Lichaam gevonden in bosweggetje in Mechelen: politie massaal ter plaatse, parket voert onderzoek

In een bosweggetje aan de Geerdegemstraat in Mechelen werd donderdagnamiddag het levenloos lichaam van een persoon aangetroffen. De oorzaak van het overlijden wordt nog onderzocht. Daarvoor komen het labo en het parket ter plaatse.

 

Meer krantenkoppen in België

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »

“Veel mensen hebben hun werk niet gedaan zoals het hoort”: twintig jaar geleden zorgde nalatigheid voor verschrikkelijke ramp in Henegouwen

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

Kustreddingsdienst telt recordaantal verloren gelopen kinderen op snikhete dag aan zee

Aan de kust zijn op dinsdag 30 juli in totaal 134 kinderen verloren gelopen. Dat bevestigt An Beun van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) woensdag. Het tropische weer lokte een massa volk naar zee en daardoor liep een pak kinderen verloren. IKWV roept ouders op om hun kinderen beter in de gaten te houden.
The post Kustreddingsdienst telt recordaantal

Lees meer »

Overleden prins Michaël had nooit moeite met val van Griekse monarchie: “Oninteressant overblijfsel van glamoureus verleden”

De Griekse prins Michaël is overleden op 85-jarige leeftijd. Hoewel hij nog steeds van een koninklijke titel mocht genieten, vond hij daar zelf niets aan. “Ik heb respect voor ons verleden, maar het is ook maar dat”, liet hij optekenen. “We zijn geen royals meer, we hoeven ook niet zo behandeld te worden.” Een controversieel standpunt binnen het ‘gevallen’ Griekse

Lees meer »

Ouders van 110m-hordeloper Michael Obasuyi kijken uit naar de Olympische Spelen: “Bijzonder trots op zijn doorzettingsvermogen”

Drie jaar na zijn olympisch debuut in Tokio is Michael Obasuyi (24) er straks ook bij op de Spelen in Parijs. Een enorme opsteker na jarenlang blessureleed. “Mijn man en ik zijn bijzonder trots op het doorzettingsvermogen van onze zoon”, benadrukt mama Caroline Decuyper.
The post Ouders van 110m-hordeloper Michael Obasuyi kijken uit naar de Olympische Spelen: “Bijzonder trots

Lees meer »

Is de volgorde van de triatlon wel optimaal?

Of er dinsdagochtend effectief gezwommen wordt in de Seine, is nog onzeker. Maar als het gebeurt, dan als eerste discipline. Zwemmen, fietsen, lopen: de volgorde van de triatlon lijkt onwrikbaar. Misschien wel de veiligste volgorde, maar is het ook de snelste?

Lees meer »

Alle TUI-vluchten van en naar luchthaven in Deurne omgeleid via Brussels Airport

Alle vluchten van reisorganisator TUI van en naar de luchthaven in Deurne worden omgeleid via de luchthaven in Zaventem. Dat komt door een probleem met wisselstukken voor de Embraer-vliegtuigen die TUI inzet op de Antwerpse luchthaven. TUI moet nu een reserve-Boeing inzetten op Brussels Airport, want de start- en landingsbaan in Deurne is te kort voor zo’n toestel. Ook de

Lees meer »

Drie kinderen omgekomen bij steekpartij tijdens Taylor Swift-jeugdkampje in Engeland: acht kinderen gewond van wie vijf kritiek, ook twee volwassenen kritiek

Een 9-jarig meisje is overleden aan haar verwondingen na de steekpartij maandag tijdens een Taylor Swift-jeugdkampje in een dansschool in het Engelse Southport, ten noorden van Liverpool. Ze is het derde dodelijke slachtoffer. Acht andere kinderen raakten gewond. Vijf van hen zijn in kritieke toestand. Ook twee volwassenen zijn kritiek. De Britse politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt. Hij wordt

Lees meer »