Kopecky pakt met overmacht haar eerste ritzege in de Giro Donne – Consonni tweede

Lotte Kopecky (28) heeft haar eerste ritzege in deze Giro Donne gepakt. Ze won met grote overwacht van Consonni en Sierra. Na vier top-10 plaatsen, mag ze eindelijk op het hoogste plekje gaan staan. 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden na Israëlische aanval in Libanon

Bij een Israëlische aanval op Libanon zijn twee mensen gedood, zo zegt het Libanese nieuwsagentschap NNA. Het zou gaan om een droneaanval, die in de nacht van zondag op maandag is uitgevoerd. Daarbij zijn ook gewonden gevallen, onder wie een minderjarige die zich op een balkon van een nabijgelegen gebouw bevond, klinkt het.

Lees meer »

‘Olympisch effect’ bij Kortrijkse hotels, waar ook Belgian Cats verblijven: “Significant meer volk”

De Belgian Cats verblijven in het Kortrijkse Parkhotel terwijl ze de voorrondes van het Olympisch basketbaltoernooi in het nabijgelegen Rijsel afwerken. De hotels in de Guldensporenstad zien hun aantal boekingen stijgen. Het Olympisch effect bedraagt om en bij de 10 %. “Dat is een significant verschil als je vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar.”
The post ‘Olympisch effect’ bij

Lees meer »

Yolande en Antoine vieren briljanten jubileum

Yolande Clarysse en Antoine Masure vierden onlangs hun briljanten huwelijksverjaardag. Het koppel stapte op 3 juli 1959 in het huwelijksbootje. Yolande en Antoine delen dus al 65 jaar lief en leed.
The post Yolande en Antoine vieren briljanten jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aanval op treinverkeer wordt “opgeëist” via e-mail in Franse media: daders mogelijk radicaal-links

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van donderdagnacht worden opgeëist. Dat bevestigen bronnen bij het dossier aan het Franse persagentschap ‘AFP’. De mail is volgens ‘Le Parisien’ verstuurd vanop een beveiligd platform, dat in het verleden wel vaker door radicaal-links werd gebruikt. Volgens bronnen bij het onderzoek is er van

Lees meer »

EXCLUSIEF. Adil en Bilall strikken publiekslieveling Pommelien Thijs voor ‘Patsers’: “We hebben haar gecast voor haar talent”

“Haar werk in ‘Knokke Off ‘ was zó straf, ‘Patsers’ moest en zou met haar zijn!” En als twee Hollywoodregisseurs applaudisseren, past Pommelien Thijs (23) haar agenda aan. De populairste artiest van het moment gaat in de nieuwe film van Adil & Bilall een hackersnetwerk leiden. “Waar ik vooral naar uitkijk? De zotte actiescènes die ze voor mij bedacht hebben”,

Lees meer »

Bladeren doorheen 50 jaar muziekweelde op Festival Dranouter

Festival Dranouter is deze zomer aan zijn 50ste editie toe. Een ideaal moment om terug te blikken op een gevuld verleden, in een opmerkelijke fototentoonstelling. Langs een parcours doorheen het dorp Dranouter zullen we van vrijdag 28 juni tot en met zondag 8 september de rijke en zotte geschiedenis van dit legendarische festival opnieuw kunnen beleven.
The post Bladeren

Lees meer »

Bij tien broers en zussen ging het goed, de elfde raakt aan de drugs en sterft: Maurits Vande Reyde (Open Vld) vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van zijn broer Alexander

Diest, Vlaams-Brabant. Elf kinderen groeien op in hetzelfde gezin, krijgen dezelfde opvoeding, dezelfde kansen. Tien van hen worden succesvol, krijgen jobs, gezinnen en carrières. De elfde geraakt aan de harddrugs en stapt uit het leven. Dit is het verhaal van Alexander Vande Reyde, gestorven toen hij 40 was. Verteld door zijn broer Maurits Vande Reyde (39), Vlaams parlementslid, schepen in

Lees meer »