Jeline Vandromme stoomt door naar de kwartfinales van Wimbledon junioren

Jeline Vandromme heeft zich donderdag op het juniorentoernooi van Wimbledon geplaatst voor de kwartfinales. De zestienjarige Brugse, nummer elf van de wereld bij de junioren, versloeg de 17-jarige Britse wildcardspeelster Flora Johnson in twee sets: 6-1 en 6-4. De wedstrijd duurde 1 uur en 2 minuten.

In de kwartfinale neemt Vandromme het op tegen de 16-jarige Tsjechische Vendula Valdmannova (ITF 36). Die ontdeed zich in twee sets (6-3 en 7-5) van de Amerikaanse Tyra Caterina Grant, het vierde reekshoofd.

Vandromme, de Europese juniorenkampioene en winnares van de Masters bij de U16 vorig jaar, nam begin juni voor het eerst deel aan een grandslamtoernooi. Op Roland-Garros voor junioren haalde ze de kwartfinales. Dit seizoen pakte ze ook al de eindzege op de Astrid Bowl, een internationaal juniorentoernooi op gravel in Marcinelle nabij Charleroi.

The post Jeline Vandromme stoomt door naar de kwartfinales van Wimbledon junioren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah lanceert “grootschalige raketaanval” op Israël

Het Israëlische leger bevestigt de dood van Mohammed Deif (58), commandant van de militaire vleugel van Hamas. Deif werd vorige maand gedood tijdens een Israëlische luchtaanval in het zuiden van de Gazastrook. Eerder had de Iraanse hoogste leider Ali Khamenei het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen, volgens de ‘New York Times’. De Israëlische premier Netanyahu zegt klaar

Lees meer »

N-VA wil dat zorginstellingen reserves aanspreken

Het wordt uitkijken naar hoe de Vlaamse regeringsonderhandelaars de knelpunten over welzijn na hun “semaine familiale” zullen ontwarren. N-VA heeft een paar oude strijdpunten opgedist, zoals de financiële reserves van zorginstellingen, de zorgkassen en het groeipakket.

Lees meer »

Vragen over inclusieve speelpleinwerking

Tijdens de jongste gemeenteraad interpelleerde oppositieraadslid Martine Devisscher (Burgerbelangen) over de zogenaamde ‘inclusieve’ speelpleinwerking in Wingene. “Die werking staat wel erg vaag omschreven op de gemeentelijke webstek”, liet ze horen. En dus wou ze weten hoe een en ander wordt aangepakt.
The post Vragen over inclusieve speelpleinwerking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alcoholverslaafde man belt aan de lopende band politie zónder zinnige reden: elf maanden cel met uitstel

Een 54-jarige man uit Gistel is veroordeeld tot elf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor elektronische overlast, afzetterij en belaging. Philippe H. belde vaak zonder zinnige reden naar de politie. De vijftiger pleegt door z’n alcoholverslaving feiten aan de lopende band.
The post Alcoholverslaafde man belt aan de lopende band politie zónder zinnige reden: elf maanden cel met uitstel appeared first

Lees meer »

Rusland zou tot 1,8 miljoen soldaten kunnen verliezen en 5 jaar tijd nodig hebben om de Oekraïense regio’s te veroveren die het hebben wil

Moskou heeft in september 2022 vier Oekraïense regio’s geannexeerd, ook al waren ze toen niet volledig door het Russische leger veroverd. En ook nu is dat nog niet het geval. Rusland zou nog zeker vijf jaar nodig hebben en tot 1,8 miljoen soldaten kunnen verliezen om alsnog zijn doel te bereiken, zo schat de Britse legerchef, generaal Sir Roly Walker,

Lees meer »