LIVE FORMATIE. Waals regeerakkoord is rond op Vlaamse feestdag: volg hier de persconferentie van MR en Les Engagés

Een maand na de verkiezingen komen de regeringsonderhandelingen op kruissnelheid. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe proefsessies rugby op strand

Rugby Oostende organiseert na het succes in juli ook in augustus nog eens twee proefsessies rugby op het strand. Vanaf september gaan wekelijks trainingen door op sportpark De Schorre.
The post Nieuwe proefsessies rugby op strand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijverkaffee schenkt aan goede doelen

Het Vijverkaffee, de zomerse pop-upbar bij Papes Putten in Lichtervelde, start op vrijdag 9 augustus en blijft open tot en met zondag 18 augustus. Vorig jaar konden de organisatoren van het Vijverkaffee iets meer dan 3.800 euro verdelen over vijf goede doelen. Dit jaar kiezen ze voor dezelfde goede doelen.
The post Vijverkaffee schenkt aan goede doelen appeared first

Lees meer »

“Vijfhonderd rijksten verliezen op een dag 123 miljard”

De vijfhonderd rijkste mensen ter wereld hebben vrijdag door de stevige koersverliezen op Wall Street 134 miljard dollar (omgerekend ruim 123 miljard euro) aan fortuin in rook zien opgaan. Dat berekende financieel persbureau Bloomberg. Vooral Amazon-oprichter Jeff Bezos moest flink inleveren. Hij zag zijn vermogen op één dag met meer dan 15 miljard slinken tot 191,5 miljard dollar.

Lees meer »

Ultranationalisten bestormen legerbasis in Israël uit protest tegen arrestatie 9 militairen “na groepsverkrachting”

In Israël zijn tientallen ultranationalisten, onder wie ook enkele radicaal rechtse parlementsleden, een Israëlisch detentiecentrum voor Palestijnse gevangenen binnengedrongen. Ze protesteerden tegen de arrestatie van 9 Israëlische soldaten, die ervan verdacht worden een Palestijnse gevangene te hebben mishandeld. Israëlisch premier Benjamin Netanyahu veroordeelt de protesten en roept op tot kalmte.

Lees meer »

Bezoeker wordt onwel tijdens optreden 2Fabiola op Tabaksommegang en sterft even later in ziekenhuis

Zondag rond 18 uur legde 2Fabiola hun optreden stil op het terrein van Tabaksommegang, gelegen gedeeltelijk op het grondgebied Meulebeke en Ardooie, nadat een bezoeker onwel was geworden. De dienst 100 en MUG waren vlug ter plaatse. De bezoeker werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij even later is overleden.
The post Bezoeker wordt onwel tijdens optreden 2Fabiola op

Lees meer »

Saskia (37) heeft genetische aandoening en zoekt chauffeur: “Iemand die begrijpt dat ik graag foto’s neem”

Wie helpt de 37-jarige Saskia Termote? Door een genetische aandoening kan Saskia moeilijk verre verplaatsingen maken. Daarom is ze nu op zoek naar een vrijwilliger die wil voeren naar allerlei evenementen en wandelingen met haar wil maken, zodat ze haar grote passie kan uitoefenen: fotografie. “Als ik bezig ben met fotografie vergeet ik namelijk de pijn.”
The post Saskia

Lees meer »

Man achter aanslagen 11 september wil schuld bekennen in ruil voor levenslange celstraf: komt er eindelijk een proces?

Khalid Sheikh Mohammed, het brein achter de aanslagen van 11 september 2001, heeft beslist om schuld te bekennen. Waarom doet hij dat nu pas, meer dan twintig jaar na datum? Zal hij het beruchte gevangenenkamp Guantánamo Bay, waar hij nog steeds opgesloten zit, ooit mogen verlaten? “Tijdens de ontelbare folteringen heeft hij gelijk wat bekend”, zeggen zijn advocaten.

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Israëlische drone viseert rijdende wagen: twee Hezbollah-leden gedood

Bij een Israëlische droneaanval op Libanon zijn twee Hezbollah-leden gedood. Dat meldt het Libanese nieuwsagentschap NNA. Het gaat om Abbas Hijazi en Abbas Salami. De drone viseerde vorige nacht hun rijdende wagen nabij het dorp Meiss Ej Jabal, aan de grens met Israël. Een motor naderde het voertuig en werd ook aangevallen. Lees hier de ontwikkelingen van de afgelopen dagen

Lees meer »

N-VA wil dat zorginstellingen reserves aanspreken

Het wordt uitkijken naar hoe de Vlaamse regeringsonderhandelaars de knelpunten over welzijn na hun “semaine familiale” zullen ontwarren. N-VA heeft een paar oude strijdpunten opgedist, zoals de financiële reserves van zorginstellingen, de zorgkassen en het groeipakket.

Lees meer »

LIVE. Biden en Harris verwelkomen drie door Rusland vrijgelaten Amerikanen – VS hadden Navalny bij uitwisseling gevangenen willen betrekken

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

Een gespannen diner, een ‘supernota’ die niet super wordt onthaald en twijfels over de deadline: 4 vragen over de federale regeringsvorming 

Afgelopen week zijn de spanningen tussen de 5 partijen die onderhandelen over een federale regering opgelopen. Dat komt deels door een nota van formateur Bart De Wever (N-VA) over economische thema’s die de partijen maandag voorgelegd kregen. Hoe staat de federale formatie ervoor nu de onderhandelaars een week met vakantie gaan? 4 vragen en antwoorden.

Lees meer »