Kunstroute stuurt je met lach door het centrum

Met de kunstroute The Smiling Response waait er deze zomer een artistieke bries door de binnenstad. “De humoristische installaties en mooie sfeerbeelden van Circus Ronaldo toveren een lach op het gezicht van de vele passanten en zijn een voorbode voor straks de Groote Stooringe.”

De voorbije dagen merkten passanten al enkele opmerkelijke objecten op in het stadscentrum. Vreemde verkeersborden, opmerkelijke kunstwerken of sfeerbeelden van Circus Ronaldo, … Dit alles kadert binnen de vierde editie van Kunst in de Stad. “Met de artistieke kunstroute ‘The Smiling Rensponse’ brengen we in de aanloop naar de Groote Stooringe in september al opmerkelijke kunst naar het stadscentrum”, aldus schepen van Cultuur Mieke Vanbrussel.

Van 11 juli tot en met 29 september maken humoristische installaties van tien kunstenaars subtiel of uitbundig deel uit van het straatbeeld.

Circus Ronaldo

“Ik hoop mensen hiermee te verleiden tot een glimlach of misschien zelfs een schaterlach”, aldus curator Jonas Vansteenkiste. De stad vroeg hem om iets te maken rond verwondering en humor.

“Niet zo eenvoudig, maar we zijn er in geslaagd om tal van leuke kunstwerken die ook een inhoud hebben, een plaats te geven op speciale locaties in het stadscentrum.”

Die kunstwerken zijn erg opmerkelijk. Zo hangt er in de Ooststraat een kaasvlag, maar hoort men verschillende keren op een dag ook oerwoudgeluiden over het Polenplein galmen. In de Wortelstraat, in de volksmond bekend als ‘vrijersstraatje’, zorgt onder andere een aubergine voor dubbelzinnige symboliek.

Op zes locaties in de stad ontdek je ook leuke sfeerbeelden van Circus Ronaldo. Die zijn gemaakt door Benny De Grove. “Ik leerde de familie Ronaldo kennen in de jaren 90, inmiddels voelt het net alsof ze familie zijn.” De Grove maakte al enkele fotoboeken en werkte al tentoonstellingen uit omtrent Circus Ronaldo. “Met de doeken breng ik nu al een voorsmaakje op ‘de Groote Stooringe’ waar Circus Ronaldo de nieuwe tentvoorstelling ‘Da Capo’ brengt.”

The post Kunstroute stuurt je met lach door het centrum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zon dicteert de wet, dinsdag wordt topdag met 30 graden

Vandaag blijft het droog met eerst veel zon. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken. Aan zee kunnen toeristen genieten van 22 graden, in het centrum van het land wordt het een aangename 24 à 25 graden. De wind is overwegend zwak, meldt het KMI. Dinsdag wordt een topdag, de kaap van 30 graden kan dan overschreden

Lees meer »

Zeker twee doden bij protesten na omstreden herverkiezing Maduro, Venezolaanse oppositie claimt zege in elke deelstaat

Bij manifestaties tegen de uitslag van de omstreden presidentsverkiezingen in Venezuela zijn zeker twee doden gevallen. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Foro Penal. De Venezolaanse oppositieleider María Corina Machado zegt dat de oppositie 73,2% van de stemuitslagen in handen heeft, waarmee het kan bewijzen dat oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia de verkiezingen gewonnen heeft en niet huidig president Nicolás Maduro, die eerder

Lees meer »

Na drie jaar duidelijkheid over verhuis wegens nieuwe sluis: scheepshersteller Gardec blijft in haven Zeebrugge

De maritieme metaalconstructeur Gardec in Zeebrugge is van plan om zijn activiteiten in de Kustlaan naar de Kiwiweg te verhuizen. Het bedrijf moet naast de Visartsluis weg voor de aanleg van de nieuwe sluis. De ateliers aan de visserijcluster blijven wel bestaan en worden zelfs vernieuwd.
The post Na drie jaar duidelijkheid over verhuis wegens nieuwe sluis: scheepshersteller Gardec

Lees meer »

Na één sms nam uitbater van populaire strandbar beslissing waardoor vermist meisje (11) teruggevonden werd

Aan het strand van Knokke-Heist was het woensdagavond alle hens aan dek. Een 11-jarig meisje werd ’s avonds voor het laatst in het water gezien toen de ouders alarm sloegen toen het meisje maar niet terug kwam. De hulpdiensten zetten meteen een grootschalige zoekactie op poten. Het meisje werd uiteindelijk vijf kilometer verderop gevonden dankzij een noodbericht van de politie.

Lees meer »

Is de tijd van big tech voorbij op de beurs? Volgens waarnemers is ‘The Great Rotation’ ingezet, maar wat betekent dat precies? En hoe speel je er zelf op in?

Is de tijd van big tech voorbij op de beurs? De aandelenkoersen zijn in de ban van ‘The Great Rotation’, ofwel ‘De Grote Ommezwaai’. Maar waarover gaat het nu precies? Waarom gaan techaandelen de laatste dagen achteruit? En hoe kan je er als kleine belegger op inspelen? “Van deze aandelen kan je de komende jaren een mooi rendement verwachten, al

Lees meer »

Verlangen naar zee: Jeroen Cornilly verzamelt onze kustgeschiedenis

De voorbije dagen zakten weer tienduizenden mensen af naar onze kust om afkoeling te zoeken aan en in zee. Nieuw is die gewoonte helemaal niet, blijkt ook uit het boek Het verlangen naar zee van Jeroen Cornilly. Daarin brengt de naar Gent uitgeweken Bruggeling het verhaal van tweehonderd jaar toerisme aan de Belgische kust. De auteur koos voor ons zijn

Lees meer »

Twee kinderen omgekomen bij steekpartij tijdens Taylor Swift-jeugdkampje in Engeland: negen kinderen gewond van wie zes kritiek, ook twee volwassenen kritiek

Er zijn twee kinderen omgekomen bij een steekpartij tijdens een Taylor Swift-jeugdkampje in een dansschool in het Engelse Southport, ten noorden van Liverpool. Negen andere kinderen raakten gewond. Zes van hen zijn in kritieke toestand. Ook twee volwassenen zijn kritiek. De Britse politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt. Hij wordt beschuldigd van moord en poging tot moord.

Lees meer »

Provincie Utrecht vraagt bossen te mijden met kleine kinderen en overweegt wolf te laten neerschieten

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een oproep gedaan om niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing komt er na een mogelijk nieuw incident met een wolf woensdagochtend. Als DNA-onderzoek bevestigt dat het om hetzelfde dier gaat dat twee weken geleden een kind beet, wordt het dier mogelijk neergeschoten.

Lees meer »