LIVE TOUR. Wapenstilstand in peloton, dat gewoon richting de verwachte sprint lijkt te rijden

Ook vandaag staat er in de Tour de France een overgangsetappe gepland van een kleine 204 kilometer tussen Aurillac en Villeneuve-sur-Lot. Onderweg wachten drie beklimmingen van vierde categorie. Grijpen de snelle mannen hun laatste kansen of houdt een vluchtersgroep stand? 

Meer krantenkoppen in België

Frans minister: “Elementen aangetroffen waarmee we denken snel te weten wie verantwoordelijk was voor aanval op treinverkeer”

In het onderzoek naar de sabotage op het Franse spoorwegnet zijn “bepaalde elementen aangetroffen waardoor we denken vrij snel te zullen weten wie verantwoordelijk is”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdag verklaard op de Franse televisiezender France 2. Darmanin sluit sabotage vanuit het buitenland niet uit.

Lees meer »

Tom Ghesquière opent elektrisch laadstation: “Elektrisch rijden wordt de norm”

Brandstoffen zijn als het ware met de moedermelk ingelepeld bij Ardooienaar Tom Ghesquière (42). Opa Roger was de bekende brandstoffen- en kolenhandelaar aan de Kaaie. Vader Johan zette de zaak verder en breidde deze uit met diesel- en benzinepompen. Ondertussen runt Tom de zaak en breidt die nu uit op energieke wijze. Hij opende zopas een laadpunt voor elektrische voertuigen.<br

Lees meer »

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »

“Zoals een horrorfilm”: minstens acht gewonden bij steekpartij in Engeland, mogelijk kinderen onder slachtoffers

De Britse politie heeft een man opgepakt en een mes in beslag genomen na een steekpartij in Southport, ten noorden van Liverpool. Minstens acht personen zijn gewond. Onduidelijk is of er ook slachtoffers zijn omgekomen. Volgens ‘The Liverpool Echo’ is minstens één persoon – wellicht een kind – overleden en zijn meerdere anderen kritiek. Ooggetuigen noemen het incident volgens BBC

Lees meer »

Meghan Markle onder vuur: “Ze spelt iedereen de les over klimaat, maar gebruikt privéjets zoals taxi’s”

Meghan Markle (42), de vrouw van prins Harry (39), ligt opnieuw onder vuur. Deze keer komt de kritiek van de Britse auteur en royaltywatcher Julie Burchill. Burchill verwijt de hertogin van Sussex dat ze privéjets gebruikt “alsof het gewone taxi’s zijn”, terwijl ze zich publiekelijk uitspreekt over klimaatverandering. “Dat is pure hypocrisie”, stelt Burchill.

Lees meer »

Wijk Lindemeers viert verjaardag met buurtfeest

In de wijk Lindemeers in Beernem werd feestgevierd. Buurtbewoner Lander Sesier vond de verjaardag van de buurt een ideale gelegenheid om de wijk eens extra in de bloemetjes te zetten. In samenwerking met de gemeente organiseerde hij een buurtfeest.
The post Wijk Lindemeers viert verjaardag met buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen – Veiligheidskabinet machtigt Netanyahu om te beslissen over vergelding raketaanval

De Turkse president Erdogan, een felle criticus van Israëls offensief in Gaza, heeft er zondag tijdens een partijbijeenkomst mee gedreigd dat zijn land Israël zou kunnen binnenvallen. Eerder op de dag voerde het Israëlische leger luchtaanvallen uit op Hezbollah-doelwitten in Libanon als vergelding voor de twaalf doden die er zaterdag op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte.

Lees meer »