LIVE GIRO DONNE. Balsamo moet opgeven door ziekte, sprint Lotte Kopecky naar eerste ritzege?

Na vier top-10-plaatsen krijgt Lotte Kopecky (28) vandaag een nieuwe kans om een ritzege te pakken. In de heuvelachtige etappe van 108 kilometer van Frontone tot Foligno is er een kans voor sprintsters, maar ook vluchtsters kunnen hier hun gram halen. Pakt Kopecky de ritzege, is het opnieuw Consonni of houdt een vluchtster stand? 

Meer krantenkoppen in België

Kasteelstraatfeesten in middeleeuwse sfeer

De Kasteelstraatfeesten in hartje De Panne zijn toe aan hun 10de editie. Dat wordt een extra feestelijke editie op 2 en 3 augustus, opnieuw in een middeleeuwse sfeer, waarbij oude ambachten en volksspelen centraal staan. Ook dit jaar koppelen de organisatoren een sportieve actie aan een goed doel.
The post Kasteelstraatfeesten in middeleeuwse sfeer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Camping Festival Dranouter opent half uur vroeger de deuren: “We staan hier al van 10 uur om de eerste te zijn”

Traditiegetrouw begint het feest op Festival Dranouter al op donderdagavond. Normaal zouden de deuren van de camping pas openen om 13 uur, maar door de grote toeloop van enthousiaste festivalgangers opent de camping een half uurtje vroeger. Sommige groepen zitten hier al te wachten vanaf 10 uur. “We zijn helemaal afgezakt van Brugge en doen er alles voor om een

Lees meer »

Opnieuw schade aan historische Westpoort door aanrijding

De historische Westpoort in Lo liep vrijdagavond opnieuw schade op nadat een aanhangwagen van een tractor haperde aan de boog van de poort. Verschillende stenen kwamen op het wegdek terecht.
The post Opnieuw schade aan historische Westpoort door aanrijding appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het spoor van Viktor Verhulst op Tomorrowland: “Eerste single krijgt vorm, er is zelfs interesse uit Amerika”

De Chinezen filmden de volle zestig minuten. De Mexicanen zweetten alsof hun leven ervan afhing. Viktor Verhulst (29) wordt over drie dagen 30 en trakteerde Tomorrowland alvast op een rondje. Zijn eerste soloset in Boom – na proefdraaien in Dubai, Ibiza en Saint-Tropez – en gesmaakt door 6.000 fans. Onze festivalreporter week niet van zijn zijde en volgde hem de

Lees meer »

Nadal wil na uitschakeling in dubbel niet veel kwijt over toekomst: “Nadenken over volgende fase”

De gouden medailledroom aan diggelen. Het Spaanse tennisduo Rafael Nadal-Carlos Alcaraz zal geen olympisch kampioen worden in het dubbelspel. Ze verloren van de Amerikanen Krajicek en Ram in twee sets. Op een cruciaal moment in de tweede set maakte de umpire een discutabele beslissing in het voordeel van de Amerikanen. De Spanjaarden – met Nadal voorop – waren daar duidelijk

Lees meer »

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt voor het eerst alcoholvrij bier: “Het gaat om een variant van ons familiebier Ypra”

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brengt voor het eerst sinds de start in 1892 een alcoholvrij bier op de markt, daarmee inspelend op de trend bij consumenten om minder alcohol te drinken. “De nieuwe Ypra heeft een alcoholpercentage van 0,4 procent maar behoudt zijn rijke smaak”, zegt zaakvoerder Omer Jean Vander Ghinste (60).
The post Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt

Lees meer »

Mama Kelly en dochter Ashley organiseren macramé-actie voor De Warmste Week: “We verkochten intussen al 335 werkjes”

Met het thema eenzaamheid voor De Warmste Week 2024 al aangekondigd, besloten Kelly Castelein en haar dochter Ashley Deketelaere dit jaar vroeg in actie te komen. Met hun macramé-actie zetten ze een hartverwarmend initiatief op waarmee niet alleen geld wordt ingezameld. “Met onze actie willen we mensen ook samenbrengen en verbinden”, klinkt het bij Kelly en Ashley.
The post

Lees meer »

Eerste ‘zwarte weekend’ van de zomer begonnen: verkeersdrukte op Europese wegen valt voorlopig mee

Op de eerste zwarte zaterdag van de zomervakantie valt de verkeersdrukte op de Europese wegen voorlopig nog mee. De filelengtes zitten halverwege de voormiddag min of meer op hetzelfde niveau als vorig weekend, toen er een rode zaterdag was. Vorig jaar was het in hetzelfde weekend veel drukker. Dat blijkt uit de balans die mobiliteitsorganisatie VAB opmaakt. De organisatie verwacht

Lees meer »

ONS RAPPORT. Onze F1-watcher geeft de coureurs punten voor de Grand Prix van België: “Wat is er aan de hand met dit toptalent?”

De Grand Prix van België, editie 2024, behoort alweer tot het verleden. Door een diskwalificatie bij George Russell pakte ploegmaat Lewis Hamilton de zege. Onze F1-watcher Joost Bolle deelde alweer punten uit en gaf één coureur een buis. “Bedroevend was het.” Max Verstappen krijgt na zijn inhaalrace dan weer een hoge score. “Wat een race van de wereldkampioen.”

Lees meer »

Bedwantsen op kamp met West-Vlaamse jongeren

In een jeugdverblijfscentrum in Westmalle zijn zaterdag bedwantsen gevonden, zo melden diverse media. Net op dat moment stond een groep West-Vlaamse jongeren klaar om huiswaarts te keren richting Kortrijk en Brugge.
The post Bedwantsen op kamp met West-Vlaamse jongeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Annie ‘De Bomma’ Geeraerts (97) verhuist naar serviceflat na val: “Tijdens tweede nacht moesten we al op alarmknop drukken”

“Mijn dochter vond het niet meer verantwoord.” Ze woonde tot begin dit jaar alleen, maar ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts (bijna 98) is nu toch verhuisd naar een serviceflat. Geen makkelijke stap, maar ‘De Bomma’ heeft er nieuw geluk gevonden, aan de zijde van haar vriend Paul. In een openhartig gesprek in ‘Dag Allemaal’ vertelt Annie eerlijk over haar oude dag. “Veel

Lees meer »