Kleine basketters kijken op naar Emma Meesseman: “Ook zij is hier begonnen”

“Emma is ons grote voorbeeld.” Kleine sporters trekken grote ogen aan de nieuwe muurschildering van Emma Meesseman op de sporthal van Ieper. De basketster ging donderdag zelf een kijkje nemen. “Hier is alles begonnen voor mij.”

“Van Ieper naar Parijs, omdat het kan.” Een gigantisch portret van Emma Meesseman prijkt voortaan op de sporthal in haar thuisstad. “Hier is alles begonnen voor mij”, vertelt de basketster die straks naar de Olympische Spelen trekt in Parijs. “Ik had al foto’s gezien van passanten uit Ieper, maar nu zie ik de muurschildering voor het eerst in het echt. Het kunstwerk is super cool en groter dan ik verwacht had.”

Ook de kleinsten kijken op naar hun idool. “Mag ik een high five?” Johanna Nelissen (11) is een van de 240 kinderen die deze week deelneemt aan een sportkamp in en rond de sporthal. Ze is onder de indruk van haar stadsgenote. “Emma is een grote mevrouw en mijn grote voorbeeld. Ik speel zelf basket bij de club SKT Ieper. Ze inspireert ons. Of ik dat ook zou kunnen? Misschien. We zie wel wat de toekomst brengt, maar eigenlijk droom ik er wel stilletjes van.”

Genen

Emma kreeg de basketmicrobe mee van haar mama, ook bij Johanna zit de sport in de genen. “Mijn overgrootvader, grootvader, vader en broer, ze basketten allemaal. Ik heb al van dichtbij gesupporterd voor Emma tijdens matchen, zoals tegen Servië in Kortrijk. De mooie muurschildering geeft onze sporthal meer kleur en is een bijkomende steun voor Emma. Ze kan dit als het ware meenemen naar de Spelen en eens denken aan ons.”

Ook de kleine Ieperse fan Matthijs De Cock (12) kreeg een high five van de wereldster. “Ik ben hier ook op sportkamp en speel basket bij de Ieperse club VK Iebac”, zegt hij. “Vorig jaar kwam Emma onze school bezoeken nadat ze Europees kampioen werd en ik was er ook bij toen ze handtekeningen uitdeelde en selfies liet nemen op de Ieperse Grote Markt.”

Hype

“De Emma-hype leeft in Ieper omdat ze ook steeds heel wat moeite doet voor haar thuisstad”, stelt Karen Christiaens, coördinator sportpromotie bij de stad. “Vorige week hadden we 270 kinderen op ons sportkamp, deze week zijn het er 240. Ze zagen hier de muurschildering tot stand komen. Voor dit bezoek van Emma proberen we iedereen wel wat op afstand te houden zodat ze hier haar ding kan doen.”

“Je hebt de groeten van de anderen die daar stonden te zwaaien”, aldus Johanna tot Emma. “Doe ze allemaal veel groetjes terug”, wuifde de basketster, die straks naar Parijs vertrekt. “Maar daarvoor moeten we eerst de ‘groep des doods’ overleven in de eerste ronde, anders stranden we in Rijsel. We willen op de eerste plaats ons best doen, en dan kunnen we mooie resultaten halen. Het doet alvast deugd dat we kunnen rekenen op de steun van de Ieperlingen en de supporters van het eerste uur.” (TP)

The post Kleine basketters kijken op naar Emma Meesseman: “Ook zij is hier begonnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kimmer Coppejans en Joris De Loore kennen hun tegenstanders in kwalificaties US Open

Bruggeling Joris De Loore (ATP 211) moet maandag in de eerste kwalificatieronde voor de US Open voorbij de Amerikaan Tristan Boyer (ATP 233). Kimmer Coppejans uit Oostende komt in de eerste voorronde uit tegen de Boliviaan Murkel Alejandro Dellien Velasco (ATP 177).
The post Kimmer Coppejans en Joris De Loore kennen hun tegenstanders in kwalificaties US Open appeared first

Lees meer »

“De rijkswacht heeft me in de steek gelaten”: Dirk kampt al 33 jaar met trauma nadat hij beschoten en gegijzeld werd

Hij verijdelde een hold-up bij een juwelier, maar werd beschoten en gegijzeld door twee brutale gangsters. Meer dan 33 jaar na die feiten kampt ex-rijkswachter Dirk Demeyer nog altijd met de psychologische nasleep daarvan. Veel hulp bij de verwerking van zijn trauma kreeg hij naar eigen zeggen van zijn werkgever niet. “Ik verwijt die gangsters dat ze de angst mijn

Lees meer »

N-VA Middelkerke stelt volledige kandidatenlijst voor: “We gaan er een positieve campagne van maken”

Lijsttrekker Marc Descheemaecker mocht enkele weken geleden al een hele resem kandidaten voorstellen aan het publiek. Op 16 augustus maakte N-VA Middelkerke alle 25 namen van haar kandidaten bekend voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
The post N-VA Middelkerke stelt volledige kandidatenlijst voor: “We gaan er een positieve campagne van maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lendelede klaar voor kermisweekend vol ambiance en spanning: koers, muziek en gratis aperitieven

Vrijdag 23 augustus is in Lendelede traditioneel de start van een lang kermisweekend vol activiteiten met om 19 uur op het Dorpsplein de al even traditionele gratis openingsreceptie voor alle Lendeledenaren. Die avond is er de finale van ‘Baekelandt Universalis’ en daarna zorgt de ‘Turbo Alive Band’ voor heel veel ambiance. Andere topactiviteiten zijn de achtste editie van ‘Lendlee Koerse’

Lees meer »