Lani Wittevrongel stapt over naar Lotto Dstny Ladies

Volgend jaar koerst Lani Wittevrongel (19) bij Lotto Dstny Ladies. De studente communicatiewetenschappen is bezig aan haar tweede campagne bij Chevalmeire en wil volgend seizoen een nieuwe stap voorwaarts zetten.

Lani Wittevrongel, die weg en piste combineert, is klaar voor de Europese baankampioenschappen voor beloften in het Duitse Cottbus. Onlangs nam ze deel aan een internationale UCI-meeting in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent. Daarin werd ze vierde in de scratch, haar favoriete nummer. In de ploegkoers met de Nederlandse Babette van der Wolf eindigde ze zesde. In de puntenkoers en het omnium speelde ze geen hoofdrol. Op het EK gaat haar voorkeur uit naar de scratch. Bij de elite haalde ze begin dit jaar in dat nummer zilver op het EK in Apeldoorn.

“In Cottbus zijn het mijn eerste pistekampioenschappen bij de U23, want vorig jaar heb ik op de baan geen internationale kampioenschappen gereden”, aldus Wittevrongel. “Ik hoop dat ik de scratch mag rijden.”

Finales

Met Chevalmeire werkte Wittevrongel in het voorjaar enkele 1.1-wedstrijden af. In Classic Brugge-De Panne vierde ze haar World Tour-debuut. Een wedstrijd die ze als 81ste afsloot. Op 1.1-niveau sprintte ze enkele keren top dertig.

“In vergelijking met mijn debuutseizoen bij de vrouwen elite kan ik al finales rijden”, benadrukte Lani. “Zodat ik vaak om de zege kan sprinten, maar daarin geraak ik nog niet dicht genoeg. Volgend jaar hoop ik wat dichter te eindigen, hopelijk eens top tien. Misschien dat dit in koersen zoals de Scheldeprijs, de Ronde van Moeskroen en Schellebelle mogelijk moet zijn.”

Volgend seizoen zal ze het shirt van Lotto Dstny dragen. Eind vorig seizoen had het team van de ploegleiders Grace Verbeke en Dirk Onghena al interesse. “Ik kon niet weg bij Chevalmeire omdat ik een overeenkomst van twee jaar had getekend”, verduidelijkte Wittevrongel. “De contacten zijn gebleven. Ik had ook andere opties, maar met Lotto Dstny zat ik al veel langer in mijn hoofd. Op dit ogenblik ben ik vooral blij met de zekerheid voor 2025. Ik heb de indruk dat de rensters van Lotto Dstny iets meer kunnen koersen dan wij bij Chevalmeire.” (HF)

The post Lani Wittevrongel stapt over naar Lotto Dstny Ladies is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Republikeinse burgemeester in strijdstaat Arizona steunt Democratische kandidaat Kamala Harris, en dat kan daar cruciaal zijn

John Giles, burgemeester van Mesa in strijdstaat Arizona, steunt de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris en dus niet Donald Trump, de kandidaat van zijn eigen partij. Giles verwijst voor die keuze naar het motto van wijlen John McCain, de Republikeinse senator uit Arizona, die ook niet van Trump moest weten: “Het land eerst”.

Lees meer »

Hoe de jeugdkampioen ook een topper werd bij de profs:het gouden parcours van Alexander Doom

Alexander Doom (27) begint in Parijs aan zijn tweede Olympische Spelen. De indoorwereldkampioen en Europese outdoorkampioen op de 400 meter is klaar voor een helse negendaagse, het resultaat van jarenlang trainen. “Alexander heeft een polyvalente opleiding genoten.” Vijf ijkpunten uit zijn carrière.
The post Hoe de jeugdkampioen ook een topper werd bij de profs:het gouden parcours van Alexander Doom

Lees meer »

Gert Verhulst en James Cooke: “Als het er echt op aankomt, zoudt ge soms lelijk verschieten hoe eenzaam ge wel zijt”

“Wij zijn de allerbeste vrienden,” zingen Gert Verhulst (56) en James Cooke (39) in ‘ZomerRevue’. Ze doen het in juli en augustus een keer of veertien op de planken van Plopsaland, uit volle borst: “Een beetje zoals Ernie en Bert, Samson en Gert, en Bassie en Adriaan.” Dat van die vriendschap klopt, maar constant op elkaars kap zitten zoals die

Lees meer »

Frankrijk lijdt gezichtsverlies na “schande” rond vervuilde Seine: “Dit is een enorme mentale klap voor de atleten”

Maandenlang probeerden de Fransen iedereen te overtuigen dat het goed ging komen, maar vanochtend kwam dan toch het onvermijdelijke bericht: de Seine is te vervuild om in te zwemmen. De Olympische triatlon is uitgesteld en het is nog maar de vraag of hij überhaupt nog zal doorgaan. Een beslissing met grote impact op alle betrokken actoren.

Lees meer »

“‘Over een uurtje ben ik terug’, zei hij”: dief (28) steelt Porsche van 40.000 euro tijdens testrit in Pelt, zaakvoerders rijden hem klem in Temse

Het leek nochtans een betrouwbare jongeman (28) die bereid was om 40.000 euro neer te tellen voor een Porsche Panamera, maar bij de testrit ging het mis. De twintiger – die verrassend genoeg wel zijn échte identiteitsgegevens achterliet – reed met het voertuig gewoon naar huis, maar werd dankzij een oproep op sociale media door de Peltse zaakvoerders zelf klemgereden

Lees meer »

Caravans en camper populairder dan ooit in Nederland

In Nederland zijn er nu 620.000 caravans en kampeerauto’s. Dat is een recordaantal. Vorige maand zijn er zelfs een kwart meer verkocht dan tijdens dezelfde periode een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI).

Lees meer »

Zomerzoektocht in teken van Jommeke

De bibliotheek van Gistel organiseert een gratis zomerzoektocht in het teken van stripfiguur Jommeke en zijn vriendjes. Tot en met 31 augustus kan je in de bibliotheek in de Warandestraat zelf de weg vinden naar Zonnedorp, de woonplaats van Jommeke. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen verschillende leuke opdrachten afwerken. Elke deelnemer ontvangt een
The post Zomerzoektocht in

Lees meer »