Lions Club geeft sociale organisaties duwtje

Lions Club Torhout, met voorzitter Bert Dehullu uit Koekelare, deelde tijdens een bijeenkomst in Salons De Vrede in Ichtegem enkele cheques uit. Onder het motto ‘We Serve’ werden in het voorbije werkingsjaar verschillende activiteiten georganiseerd en met de opbrengst hiervan werd een aantal sociale organisaties zoals o.a. Inspirant Aartrijke, De Regenboog en De Stip uit Koekelare, ‘t Groot Hersberge uit Torhout, financieel gesteund.

Met dit duwtje in de rug kunnen zij hun projecten organiseren en realiseren. Flor Boussier uit Torhout kreeg ook een financiële steun vanwege zijn deelname aan de hoogstaande Nationale Muziekwedstrijd voor Klarinet waar hij een mooie vierde plaats behaalde. (SVE/foto Coghe)

The post Lions Club geeft sociale organisaties duwtje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Muzikale Zondagen op terras van retroherberg In den Grooten Moriaen

Op het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik zijn er in augustus weer vier Muzikale Zondagen. Covergroepen van de bovenste plank en veel ambiance: dat is het gesmaakte recept .
The post Muzikale Zondagen op terras van retroherberg In den Grooten Moriaen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bedwantsen gevonden in Kazou-kampplaats Heibrand in Westmalle: “Vakantie van West-Vlaamse jongeren verplaatst naar Bokrijk”

In jeugdverblijfcentrum Heibrand in Westmalle zijn gisteren levende bedwantsen gevonden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het nieuws is ons bevestigd. Op dat moment was een groep West-Vlaamse deelnemers van een Kazou-kamp voor Jongeren met Bijzondere Aandacht vanop die plek huiswaarts vertrokken. De vakantie van een groep die nog niet was aangekomen, werd geannuleerd. Voor die jongeren is intussen een

Lees meer »

Unicef: hongersnood in Noord-Darfoer wereldwijd eerste in 7 jaar

Na meer dan vijftien maanden oorlog in Soedan heeft een catastrofale combinatie van conflict, ontheemding en beperkte humanitaire toegang geleid tot hongersnood in kamp Zamzam in de regio Noord-Darfoer. Dat meldt Philippe Henon, woordvoerder van Unicef België. Het vluchtelingenkamp is thuis voor meer dan 400.000 Soedanese ontheemden.

Lees meer »

Enthousiaste zwemmers duiken in Antwerps Bonapartedok tijdens eerste Zalige Zwemdag: “Uitzicht op MAS is supercool!”

De zon schijnt, het Bonapartedok is opgeruimd en de waterkwaliteit is goedgekeurd: de omstandigheden zijn ideaal voor de zwemmers die tijdens de 1e van 7 Zalige Zwemdagen een plons wagen vlak bij het MAS in Antwerpen. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) had er zijn zwembroek voor aangetrokken: "Op termijn willen we het dok in de zomer permanent kunnen openstellen."

Lees meer »

Oud-kolonel Housen na Israëlische aanval op Beiroet: “Mijn grote vrees is dat aantal raketten wél door raketschild raken en op Tel Aviv of Jeruzalem zullen vallen”

Israël voerde een luchtaanval uit op de Libanese hoofdstad Beiroet, als reactie op de aanval van Hezbollah op een voetbalveld in de door Israël bezette Golanhoogten. Het doelwit was Fuad Shukr, de nummer twee van de terreurorganisatie. “Hezbollah kan niet anders dan terugslaan”, analyseert oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

Technische Scholen Mechelen koopt bedrijfsgebouw op Douaneplein: “Ideaal voor auto- en houtopleidingen”

Technische Scholen Mechelen (TSM) koopt een gebouw van transportbedrijf Ninatrans op het Douaneplein om er opleidingen in onder te brengen waarvoor veel praktijkruimte nodig is. "Voor onder andere onze auto- en houtopleidingen is een locatie net buiten het stadscentrum ideaal", zegt technisch adviseur en coördinator van de scholengroep Christoph Bernaerts. Ten vroegste in september 2026 zal de campus opengaan.

Lees meer »