LIVE VLAAMSE FEESTDAG. Vlaamse regering tegen 20 september “moet zeker lukken” – Close: “We moeten hervormen zonder taboes”

Vlaanderen Feest! Volg de traditionele 11 juliviering op het Brusselse stadhuis via onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Montmartre míjn klim? Geen idee, ik zie het wel”: zeven redenen waarom Mathieu van der Poel in alle rust toeleeft naar wegrit

De regerende wereldkampioen wielrennen op de weg die zich één jaar later ook tot olympisch kampioen kroont? Het gebeurde nooit eerder. Mathieu van der Poel heeft zaterdag tijdens de wegrit in Trocadéro een afspraak met de geschiedenis. Qua focus en innerlijke rust scoort de topfavoriet en aartsrivaal van de Belgen nu alvast goud. “Ik ben met mezelf bezig. Met míjn

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Thomas Huyghe: “Ik wist soms niet wat ik aan je had, jij waarschijnlijk ook niet hoe ik over jou dacht”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot Thomas Huyghe. De televisiemaker mag altijd antwoorden via [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar Thomas Huyghe: “Ik wist soms niet wat ik aan je had, jij waarschijnlijk ook niet hoe ik over jou dacht” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goedele Wachters over haar toekomst als nieuwsanker: “Ik ga niet zoals Martine Tanghe door tot mijn pensioen”

Al 17 jaar zit VRT-journaalanker Goedele Wachters (49) in haar vertrouwde nieuwsstudio, maar voor twee weken ruilt ze die nu in voor de Sporza-studio. Ze loodst de kijker door de avondlijke live-actie van de Olympische Spelen. In ‘Story’ vertelt ze uitgebreid over deze ‘vakantiejob’, haar toekomst bij de nieuwsdienst en hoe ze omgaat met online haatberichten. “Ik besef dat niet

Lees meer »

Na drie jaar duidelijkheid over verhuis wegens nieuwe sluis: scheepshersteller Gardec blijft in haven Zeebrugge

De maritieme metaalconstructeur Gardec in Zeebrugge is van plan om zijn activiteiten in de Kustlaan naar de Kiwiweg te verhuizen. Het bedrijf moet naast de Visartsluis weg voor de aanleg van de nieuwe sluis. De ateliers aan de visserijcluster blijven wel bestaan en worden zelfs vernieuwd.
The post Na drie jaar duidelijkheid over verhuis wegens nieuwe sluis: scheepshersteller Gardec

Lees meer »

Klief neemt nieuw toestel voor mammografie in gebruik

Bij Klief in Mariakerke (Oostende) werd een nieuw toestel in gebruik genomen voor radiografie van de borst. “Daardoor kunnen we nog gedetailleerdere borstonderzoeken uitvoeren”, luidt het.
The post Klief neemt nieuw toestel voor mammografie in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

De medaillekandidate die plots een paria werd

Beckie Downie wilde haar mond niet meer houden. Over al die jaren van bodyshaming, alle beledigingen, alle tranen. Het kostte de Britse gymnaste een rist sponsors en een plekje op de Spelen van Tokio 2021. In Parijs is ze er opnieuw bij.

Lees meer »

Het is Earth Overshoot Day: voor dit jaar is de aarde eigenlijk al ‘opgebruikt’ (en dat is een dag eerder dan vorig jaar)

Het is vandaag Earth Overshoot Day: vanaf vandaag tot het einde van het jaar verbruikt de wereldbevolking meer dan onze planeet op een jaar aan grondstoffen en diensten kan leveren. Voor onze huidige levensstijl zijn eigenlijk 1,7 planeten aarde nodig, en dat kan uitdraaien op een ramp, waarschuwen experts. Earth Overshoot Day valt dit jaar ook een dag vroeger dan

Lees meer »

“Onverwachte groepering” eist aanval op Frans spoorwegnet op: “Olympische Spelen zijn vertoning van onderdrukking”

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben zaterdag een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van vrijdagochtend worden opgeëist. Dat bevestigen bronnen bij het dossier aan het Franse persagentschap AFP. De mail werd volgens Le Parisien verstuurd vanop een beveiligd platform dat in het verleden wel vaker door radicaal-links werd gebruikt. Volgens bronnen bij het onderzoek is er

Lees meer »

“De Seine is een veredelde riool. Wat een antireclame voor Parijs”: Marc Herremans ziet farce rond triatlon met lede ogen aan

Wat! Een! Soap! Vervuild Seine-water, nachtelijke annulaties, plannen voor een duatlon-alternatief: de triatlonsport gaat op de Olympische Spelen ongewild zwaar door het stof. Ex-topatleet en Marten Van Riels voormalige coach Marc Herremans ziet het met lede ogen aan. Maar heeft ook een duidelijke boodschap voor al wie er het hart van in is.

Lees meer »

In openlucht zwemmen: op deze plekken kan het

Het zomert volop. En waar vindt u bij tropische temperaturen beter verkoeling dan in het water? Op verschillende plaatsen in Vlaanderen kunt u ook (al dan niet gratis) een duik nemen in zwemvijvers, rivieren en kanalen. Bekijk op de kaart waar u terechtkunt.

Lees meer »