Jonathan (34) heropent danscafé Bananas: “Kijk hard uit naar Waregem Koerse”

Jonathan Naessens (34) – gekend van cocktailbar La Corba – blaast nieuw leven in het iconische Bananas-café. “Ik droom al jaren van een eigen zaak”, vertelt hij. Het gaat snel, want slechts enkele weken na het eerste contact met de brouwer opent Jonathan vrijdag al de deuren van de populaire danstent.

‘Bananas’, spreek dat woord uit in eender welke stad en men zal even vreemd opkijken. In Waregem wijst iedereen naar het populaire danscafé in het begin van de Olmstraat. Na jaren als vaste waarde in het nachtleven ging de zaak door corona lange tijd dicht. Vorige zomer heropende het café met een zwarte gevel. Maar vier maanden later kleurde het interieur alweer even zwart. Bananas bleef gesloten, tot nu.

Waregemnaar en horecadier in hart en nieren Jonathan Naessens (34) besloot begin juni om de zaak over te nemen. Op vrijdag 12 juli opent Bananas opnieuw de deuren. “Het ging inderdaad enorm snel. Na het eerste contact met de brouwer kwamen we snel tot een overeenkomst voor een proefperiode van drie maanden, tot eind september. Daarna zitten we opnieuw rond de tafel, maar ik heb alvast veel zin om verder te doen”, vertelt hij.

La Corba

“Ik werk sinds mijn vijftiende in de horeca en droom al jaren van een eigen café. Na jobs in restaurants en verschillende bars is dit een volgende stap.” Veel streekgenoten herkennen Jonathan van de mobiele cocktailbar La Corba, die tijdens de Waregem Koerse Feesten steeds werd opgesteld voor het voormalige café De Gilde. “Ik hielp jaren als rechterhand van eigenaar Arne Naessens en nam La Corba in augustus vorig jaar volledig over. Sindsdien combineer ik het met mijn werk als zelfstandig elektricien en klusjesman.”

Jonathan verzorgt feestjes, openingen en workshops op locatie. “Het La Corba-gegeven wordt zeker geïntegreerd in Bananas. Samen met Jonas Declercq en andere gekende gezichten zullen we een cocktail van de week promoten. En tijdens Waregem Koerse komt de mobiele cocktailbar naast Bananas terecht. Ik kijk hard uit naar de aankomende feesten. Er zullen verschillende dj’s passeren en op zondag 25 augustus staat er alvast een technofeestje gepland.”

21+

Het doelpubliek blijft hetzelde. “Het blijft een danscafé en ik mik op een ruim publiek boven de 21 jaar. De jonge gasten hebben andere plaatsen genoeg in het centrum. Het wordt dus absoluut geen jeugdcafé.” Jonathan kocht opnieuw licht en geluid en Brouwerij Haacht renoveerde de toiletten. Voor de rest bleef het interieur zoals het was.

Café Bananas behoudt voorlopig zijn naam. “Het is te kort dag om dat te veranderen. Ik speel wel met het idee om de zaak na september iets persoonlijker te maken, met een nieuwe naam. Tegen dan wil ik ook een oplossing bieden voor de rokers. Nu staat er soms veel volk buiten op straat, wat voor overlast kan zorgen. Het zou ideaal zijn om een extra rookruimte in te richten zodat er niemand naar buiten hoeft.”

Opening

Vanaf september wordt Bananas een weekendcafé. “Dan denk ik aan vrijdag tot en met zondag. Maar deze vakantie is Bananas telkens geopend van donderdag tot en met maandag, telkens vanaf 16 uur. Zo pikken we de Parkies mee. Tijdens de Waregem Koerse Feesten zijn we uiteraard dagelijks geopend.”

Donderdagavond testen Jonathan en zijn team het café eens uit. Morgen, op vrijdag 12 juli, is iedereen vanaf 16 uur welkom op de officiële opening van Bananas. “Wie na Hype’O Dream een afterparty zoekt, kan die hier vinden. Hetzelfde verhaal op zaterdag, al openen we dan pas vanaf 20 uur.”

The post Jonathan (34) heropent danscafé Bananas: “Kijk hard uit naar Waregem Koerse” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote stroompanne in West-Vlaanderen door kabeldefect

Delen van West-Vlaanderen, met name het gebied rond Veurne, Oostduinkerke en Nieuwpoort, hebben in de nacht van woensdag op donderdag enkele uren zonder stroom gezeten.
The post Grote stroompanne in West-Vlaanderen door kabeldefect appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandalen vernielen Karmelietessenklooster in Leopoldsburg

In Leopoldsburg hebben vandalen heel wat vernielingen aangebracht in het leegstaande Karmelietessenklooster. Tientallen glas-in-lood-ramen werden ingegooid, deuren werden ingebeukt en er werd een balustrade omgegooid. Het klooster zou binnenkort worden verbouwd voor een woonproject. Een tijdje geleden werden er al hekken geplaatst om indringers buiten te houden, maar dat bleek onvoldoende.

Lees meer »

In openlucht zwemmen: op deze plekken kan het

Het zomert volop. En waar vindt u bij tropische temperaturen beter verkoeling dan in het water? Op verschillende plaatsen in Vlaanderen kunt u ook (al dan niet gratis) een duik nemen in zwemvijvers, rivieren en kanalen. Bekijk op de kaart waar u terechtkunt.

Lees meer »

“Ik wist niet zeker of ik die sprong zou overleven”: zwaarverbrande Kevin (35) die van dak sprong om vlammenzee te ontsnappen opnieuw thuis

Het is kaal in de noodwoning waarin Kevin (35) en Jessica (34) en de twee tienerdochters (12 en 14) tijdelijk verblijven. Op enkele stoelen, twee zetels, een salontafel en wat samengeraapte kledingstukken na is de woonkamer leeg. Veel meer heeft het gezin ook niet meer nadat een brand maandag hun volledige appartement in de as legde.
The post “Ik

Lees meer »

Aanval op treinverkeer wordt “opgeëist” via e-mail in Franse media: daders mogelijk radicaal-links

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van donderdagnacht worden opgeëist. Dat bevestigen bronnen bij het dossier aan het Franse persagentschap ‘AFP’. De mail is volgens ‘Le Parisien’ verstuurd vanop een beveiligd platform, dat in het verleden wel vaker door radicaal-links werd gebruikt. Volgens bronnen bij het onderzoek is er van

Lees meer »

Overleden prins Michaël had nooit moeite met val van Griekse monarchie: “Oninteressant overblijfsel van glamoureus verleden”

De Griekse prins Michaël is overleden op 85-jarige leeftijd. Hoewel hij nog steeds van een koninklijke titel mocht genieten, vond hij daar zelf niets aan. “Ik heb respect voor ons verleden, maar het is ook maar dat”, liet hij optekenen. “We zijn geen royals meer, we hoeven ook niet zo behandeld te worden.” Een controversieel standpunt binnen het ‘gevallen’ Griekse

Lees meer »

“Veel mensen hebben hun werk niet gedaan zoals het hoort”: twintig jaar geleden zorgde nalatigheid voor verschrikkelijke ramp in Henegouwen

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »