LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Burgemeester van Parijs maakt duik in de Seine om aan te tonen dat waterkwaliteit oké is

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Bewoner (61) raakt gewond nadat hij brandende frietketel in rijwoning in Izegem probeert te blussen met water

Langs de Izegemstraat in Ingelmunster woedde zondagmiddag een zware brand. Een achtergebouw brandde volledig uit. De bewoner probeerde wellicht een brandende frietketel te blussen met water. Hij kreeg veel rook binnen en werd met lichte brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.
The post Bewoner (61) raakt gewond nadat hij brandende frietketel in rijwoning in Izegem probeert te blussen met water

Lees meer »

Laura Lynn & Dean brengen duet ‘Van Bij Het Begin’ uit én halen daarmee drie keren ‘Tien om te Zien’

Laura Lynn stond de voorbije twee weken maar liefst drie keer op het podium tijdens de opnames van het legendarische televisieprogramma ‘Tien Om Te Zien’. En ze stond er niet alleen, want voor haar nieuwe single ‘Van Bij Het Begin’ werkt ze samen met Dean Delannoit. Het publiek van ’Tien Om Te Zien’ mocht het nummer al drie keer luidkeels

Lees meer »

Ontwijding Ginstekerk niet aan de orde

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting in Oostrozebeke kwam de oppositiepartij Inspraak.nu op de proppen met heel wat vragen rond het artikel in onze krant betreffende het gebruik van de Ginstekerk voor culturele doeleinden.
The post Ontwijding Ginstekerk niet aan de orde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen nostalgische tramritjes dit jaar op Trammelant: “Veiligheid boven alles”

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft na een eerder incident beslist dat er voorlopig geen historische trams meer mogen uitrijden. Dat is ook een streep door de rekening voor Trammelant in De Haan. “Ons belle-époquefeest drááit rond die oude trams”, zegt toerismeschepen Marleen De Soete.
The post Geen nostalgische tramritjes dit jaar op Trammelant: “Veiligheid boven alles” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Protesten in Venezuela na “massale fraude”: Maduro uitgeroepen tot winnaar, ook oppositie claimt winst

In Venezuela dreigt chaos na de verkiezingen. Nicolas Maduro is maandag door de Nationale Kiesraad (CNE) officieel uitgeroepen tot verkozen president van Venezuela. Hierdoor kan Maduro blijven zitten tot 2031, voor een derde termijn van zes jaar. Maar ook de oppositie claimt de overwinning. En een groot deel van de internationale gemeenschap is sceptisch over de officiële uitslag. Ondertussen zijn

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Australië roept burgers op Libanon om oorlogsdreiging- “Iraanse hoogste leider geeft bevel om Israël rechtstreeks aan te vallen”

De Iraanse hoogste leider Ali Khamenei heeft het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen. Dat meldt de ‘New York Times’ op basis van drie anonieme bronnen. De ayatollah gaf de opdracht naar verluidt tijdens een spoedvergadering, kort nadat bekend raakte dat Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven gekomen was. Hoe krachtig die vergeldingsactie moet worden, is niet duidelijk.Volg

Lees meer »

Sint-Victorbrood voor 75 huisgezinnen in Komen

Naar aanleiding van de naamdag van Sint-Victor, de patroonheilige van de molenaars, werden door het Comité Moulin Soete vzw in de vroege morgen van 21 juli huisbezoeken gebracht aan ouderen en alleenstaanden van Ten Brielen.
The post Sint-Victorbrood voor 75 huisgezinnen in Komen appeared first on KW.be.

Lees meer »

FBI bevestigt dat oor van Donald Trump geraakt werd door kogel

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI heeft vrijdag bevestigd dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wel degelijk aan het oor geraakt werd door een “volledige of gefragmenteerde” kogel bij de moordpoging op Trump op 13 juli tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania.

Lees meer »