

Klimaatactivist Wouter Mouton uit Brugge probeerde vandaag het standbeeld van Manneke Pis te beklimmen om actie te voeren tegen Israël. Mouton werd echter vlug vastgegrepen voor hij over het hekken van het bekende beeld kon klimmen.
The post Brugse ctivist Wouter Mouton voert opnieuw actie bij Manneke Pis zoals twee jaar geleden, maar politie houdt hem tegen appeared first

Lees meer »

“Ongefundeerde propaganda”: controverse rond eerder geweerde bokssters blijft, Algerije veroordeelt “persoonlijke en onrechtvaardige aanvallen”

Twee vrouwelijke boksers die vorig jaar uit de World Boxing Championships gezet zijn omdat ze biologisch gekwalificeerd werden als mannelijk, mogen toch deelnemen aan de Olympische Spelen. Het gaat om de Algerijnse Imane Khelif en Lin Yu-Ting uit Taiwan, bij wie de geslachtschromosomen XY ontdekt zijn. De deelnames zorgen voor heel wat controverse. Naast de concurrentie begint nu ook de

Lees meer »

Wie is TikTok-sensatie FabioW, op wiens muziek Erik Van Looy uit de bol gaat? “Binnen 5 jaar verkoop ik Sportpaleis uit”

Wie tegen de jongeren van nu ‘Ik had koud’ zegt, zal aangevuld worden met ‘brr brr’. En dat komt door de immer in een cowboyhoed gehulde TikTok-sensatie FabioW, de artiestennaam van rapper Sebastiaan Van Tilborgh (26). Met het nummer ‘GTA’ heeft hij zijn allereerste hit te pakken. “Ik denk dat ik over vijf jaar wel een Sportpaleis heb uitverkocht.”

Lees meer »