LIVE FORMATIE. Geen extra belastingen, minder ministers en provincies afschaffen: MR en Les Engagés stellen Waals regeerakkoord voor

Een maand na de verkiezingen komen de regeringsonderhandelingen op kruissnelheid. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Ruiselede brengt hulde aan Poolse bevrijders: “We zijn ze nooit vergeten”

Zaterdag 7 september brachten het gemeentebestuur, de Nationale Strijdersbond België (NSB), de Heemkring Ruiselede en talloze Poolse afgevaardigden hulde aan de gesneuvelde soldaten van de 1ste Poolse Pantserdivisie, die Ruiselede op 8 september 1944 bevrijdde. Speciale gasten waren Joanna Wielgat, dochter van de Poolse luitenant Marian Plichta, Karolina Maczek, kleindochter van generaal Maczek en Astrid Christiaens, kleindochter van Edmond Mauws,

Lees meer »

Acta Est Fabula is primus van zesde Trompequiz

De Trompe, het gehucht in Sint-Lodewijk op de grens met Zwevegem, Heestert en Otegem, beleefde het voorbije weekend de jaarlijkse hoogdagen. De festiviteiten stonden voor de 45ste keer op het programma en werden een meevaller over de hele lijn. Op zaterdag kwamen de sportievelingen aan hun trekken tijdens de tweede editie van de Stijn Devolder
The post Acta Est

Lees meer »

Zeilers roepen op tot vrede tijdens ‘Sail-out for Peace’

Zeilers staan bekend om hun vrije geest, altijd zoekend naar nieuwe horizonten en onbekende wateren. Maar in een wereld die steeds meer geteisterd wordt door oorlog en terreur, voelen velen de drang om een signaal te geven. Op zondag 8 september krijgen ze die kans tijdens de allereerste ‘Sail-out for Peace’, een evenement georganiseerd uit
The post Zeilers roepen

Lees meer »

Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt

De zomer afsluiten deed Veurne opnieuw in stijl op vrijdagavond 6 september met Belgische toppers als belangrijkste ingrediënten en op de Grote Markt als unieke locatie.
The post Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis”

Niet alleen de huwelijks- en overlijdensakten, maar ook de geboorteakten zijn nu raadpleegbaar in de online leeszaal van het Izegemse stadsarchief. “Die akten waren al een tijd gedigitaliseerd, maar voor opzoektingswerk niet beschikbaar door een technisch probleem”, zegt schepen van archief Kurt Himpe.
The post Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis” appeared first

Lees meer »

Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd bestuursgezicht: “Nu is het tijd voor familie en reizen”

Na ruim 12 jaar zet Kunst & Vermaak-voorzitter Brigitte Himpens een punt achter de leiding van de Zedelgemse harmonie. Ze hield dynamiek in de (bestuurs)werking en verbond enthousiast en bemiddelend anciens en jeugd. Vanaf 1 september volgt K&V-bestuurslid Johan Bonte haar op, met eenzelfde zin voor muzikale kwaliteit en samenwerking.
The post Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd

Lees meer »

“We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks het WK voor junioren in Zürich?

Louic Boussemaere vierde vorige week zijn 18de verjaardag. De tweedejaarsjunior uit Diksmuide rijdt voor het jeugdteam van Decathlon AG2R La Mondiale en maakt deel uit van het klimproject van Belgian Cycling. “Ik heb dit seizoen opnieuw een stap vooruit gezet”, vertelt hij.
The post “We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks

Lees meer »

Ook acteurs van ‘Baywatch’ moesten voldoen aan onrealistisch schoonheidsideaal: “Ik stopte sok in mijn zwembroek voor meer volume”

De rode badpakken met ongezien hoge uitsnijding zijn iconisch. Ze maakten van ‘Baywatch’ de tv-hit van de 90’s, want de plots waren erbarmelijk slecht geschreven. Maar de waarheid achter die sprankelende zomervibes blijkt niet zo glamoureus. De nieuwe documentaire ‘After baywatch: Moment in the Sun’ brengt heel wat harde waarheden aan het licht. “Ons gewicht was contractueel vastgesteld.”

Lees meer »