Lisa en Nicholas gaan opnieuw voor winst in Budapest Rally: “Hij deed twee keer een aanzoek”

Zaterdag vertrekt een colonne van zo’n tweehonderd Belgische teams vanuit Brussel richting Budapest. Onder hen ook Lisa Vanhooren en Nicholas Waterschoot, die de wedstrijd vorig jaar wonnen. “Ook nu gaan we weer volop voor de overwinning”, zeggen de ‘Nieuwpoortse Nonkels’ ambitieus.

De Budapest Rally wordt ook wel eens ‘de meest kleurrijke roadtrip in Europa’ genoemd. De jongerenteams rijden daarbij in zeven etappes door negen landen, van Frankrijk over Italië tot in Kroatië. “De snelheid is van ondergeschikt belang. Het gaat vooral om opvallen en creatief uit de hoek komen”, zegt Nicholas. Hij kan het weten, want hij zet straks al voor de vierde keer koers richting de hoofdstad van Hongarije. Net zoals vorig jaar zal zijn verloofde hem nu opnieuw vergezellen.

Huwelijksaanzoek

“Wij waren eigenlijk niet van plan om actief deel te nemen aan de challenges. Maar toen we onderweg merkten dat we vrij hoog in het klassement stonden, besloten we om die ludieke uitdagingen toch maar aan te gaan, om zo extra punten te verdienen”, pikt Lisa in. “Zo vroeg Nicholas mij er zelfs nog een tweede keer ten huwelijk, met snoepjes als ringen. Uiteindelijk belandden we op het hoogste schavotje, waardoor we nu onze nieuwe inschrijving konden betalen met het prijzengeld van toen.”

Nonkels

Nu blijven er zelfs wat centen over om op voorhand al bonuspunten te versieren. “Nadat we onze wagen vorig jaar aankleedden in het thema van Jurassic Park, kiezen we nu voor Nonkels, als trotse West-Vlamingen en grote fans van de tv-reeks. We bedekten de motorkap met kunstgras, bestelden stickers van het logo en we rijden de hele week in onze Nonkels-T-shirts. We zijn alleen nog op zoek naar een grasimal als mascotte, voor nog wat extra punten”, lachen ze. (Wouter Verheecke)

Naast de grasgroene Porsche Cayenne is er met deze Suzuki Jimny met daktent nu dus nog een tweede ‘Nonkels-mobiel’.

The post Lisa en Nicholas gaan opnieuw voor winst in Budapest Rally: “Hij deed twee keer een aanzoek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Die scène was zo heftig dat ze aangepast moest worden”: Lynn Van den Broeck over verkrachting in ‘Thuis’

‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck (31) gaat in ‘De 7 hoofdzonden’ in Humo dieper in op de verkrachtingsscène van haar personage Viv met Lowie, gespeeld door haar partner Mathias Vergels (32). “Mathias wéét hoe hij mijn polsen kan vastnemen. Daardoor konden we ver gaan.” Daarnaast pleit ze voor meer openheid over geld en een correcte verloning.

Lees meer »

Gedenkmuur voor huisdieren aan kerkhof Herfelingen

Aan het kerkhof in Herfelingen (Herne) wordt volgende week een gedenkmuur voor huisdieren opgericht. De gemeente stelt via haar burgerbudgetten – subsidies die de inwoners zelf aan bepaalde projecten mogen toewijzen – 7.200 euro ter beschikking om het voorstel van de plaatselijke Rotary Club te realiseren.

Lees meer »

Radio2 Weekwatchers komt naar de Kring in Poperinge

Op zaterdag 14, 21 en 28 september brengt de ontbijtshow Radio2 Weekwatchers een bezoek aan Poperinge. De uitzendingen zullen plaatsvinden in de Kring, waar je als publiek de show live kunt meevolgen.
The post Radio2 Weekwatchers komt naar de Kring in Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oleksandr Beshliaha is een van de nieuwelingen bij FC Gullegem: “Heb er nu al een goed gevoel bij”

Oleksandr Beshliaha, een 30-jarige Oekraïner, is een van de vele nieuwelingen bij FC Gullegem. De tweevoetige verdediger vertoeft al 14 jaar in België, en woont in onze koninklijke badstad Oostende aan zee. Oleksandr Beshliaha is een vriendelijke gast, spreekt ondertussen vloeiend Nederlands, en heeft zelfs het Oostendse dialect onder de knie. “Oostende is mijn stad geworden.”
The post Oleksandr

Lees meer »

Venezolaanse ppositieleiders moeten “achter tralies”, zegt Maduro

De Venezolaanse president Nicolas Maduro vindt dat oppositieleidster María Corina Machado en de oppositiekandidaat bij de presidentsverkiezingen van afgelopen zondag, Edmundo González Urrutia, “achter de tralies” moeten worden gezet na de dodelijke protesten in Venezuela. Dat zei het staatshoofd woensdag tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Nu ook Blueness in Antwerpen sluit: hoe het restaurantimperium van Sergio Herman steeds kleiner wordt (en de zakencijfers rood blijven kleuren)

Sergio Herman is weer een restaurant armer. Nadat hij vorig jaar helemaal wegtrok uit Cadzand, heeft hij nu ‘zijn’ Blueness in Antwerpen gesloten. De fancy eetzaak was amper twee jaar open en ging van bij het begin gebukt onder genadeloze reviews. Of hoe lang niet alles wat de veelsterrenchef aanraakt, nog instant in goud verandert. Wij doken in de (bloed)rode

Lees meer »

Grote stroompanne in West-Vlaanderen door kabeldefect

Delen van West-Vlaanderen, met name het gebied rond Veurne, Oostduinkerke en Nieuwpoort, hebben in de nacht van woensdag op donderdag enkele uren zonder stroom gezeten.
The post Grote stroompanne in West-Vlaanderen door kabeldefect appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Soms raakten ze me aan op plekken waar alleen mijn vriend dat mag”: ex-missen getuigen over hun ervaringen met #MeToo

“Op de foto grepen en knepen ze er niet naast.” In ‘HUMO’ getuigde voormalig Miss België Dina Tersago hoe ze tijdens haar missenperiode regelmatig te maken kreeg met ongewenst gedrag. Helaas is ze niet de enige schone die daarmee geconfronteerd wordt. Onder meer Nele Somers (40), Emilie Vansteenkiste (22) en Joke Van de Velde (44) getuigen in ‘TVFamilie’ over losse

Lees meer »