LIVE FORMATIE. Geen extra belastin­gen, minder ministers en smartphoneverbod in lagere school: MR en Les Engagés stellen akkoord voor

Een maand na de verkiezingen komen de regeringsonderhandelingen op kruissnelheid. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

In het hoofd van Kamala Harris, de grote mond die de eerste ‘Madam President’ wil worden: “Ik keek naar hem en barstte in tranen uit”

Ze vallen nog amper bijeen te vegen, de scherven van alle glazen plafonds die Kamala Harris (59) al heeft verpulverd. Maar wie is de “sluwe en spitsvondige” uitdaagster van Donald Trump écht? Ze legde een rechter eens zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef en hoe ze reageerde op het huwelijksaanzoek van haar man zegt

Lees meer »

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt voor het eerst alcoholvrij bier: “Het gaat om een variant van ons familiebier Ypra”

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brengt voor het eerst sinds de start in 1892 een alcoholvrij bier op de markt, daarmee inspelend op de trend bij consumenten om minder alcohol te drinken. “De nieuwe Ypra heeft een alcoholpercentage van 0,4 procent maar behoudt zijn rijke smaak”, zegt zaakvoerder Omer Jean Vander Ghinste (60).
The post Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt

Lees meer »

Lege gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop

De gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop. Op de site van de immomakelaar krijgen nieuwsgierigen de mogelijkheid een blik te werpen op de binnenkant, van wat ooit de West-Vlaamse basis was van de projectontwikkelaar. De verkoopprijs is niet bekend, deze wordt enkel op aanvraag meegedeeld.
The post Lege gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop appeared

Lees meer »

Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ zorgt ook voor onrust bij nieuwe vrijgezel Rose: “’s Nachts deed ik m’n kamerdeur op slot”

“Ik ben helemaal overdonderd door haar.” Na de heftige exit van Vicky (60) en Ingrid (61) lijkt Jelmont (62) in ‘B&B zoekt lief’ een betere klik te hebben met de derde kandidate, Rose (57). Maar helaas voor hem ziet zij dat zelf anders. In dit gesprek vertelt Rose waarom ze na amper een kwartier al uit Jelmonts bed and breakfast

Lees meer »

Hoe het rioolstelsel roet in het eten gooit van de Olympische Spelen

Wanneer het hevig regent, kunnen rioolstelsels overbelast raken waardoor ongezuiverd rioolwater in rivieren terechtkomt. Dat is wat aan de hand is in de Seine in Parijs, net tijdens de Olympische Spelen. Vervelend, want daarom is de mannentriatlon uitgesteld. Maar waarom is dat rioolwater zo’n probleem? En hoe komt dat precies terecht in de rivier?

Lees meer »