Langdurige stroompanne in de straat? Ontdek hier of je recht hebt op ‘ongemakkenvergoeding’

Ook al urenlang zonder stroom gezeten? Nu er massaal wordt gegraven voor de aanleg of modernisering van wegen, riolen, of het elektriciteits-, gas- en fibernetwerk, zijn er de klok rond voortdurend een tiental kleine en grotere ongeplande stroomonderbrekingen. Het aantal Vlamingen dat een ‘ongemakkenvergoeding’ vraagt, verdubbelde dan ook. Wanneer kom je in aanmerking voor een compensatie, en hoeveel bedraagt die dan? 

Meer krantenkoppen in België

“Ik verberg mijn partner niet, maar praat er niet over in het openbaar”: Sven Ornelis brengt zomer door in zijn geliefde Barcelona

Nu het zomervakantie is, vertoeven Sven Ornelis (51) en zijn partner in het zonnige Barcelona, waar ze al 14 jaar een appartement hebben. “Het is de mooiste stad, ik ben er gek op, en die liefde blijft,” vertelt hij in gesprek met ‘Primo’. Hij legt uit wat hij zo bijzonder vindt aan de Spaanse stad, of hij plannen heeft om

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen – Veiligheidskabinet machtigt Netanyahu om te beslissen over vergelding raketaanval

De Turkse president Erdogan, een felle criticus van Israëls offensief in Gaza, heeft er zondag tijdens een partijbijeenkomst mee gedreigd dat zijn land Israël zou kunnen binnenvallen. Eerder op de dag voerde het Israëlische leger luchtaanvallen uit op Hezbollah-doelwitten in Libanon als vergelding voor de twaalf doden die er zaterdag op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte.

Lees meer »

Benjamin is letterlijk benjamin op Lijst Burgemeester

Deze week stellen we het laatste nieuwe gezicht van Lijst Burgemeester voor: Benjamin Derudder (26), bachelor grafische en digitale media, betrokken Houtavenaar en begaan met het jeugdwerk in de gemeente. “Het fijne aan LB, is dat er verschillende generaties op de lijst staan.”
The post Benjamin is letterlijk benjamin op Lijst Burgemeester appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grootste klimaatzaak ooit in Brazilië: veehouder krijgt boete van 47 miljoen euro voor ontbossen Amazonewoud

In Brazilië is de eigenaar van een groot veebedrijf veroordeeld tot een boete van 292 miljoen Braziliaanse real (ruim 47 miljoen euro) voor het toebrengen van schade aan het Amazonewoud. Hij moet het vernielde regenwoud ook proberen te herstellen. Het gaat om de grootste burgerlijke rechtszaak voor klimaatmisdrijven ooit in Brazilië. De uitspraak kan een precedent scheppen voor toekomstige rechtszaken:

Lees meer »

Noord-Korea stuurt opnieuw ballonnen met afval naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft opnieuw ballonnen met afval richting de grens met Zuid-Korea gestuurd. De generale staf in Seoel meldde aan het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap dat de ballonnen naar de grensprovincie Gyeonggi onderweg zijn. Enkele ballonnen landden ondertussen op het terrein van het presidentieel kantoor in Seoel.

Lees meer »