Kopecky pakt met overmacht haar eerste ritzege in de Giro Donne – Consonni tweede op ruime afstand

Lotte Kopecky (28) heeft eindelijk raak geschoten in deze Giro Donne. Ze won de vijfde etappe na een geweldige lead-out met enkele lengtes voorsprong op Consonni en Sierra. Na vier top-10 plaatsen, mocht ze dus eindelijk op het zegegebaar maken. 

Meer krantenkoppen in België

22 agenten gewond nadat menigte politie aanvalt bij moskee in Southport na valse speculaties over verdachte steekpartij

Bij een moskee in de stad Southport hebben zo’n tweehonderd mensen stenen en andere spullen naar de politie en de moskee gegooid. Daarbij zijn 22 agenten gewondgeraakt. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om aanhangers van de extreemrechtse, anti-islamitische English Defence League (EDL). In de stad werden maandag drie kinderen doodgestoken.

Lees meer »

“Khartoem door seksueel geweld onveilig voor vrouwen”

De Soedanese hoofdstad Khartoem en aangrenzende steden zijn niet veilig voor vrouwen en meisjes, meldt Human Rights Watch (HRW) na onderzoek naar seksueel geweld. Het Soedanese leger en de paramilitaire groep Rapid Support Forces (RSF) zijn sinds april 2023 met elkaar in oorlog en maken zich volgens de mensenrechtenorganisatie beide schuldig aan seksueel geweld.

Lees meer »

Lokeren-Temse strikt ervaren West-Vlaming Olivier Myny van Dender

Tweedeklasser Lokeren-Temse neemt Olivier Myny over van promovendus Dender, zo maakte de Oost-Vlaamse club bekend op zijn website. De 29-jarige flankspeler ondertekent op Daknam een contract voor twee seizoenen.
The post Lokeren-Temse strikt ervaren West-Vlaming Olivier Myny van Dender appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julia van K3, Mega Mindy, James Cooke of grote baas Gert Verhulst zélf: Studio 100 is een echte liefdesfabriek

Voor de buitenwereld staat Studio 100 bekend om zijn succesvolle reeksen, muziek en pretparken. Maar achter de schermen is het ook de plek waar de liefdesvonk tussen collega’s overslaat, schrijft ‘Story’. K3-zangeres Julia Boschman (22) en ‘Nachtwacht’-acteur Louis Thyssen (29) kwamen recent naar buiten als koppel, maar ook verschillende andere bekende namen vonden de liefde van hun leven op die

Lees meer »

Arthur De Sloover en Red Lions verslaan ook India en boeken vierde zege op rij

De Belgische hockeymannen – met Kortrijkzaan Arthur De Sloover – hebben donderdag ook hun vierde wedstrijd in het olympische tornooi in groep B gewonnen. De Red Lions, de titelverdedigers, versloegen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes, een voorstad van Parijs, India met 2-1.
The post Arthur De Sloover en Red Lions verslaan ook India en boeken vierde zege op

Lees meer »

Tomorrowland slaat opnieuw handen in elkaar met Mobile School: “We willen straathoekmedewerkers ondersteunen”

Dat Tomorrowland om meer dan muziek draait, weet u ongetwijfeld al. Maar dat de organisatie ook kwetsbare jongeren wil helpen, had u waarschijnlijk niet verwacht. Dat doet het festival in samenwerking met Mobile School, een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. “We willen zowel zware als luchtige onderwerpen bespreekbaar maken”, luidt het.

Lees meer »

Dat krijgt mogelijk nog een zuur staartje: Amerikaanse scoort in slot nog driepunter en legt dan Belgische fans het zwijgen op

Opvallend moment tijdens de slotseconden van de wedstrijd tussen de Belgian Cats en de VS. De Amerikaanse Sabrina Ionescu leek de match gewoon uit te zullen spelen, maar gooide dan nog een driepunter. Tot grote onvrede van de Belgische fans in Lille, want stel je maar eens voor dat die ene driepunter straks het verschil maakt tussen wél of géén

Lees meer »

“Vandaag ga je dood, zei hij, en hij pakte een groot vleesmes uit zijn keukenla”: eerder slachtoffer getuigt over moordverdachte Charles J.

Moordverdachte Charles J. (51), die zijn ex-huisbaas Eric V. (74) wurgde in Moorslede en de garage van een ex in brand stak, staat bij het gerecht gekend als een uiterst gewelddadig persoon. In 2020 sleurde hij zijn buurvrouw binnen in zijn huis en wou hij haar vermoorden met een mes. “Ik vraag me nog steeds af hoe ik daar kunnen

Lees meer »

Derde kind overleden na steekpartij op danskamp in Engeland

Na de steekpartij in de Engelse kuststad Southport maandag is dinsdag een derde kind overleden. Acht andere kinderen hebben verwondingen opgelopen. Vijf van hen zijn nog in kritieke toestand. Ook twee volwassenen zijn er erg aan toe. Dat meldt de politie dinsdag in een nieuwe update.

Lees meer »

Gouden huwelijk voor Herman en Maria

Herman Roelens (79) en Maria Gyssels (68), wonende in de Oude Zeedijkstraat in Kortemark, vierden onlangs hun gouden huwelijksjubileum.
The post Gouden huwelijk voor Herman en Maria appeared first on KW.be.

Lees meer »