LIVE TOUR. De tweede opgave van de dag: ook Bilbao stapt uit de koers na calvarietocht

Ook vandaag staat er in de Tour de France een overgangsetappe gepland van een kleine 204 kilometer tussen Aurillac en Villeneuve-sur-Lot. Onderweg wachten drie beklimmingen van vierde categorie. Grijpen de snelle mannen hun laatste kansen of houdt een vluchtersgroep stand? 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Pommelien Thijs krijgt hoofdrol in ‘Patsers’ van Adil en Bilall: “Zalig want zo’n film maken ze hier niet vaak”

“Haar werk in ‘Knokke Off ‘ was zó straf, ‘Patsers’ moest en zou met haar zijn!” En als twee Hollywoodregisseurs applaudisseren, past Pommelien Thijs (23) haar agenda aan. De populairste artiest van het moment gaat in de nieuwe film van Adil & Bilall een hackersnetwerk leiden. “Waar ik vooral naar uitkijk? De zotte actiescènes die ze voor mij bedacht hebben”,

Lees meer »

KV Kortrijk haalt verdedigende middenvelder in Japan

KV Kortrijk versterkt zich met de verdedigende middenvelder Tomoki Takamine. De 26-jarige Japanner ondertekent een contract bij KVK tot juni 2027. Dat hebben de Kerels dinsdag gemeld.
The post KV Kortrijk haalt verdedigende middenvelder in Japan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse start-up wil foie gras vervangen door kweekvlees als ethisch alternatief voor omstreden ganzenlever

Foie gras van gekweekt vlees kan een ethisch alternatief zijn voor klassieke foie gras waarvoor ganzen gedwangvoerd worden. Dat zegt culinair journalist Jan Scheidtweiler. De Franse start-up Gourmey wil als eerste in Europa een gekweekte foie gras op de Europese markt brengen. EU-lidstaten Italië, Frankrijk, Hongarije en Oostenrijk zijn alvast kritisch over kweekvlees.

Lees meer »

Deze olympische superfans ‘verhuizen’ voor 2 weken naar Parijs: “Er was veel te huur voor 10.000 euro, maar ik vond een andere oplossing”

Nagelbijtend hebben ze de maanden, weken en dagen afgeteld, maar eindelijk mogen Michel (63), Ann (54) en Lien (28) hun koffers pakken naar de Olympische Spelen in Parijs. Deze superfans willen zoveel mogelijk sporten live zien, van artistiek zwemmen tot kajak en de marathon. “Het kost een smak geld, maar je ziet wel de allerbeste atleten ter wereld.” Hier verklappen

Lees meer »

Zwemvijver Boekenberg in Deurne net op bloedhete dag gesloten: “Zichtbaarheid te beperkt door algenvorming”

De ecologische zwemvijver Boekenberg in Deurne is vandaag gesloten omdat er algenvorming is in het water. Daardoor kan je er volgens de stad Antwerpen niet veilig zwemmen. "Er zijn stalen genomen van het water en we zoeken een oplossing om de algen weg te krijgen", zegt Jelle Bryssinck, woordvoerder van schepen van Sport Peter Wouters (N-VA). Uit betrouwbare bron vernemen

Lees meer »

Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht

Een nieuwe KMO-zone in de omgeving van de Tuileboomstraat en Muizelstraat in Sint-Eloois-Winkel komt er niet. De provincie heeft die plaats als zoekzone geschrapt. Dit tot grote tevredenheid van de omwonenden. Zij voerden dit voorjaar actie tegen de mogelijke komst van een KMO-zone. “We zijn erg opgelucht.”
The post Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht appeared first

Lees meer »