Kinderen van oorlogshelden krijgen voorrang bij topjobs overheid in Bangladesh: groot studentenprotest aan de gang

In Bangladesh is een groot studentenprotest aan de gang. Studenten komen op straat om te protesteren tegen een quota waarbij een deel van de hoogbetaalde overheidsfuncties enkel uitgevoerd mag worden door kinderen van oorlogshelden.

 

Meer krantenkoppen in België

Drugsbaron Bolle Jos zou zich nu schuilhouden in Rusland

‘Bolle Jos’, de Nederlandse drugsbaron die op de mostwantedlijst van Europol prijkt, is volgens zijn schoonbroer Turkije ontvlucht en zou zich nu in Rusland schuil houden. Twee weken geleden werd de schoonbroer, eveneens een handlanger van de drugsbaron, vrijgelaten uit een Turkse cel.

Lees meer »

Republikeinse burgemeester in strijdstaat Arizona steunt Democratische kandidaat Kamala Harris, en dat kan daar cruciaal zijn

John Giles, burgemeester van Mesa in strijdstaat Arizona, steunt de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris en dus niet Donald Trump, de kandidaat van zijn eigen partij. Giles verwijst voor die keuze naar het motto van wijlen John McCain, de Republikeinse senator uit Arizona, die ook niet van Trump moest weten: “Het land eerst”.

Lees meer »

Trein ontspoort na botsing met truck die nog snel overweg probeert over te steken: meer dan 100 gewonden

Tientallen passagiers zijn maandag gewond geraakt toen de trein waarmee ze naar het Russische Adler reisden tegen een vrachtwagen botste die een overweg in de regio van Wolgograd overstak. Door de harde klap ontspoorde de trein, kantelden negen treinwagons en werd en de cabine van de truck meters ver weggeslingerd. Minstens drie mensen raakten zwaargewond, het is niet duidelijk of

Lees meer »

Controversiële scène uit openingsceremonie zindert na: grote sponsor trekt zich terug, bedenker onder vuur

Een scène uit de openingsceremonie van de Olympische Spelen, waarin de draak zou zijn gestoken met ‘Het laatste avondmaal’, zindert na. In die mate zelfs dat een grote sponsor zich intussen heeft teruggetrokken. Terwijl vanuit vooral katholieke hoek de kritiek niet mals is, verontschuldigt artistiek directeur Thomas Jolly zich. “Het was nooit mijn intentie om iemand te kwetsen.”

Lees meer »

VS sluit deal met vermoedelijk brein achter 9/11

De Pakistaanse jihadstrijder en Al Qaeda-lid Khalid Sheikh Mohammed, het vermoedelijke brein achter de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001, heeft in de VS samen met twee medebeschuldigden een vonnisafspraak aanvaard. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie woensdag bekend in een korte mededeling.

Lees meer »

LIVE. Zeker tien doden, onder wie kinderen, bij raketaanval op voetbalveld – Israël bereidt vergelding voor: “We staan voor een totale oorlog”

Bij een raketaanval vanuit Libanon op de door Israël bezette Golanhoogte zijn zaterdag zeker tien doden gevallen, onder wie kinderen. Volgens Israëlische media kwam de raket neer op een voetbalveld waar op dat moment kinderen aan het spelen waren. Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken is “een volledige oorlog” tussen Israël en Libanon nu een mogelijkheid. Volg de belangrijkste

Lees meer »

Belgische amazone Pauluis ontroert Parijs met emotionele boodschap voor haar overleden man

‘Ik heb het je beloofd. En ik heb het gedaan.’ De Belgische dressuuramazone Larissa Pauluis (44) toonde na haar oefening op de Olympische Spelen een bijzondere geschreven boodschap op haar witte handschoenen. Enkele momenten later vertelde ze in tranen het hele verhaal. Het was gericht naar haar overleden man, die vier jaar geleden onverwachts stierf. “Toen ik besefte dat Gregoire

Lees meer »

Biden wil Amerikaans Hooggerechtshof hervormen

De Amerikaanse president Joe Biden wil het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten hervormen. De 81-jarige Biden zal zijn plannen maandag voorstellen in de Texaanse stad Austin, maar de grote lijnen van het plan zijn nu al duidelijk.

Lees meer »