LIVE OEKRAÏNE. Kremlin wil “maatregelen” tegen NAVO treffen nadat alliantie steun aan Oekraïne versterkt

De staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat land is dan weer op een “onomkeerbaar pad” naar NAVO-lidmaatschap, zo staat in de verklaring die de NAVO-landen op de top in Washington woensdag hebben aangenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Heel wat kwallen spoelen aan op onze stranden

Wie deze dagen langs de vloedlijn op onze stranden wandelt, zal waarschijnlijk al opgemerkt hebben dat er heel wat kwallen op het zand achterblijven.
The post Heel wat kwallen spoelen aan op onze stranden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote stappen gezet in drie Nieuwpoortse infrastructuurdossiers

In Nieuwpoort werden de afgelopen weken en maanden bij een aantal openbare werken grote vorderingen gemaakt. Concreet gaat het om de Pieter Deswartelaan, de Langestraat en het Nieuwlandplein. Deze grootschalige vernieuwingsprojecten naderen nu hun voltooiing.
The post Grote stappen gezet in drie Nieuwpoortse infrastructuurdossiers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zelf je meegebracht eten bereiden tijdens ‘Deerlijk Open Fire’

Dat Dominique Vanhonacker en Sofie Hostens van Snooker Pocket niet verlegen zijn om met nieuwe originele initiatieven uit te pakken, is inmiddels voldoende geweten. Op zondag 11 augustus staat voor de eerste keer Deerlijk Open Fire op het programma.
The post Zelf je meegebracht eten bereiden tijdens ‘Deerlijk Open Fire’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste ‘zwarte weekend’ van de zomer begonnen: verkeersdrukte op Europese wegen valt voorlopig mee

Op de eerste zwarte zaterdag van de zomervakantie valt de verkeersdrukte op de Europese wegen voorlopig nog mee. De filelengtes zitten halverwege de voormiddag min of meer op hetzelfde niveau als vorig weekend, toen er een rode zaterdag was. Vorig jaar was het in hetzelfde weekend veel drukker. Dat blijkt uit de balans die mobiliteitsorganisatie VAB opmaakt. De organisatie verwacht

Lees meer »

Werd u ziek van de hitte op reis?

Europe Assistance opende in juli al bijna 1.000 medische dossiers voor Belgen in het buitenland. Dat is een forse stijging in vergelijking met juli 2023. Vooral de aanhoudende hitte zou de boosdoener zijn, met name in Zuid-Europese landen.

Lees meer »

Mennefeesten met muziek en tekenwedstrijd

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus zijn alle dorpsgenoten en ook mensen van buiten de gemeentegrenzen weer welkom op de Mennefeesten op de hoek van de Bruggestraat en het Molleveld.
The post Mennefeesten met muziek en tekenwedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »