LIVE TOUR. Sprintersploegen hebben vluchters bijna te pakken, komen er nog nieuwe aanvalspogingen?

Ook vandaag staat er in de Tour de France een overgangsetappe gepland van een kleine 204 kilometer tussen Aurillac en Villeneuve-sur-Lot. Onderweg wachten drie beklimmingen van vierde categorie. Grijpen de snelle mannen hun laatste kansen of houdt een vluchtersgroep stand? 

Meer krantenkoppen in België

Kunnen we binnenkort kweekvlees op ons bord verwachten? 

In Europa is kweekvlees nog nergens verkrijgbaar. Maar misschien komt daar binnenkort verandering in. De Franse start-up Gourmey heeft als eerste een aanvraag ingediend om in een laboratorium gekweekte foie gras op de markt te brengen. Toch blijft Lieven Thorrez, professor weefselleer aan de KUL, realistisch: "Ik heb geen glazen bol, maar het kan gerust nog jaren duren voordat kweekvlees

Lees meer »

“Je proeft als het ware de landbouwgrond”: ‘t Goed Ter Heule in Lauwe is een openluchtsupermarkt

Met een snoeischaar in de hand zelf je groenten en fruit plukken, terwijl enkele kippen en ganzen nieuwsgierig over je schouders meegluren. Welkom in ‘t Goed Ter Heule, de grootste openluchtsupermarkt van de regio. “Onze visie? De voedselkilometers tot nul herleiden.”
The post “Je proeft als het ware de landbouwgrond”: ‘t Goed Ter Heule in Lauwe is een openluchtsupermarkt

Lees meer »

Plottwist in Spa-Francorchamps! Hamilton pakt zege in België na diskwalificatie van Russell, Verstappen klimt naar vierde plaats

De Grand Prix van België heeft een gigantisch staartje gekregen. George Russell dacht op waanzinnige wijze gewonnen te hebben op Spa-Francorchamps, maar na afloop bleek dat zijn Mercedes anderhalve kilo te licht was bevonden bij de weging. Als gevolg daarvan werd hij gediskwalificeerd en teamgenoot Lewis Hamilton uitgeroepen tot winnaar. Max Verstappen schoof op naar de vierde plaats.

Lees meer »

Maatwerkbedrijf in Gentbrugge geeft herbruikbare Gentse Feesten-beker grondige wasbeurt: “Over 8 dagen allemaal proper en gestapeld”

De Gentse Feesten zijn voorbij en dat betekent dat de nieuwe uniforme herbruikbare beker, die op 9 pleinen gebruikt werd, een extra grondige wasbeurt krijgt. Dat gebeurt om de bekers te kunnen stockeren en later ook door te verhuren. 3 maatwerkbedrijven nemen samen bijna 400.000 exemplaren voor hun rekening. Een groot deel komt bij Groep Intro in Gentbrugge terecht, waar

Lees meer »

Tienduizenden TGV-reizigers gestrand na stormschade in Frankrijk

In Frankrijk ondervinden 80.000 treinreizigers hinder van annuleringen en vertragingen op het spoor omdat lokaal stormweer schade heeft aangericht op het TGV-traject tussen Parijs en Lyon. In Parijs vinden op dit moment de Olympische Spelen plaats. Vorige week vrijdag, op de dag van de openingsceremonie, was het Franse TGV-netwerk het doelwit van grootschalige sabotage.

Lees meer »