LIVE VLAAMSE FEESTDAG. Vooruit niet akkoord met deadline van formateur De Wever (N-VA) voor federale regering

Vlaanderen Feest! Volg de traditionele 11 juli-viering op het Brusselse stadhuis via de livestream hieronder of in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Wandelen met de Leie als leidraad

Tussen Wervik en Waregem doen maar liefst vijftien bewegwijzerde wandelingen de Leie aan. Hoewel dit deel van de Leie gekanaliseerd is, liet de rivier op beide oevers haar handtekening achter met meersen en oude Leiearmen. Verschillende steden op haar route kenden grote welvaart dankzij de vlasindustrie en handel. Deze wandelingen zetten dat allemaal extra in de verf.
The post

Lees meer »

22 agenten gewond nadat menigte politie aanvalt bij moskee in Southport na valse speculaties over verdachte steekpartij

Bij een moskee in de stad Southport hebben zo’n tweehonderd mensen stenen en andere spullen naar de politie en de moskee gegooid. Daarbij zijn 22 agenten gewondgeraakt. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om aanhangers van de extreemrechtse, anti-islamitische English Defence League (EDL). In de stad werden maandag drie kinderen doodgestoken.

Lees meer »

Rapper Soufiane Eddyani veroordeeld tot 5 jaar cel voor verkrachting: “Schaamteloos misbruik van kwetsbare meisjes om aan eigen lusten te voldoen” 

Rapper Soufiane Eddyani (25) is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar voor de verkrachting van 2 minderjarige meisjes. Een slachtoffer was 14 jaar op het moment van de feiten. Naast Eddyani werd ook zijn vriend veroordeeld voor verkrachting. De rechtbank spreekt in het vonnis van "vervaagd normbesef" en van "schaamteloos misbruik van jonge,

Lees meer »

Kan Ozempic helpen om te stoppen met roken? “Het zou de dopaminestoot kunnen verlagen die nicotine in de hersenen uitlokt”

Het actieve bestanddeel van het diabetesmedicijn Ozempic, semaglutide, helpt om gewicht te verliezen en volgens een nieuwe studie zou het mogelijk ook helpen om te stoppen met roken. Al zijn specialisten nog voorzichtig. Er zijn aanwijzingen dat het middel ook kan helpen van andere verslavingen verlost te raken. “Maar vooralsnog is het niet raadzaam Ozempic voor te schrijven als rookstopmiddel.”

Lees meer »