Kleine basketters kijken op naar Emma Meesseman: “Ook zij is hier begonnen”

“Emma is ons grote voorbeeld.” Kleine sporters trekken grote ogen aan de nieuwe muurschildering van Emma Meesseman op de sporthal van Ieper. De basketster ging donderdag zelf een kijkje nemen. “Hier is alles begonnen voor mij.”

“Van Ieper naar Parijs, omdat het kan.” Een gigantisch portret van Emma Meesseman prijkt voortaan op de sporthal in haar thuisstad. “Hier is alles begonnen voor mij”, vertelt de basketster die straks naar de Olympische Spelen trekt in Parijs. “Ik had al foto’s gezien van passanten uit Ieper, maar nu zie ik de muurschildering voor het eerst in het echt. Het kunstwerk is super cool en groter dan ik verwacht had.”

Ook de kleinsten kijken op naar hun idool. “Mag ik een high five?” Johanna Nelissen (11) is een van de 240 kinderen die deze week deelneemt aan een sportkamp in en rond de sporthal. Ze is onder de indruk van haar stadsgenote. “Emma is een grote mevrouw en mijn grote voorbeeld. Ik speel zelf basket bij de club SKT Ieper. Ze inspireert ons. Of ik dat ook zou kunnen? Misschien. We zie wel wat de toekomst brengt, maar eigenlijk droom ik er wel stilletjes van.”

Genen

Emma kreeg de basketmicrobe mee van haar mama, ook bij Johanna zit de sport in de genen. “Mijn overgrootvader, grootvader, vader en broer, ze basketten allemaal. Ik heb al van dichtbij gesupporterd voor Emma tijdens matchen, zoals tegen Servië in Kortrijk. De mooie muurschildering geeft onze sporthal meer kleur en is een bijkomende steun voor Emma. Ze kan dit als het ware meenemen naar de Spelen en eens denken aan ons.”

Ook de kleine Ieperse fan Matthijs De Cock (12) kreeg een high five van de wereldster. “Ik ben hier ook op sportkamp en speel basket bij de Ieperse club VK Iebac”, zegt hij. “Vorig jaar kwam Emma onze school bezoeken nadat ze Europees kampioen werd en ik was er ook bij toen ze handtekeningen uitdeelde en selfies liet nemen op de Ieperse Grote Markt.”

Hype

“De Emma-hype leeft in Ieper omdat ze ook steeds heel wat moeite doet voor haar thuisstad”, stelt Karen Christiaens, coördinator sportpromotie bij de stad. “Vorige week hadden we 270 kinderen op ons sportkamp, deze week zijn het er 240. Ze zagen hier de muurschildering tot stand komen. Voor dit bezoek van Emma proberen we iedereen wel wat op afstand te houden zodat ze hier haar ding kan doen.”

“Je hebt de groeten van de anderen die daar stonden te zwaaien”, aldus Johanna tot Emma. “Doe ze allemaal veel groetjes terug”, wuifde de basketster, die straks naar Parijs vertrekt. “Maar daarvoor moeten we eerst de ‘groep des doods’ overleven in de eerste ronde, anders stranden we in Rijsel. We willen op de eerste plaats ons best doen, en dan kunnen we mooie resultaten halen. Het doet alvast deugd dat we kunnen rekenen op de steun van de Ieperlingen en de supporters van het eerste uur.” (TP)

The post Kleine basketters kijken op naar Emma Meesseman: “Ook zij is hier begonnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bar Hazart gaat wielertoer op: “Zowel de wielerliefhebbers als gezinnen en kinderen zullen aan hun trekken komen”

Zomerbar Bar Hazart staat op zaterdag 17 augustus volledig in het teken van de fiets. Naast fietstochten voor wielerliefhebbers organiseren Louis Plancke (29), Korneel Cottyn (28) en Julie Roose (22) met de steun van een werkgroep ook een familiefietszoektocht.
The post Bar Hazart gaat wielertoer op: “Zowel de wielerliefhebbers als gezinnen en kinderen zullen aan hun trekken komen” appeared

Lees meer »

5 actievoerders opgepakt die ingang blokkeerden naar privéjets op luchthaven van Deurne

5 activisten van de actiegroep ‘Doe Deurne Dicht’ hebben de ingang naar de terminal voor privéjets op de luchthaven van Deurne geblokkeerd. Met de actie willen ze de klimaatimpact van die privéjets onder de aandacht brengen. "In Antwerpen betalen wij daar allemaal de prijs voor met miljoenen euro’s belastinggeld, publieke ruimte en onze gezondheid", aldus Ruth-Marie Henckes van ‘Doe Deurne

Lees meer »

Code oranje houdt aan in Franse vakantiegebieden

In Frankrijk geldt in twaalf departementen nog steeds code oranje, meldt weerdienst Météo France. In Bouches-du-Rhône, waar Marseille de Olympische zeilwedstrijden organiseert, is het extreem heet. Ook in Vaucluse, Alpes-de-Haute-Provence, Hérault, Gard, Var, Alpes-Maritimes en Corsica waarschuwen ze voor hitte.

Lees meer »

KV Kortrijk opent seizoen met verlies tegen AA Gent

AA Gent heeft zondagnamiddag op de eerste speeldag van het seizoen in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil (0-1) gewonnen op bezoek bij KV Kortrijk, dat vorig seizoen maar nipt aan de degradatie wist te ontsnappen. Nieuwkomer Andri Gudjohnsen, de zoon van Eidur (ex-Club en -Cercle Brugge) en kleinzoon van Arnor Gudjohnsen (ex-Anderlecht), scoorde op het uur het

Lees meer »

Vermeend brein 9/11 krijgt strafvermindering na schuldbekentenis

De man die ervan wordt beschuldigd de aanslagen van 11 september 2001 te hebben beraamd, Khalid Sheikh Mohammed, heeft ermee ingestemd schuld te bekennen aan samenzwering. In ruil daarvoor wacht hem niet de doodstraf, maar een levenslange gevangenisstraf. Dat melden diverse Amerikaanse media, waaronder The New York Times.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De magische namiddag van opa en oma Evenepoel in Parijs: “Slapen zal vannacht niet lukken”

“Godverdoeme, zeg.” Een minuut nadat Remco Evenepoel zich tot olympisch kampioen heeft gekroond, weerklinkt in de Parijse straten een luide vloek van opa Eduard. Een vloek van geluk. Oma Liliane legt haar arm rond haar man, die een traantje wegpinkt. “En zeggen dat ik er eigenlijk mee in zat toen hij stopte met voetballen, om te gaan koersen.” Een verslag

Lees meer »

“Dit is ‘kl***’… oei, kan je dat er nog uitknippen?”: ‘Girl power’ zorgt nét niet voor Belgisch brons bij eventingruiters

Net niet. De Belgische eventingruiters zijn als vierde geëindigd in de landencompetitie op de Olympische Spelen. Met 123,40 strafpunten moesten Lara de Liedekerke-Meier, Karin Donckers en Tine Magnus als volledig vrouwelijk team Groot-Brittannië (91,30), Frankrijk (103,60) en Japan (115,80) voor laten gaan. Maar alle drie kijken ze nu al uit Los Angeles 2028.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Er wordt gezegd dat het olympisch zwembad in Parijs een ’traag’ bad is, maar de meningen zijn verdeeld.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Massale nachtelijke Russische droneaanval op Kiev: “Voorlopig geen meldingen van schade of slachtoffers”

Rusland heeft in de nacht van dinsdag op woensdag verschillende golven droneaanvallen op de Oekraïense hoofdstad Kiev afgestuurd. Volgens het militaire bestuur van de stad gaat het om een van de grootste droneaanvallen tot nu toe, waardoor het luchtalarm in de hoofdstad bijna de hele nacht lang afging. Het luchtafweersysteem van de stad heeft volgens de Oekraïense autoriteiten meer dan

Lees meer »

Gbs De Vijf Wegen schenkt cheque aan vzw De Brugge

Gemeentelijke basisschool De Vijf Wegen heeft een cheque van 1.500 euro geschonken aan vzw De Brugge. De school organiseerde op woensdag 29 mei een sponsorloop. Met elk gelopen rondje konden ze geld inzamelen voor het goede doel. De leerlingen gingen daarvoor zelf op zoek bij familie en vrienden om hen te sponsoren. De dag van
The post Gbs De

Lees meer »