LIVE TOUR. Evenepoel kent voorlopig zorgeloze dag, peloton houdt vier vluchters strak aan de leiband

Ook vandaag staat er in de Tour de France een overgangsetappe gepland van een kleine 204 kilometer tussen Aurillac en Villeneuve-sur-Lot. Onderweg wachten drie beklimmingen van vierde categorie. Grijpen de snelle mannen hun laatste kansen of houdt een vluchtersgroep stand? 

Meer krantenkoppen in België

Nadine leeft met donororganen, Marc dankzij een medische studie: “Wij hebben geen zorgeloos leven, maar hé: het is tenminste niet saai”

Wie eens echte levenskunstenaars bezig wil zien, kijkt naar Nadine en Marc. “Wij hebben allebei een tienjaarsabonnement op het UZ in Gent, mét verlengingen”, lacht zij. “Maar hé, met compassie zijn we niks.” Er is wel één groot pijnpunt: haar aandoening is erfelijk. Zoon Kevin keerde erdoor terug uit zijn tweede thuisland Taiwan.

Lees meer »

Duurste attractie ooit in Bellewaerde Ieper alweer tijdlang dicht

De nieuwe waterattractie Amazonia in het Ieperse pretpark Bellewaerde gaat opnieuw een tijdlang dicht. De attractie, de duurste ooit in het pretpark, ging open in april. Maar al snel bleken er technische problemen, waardoor ze een maand stil lag. Een tijdlang ging het vrij goed, maar nu zijn er dus opnieuw mankementen opgedoken.

Lees meer »

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran: “Ook VS verantwoordelijk voor dood Haniya” – Netanyahu roept veiligheidskabinet bijeen

Hamasleider Ismail Haniyeh, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring en is ook bevestigd door Hamas. Er wordt gevreesd dat de moord de spanningen in het Midden-Oosten kunnen doen escaleren. Alle ogen zijn daarbij gericht op Israël. Premier Benjamin Netanyahu

Lees meer »