Jennifer in shock na onverwachte oproep na 22 jaar: “Ik heb het lichaam van je vader gevonden in Peru”

Jennifer Stampfl en haar broer dachten dat ze hun vader voor altijd aan de Andes hadden verloren. Totdat er een telefoontje kwam van een onbekende jongeman. “Mijn naam is Ryan. Ik ben in Peru en heb het lichaam van je vader gevonden”, zei hij. Al 22 jaar was de Amerikaanse bergbeklimmer William Stampfl (58) vermist nadat hij was meegesleurd door een lawine. Tot nu. 

Meer krantenkoppen in België

Bouw noodmasten voor elektriciteit na storm in Mechelen begonnen

In een maïsveld in Heffen (Mechelen) is gestart met de bouw van een eerste noodmast na de storm van 9 juli. Toen kwamen elektriciteitsmasten- en kabels naar beneden wat de Mechelse regio kwetsbaarder maakt als er nog een incident zou zijn. De masten zouden er half augustus moeten staan. Over naar schatting een jaar worden ze vervangen door definitieve masten.

Lees meer »

Vijf weekends kunst bij Johnny Werkbrouck in Torhout

Beeldhouwer Johnny Werkbrouck is 65 jaar geworden en organiseert in het kader van zijn verjaardag een zomertentoonstelling met zijn werk. Hij doet dat in zijn atelier in de Schoolstraat 16 in Wijnendale. Hij maakt voornamelijk beelden in witte Carraramarmer, maar ook geregeld in brons of een combinatie van die twee. De expositie is vrij toegankelijk
The post Vijf weekends

Lees meer »

Bedrijven maken deal om samen glasvezel te leggen in Vlaanderen: “Snellere uitrol met minder werken”

Telecombedrijven Telenet, Proximus, Wyre en Fiberklaar, die elk bezig zijn met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Vlaanderen, hebben een document ondertekend met daarin de belangrijkste voorwaarden voor een mogelijke samenwerking. Dat maken ze donderdagavond bekend in een persbericht. Volgens de bedrijven kan dit leiden tot “een bredere en snellere fiberuitrol, met minder openbare werken”.

Lees meer »

Recordvangst crystal meth onderschept in Nederland

De Nederlandse douane heeft begin maart ruim 3.200 kilo methamfetamine onderschept bij een controle. De drug, die ook bekendstaat als crystal meth, werd ontdekt in een lading grond uit Mexico. Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat het om de grootste vangst van crystal meth in Nederland tot nu toe en had die een waarde van 22,4 miljoen euro.

Lees meer »

Heinz mag na langdurige ziekte aan de slag met veegmachine in magazijnen: “Ideaal voor mij, want het is er echt muisstil”

Geregeld komen in de pers berichten over langdurige zieke mensen die niet meer aan de slag kunnen gaan. Ons land telt zo’n half miljoen langdurig zieken, waarvan Heinz Baert (57) uit Zwevegem er een was. Na een lange zoektocht heeft hij nu aangepast werk gevonden bij Laverge Cleaning.
The post Heinz mag na langdurige ziekte aan de slag met

Lees meer »