Japan wil beren schieten makkelijker maken na toename aanvallen, jagers zijn tegen: “Behoorlijk gevaarlijk”

In Japan is het aantal berenaanvallen begin dit jaar fel toegenomen, omdat de dieren zich meer en meer in bewoonde gebieden begeven. Daarom wil de overheid de wetgeving om beren te schieten versoepelen. Geen goed idee, zeggen de jagers.

 

Meer krantenkoppen in België

Provincie Utrecht wil wolf afschieten na incidenten: “Kom niet met kleine kinderen naar bossen”

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een dringende oproep gedaan om voorlopig niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing geldt voor het bosgebied in de gemeenten Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In andere delen van de Utrechtse Heuvelrug geldt het advies om “zeer voorzichtig” te zijn.

Lees meer »

Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Bij CNH Industrial, met vestigingen in Zedelgem en in Antwerpen, zijn honderd banen verloren gegaan. Dat schrijft De Tijd op zijn website en wordt aan Belga bevestigd door vakbondsafgevaardigde Peter Injon van het ABVV. De producent van maaidorsers en andere landbouwmachines ziet de marktvraag dalen.
The post Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Lees meer »

Blueness van Sergio Herman en familie Dheedene sluit de deuren: “De markt voor fine dining is verzadigd in Antwerpen”

De familie Dheedene en de Sergio Herman Group hebben samen beslist om restaurant Blueness te sluiten. De zaak met Japanse flair in de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen – naast Le Pristine – opende de deuren in de lente van 2022, maar bleek de verwachtingen nooit helemaal waar te kunnen maken. In de plaats komt het Verso Café terug, een laagdrempeliger

Lees meer »

Genieten met de voeten in het zand: “Strandbars zijn tijdens de zomer ons visitekaartje”

Twaalf kilometer strand, 26 beachbars: wie graag met de voetjes in het zand van een cocktail nipt, zal in Knokke-Heist nooit bedrogen uitkomen. De toeristische meerwaarde van al die microparadijsjes is volgens schepen Philippe Vlietinck nauwelijks te onderschatten. “De strandbars zijn in de zomermaanden hét visitekaartje van onze badstad.”
The post Genieten met de voeten in het zand: “Strandbars

Lees meer »

Na één sms nam uitbater van populaire strandbar beslissing waardoor vermist meisje (11) teruggevonden werd

Aan het strand van Knokke-Heist was het woensdagavond alle hens aan dek. Een 11-jarig meisje werd ’s avonds voor het laatst in het water gezien toen de ouders alarm sloegen toen het meisje maar niet terug kwam. De hulpdiensten zetten meteen een grootschalige zoekactie op poten. Het meisje werd uiteindelijk vijf kilometer verderop gevonden dankzij een noodbericht van de politie.

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Hoofdcoach Pirates Oostende trekt naar Mons

De Ostend Pirates wordt in het American Football komend seizoen geleid door Frederik George want Andy Brutyn koos voor een nieuwe uitdaging, als hoofdcoach bij Mons Knights. “Ik woon al een zestal jaar in Wallonië, op de taalgrens. Deze club ligt dichter bij huis.”
The post Hoofdcoach Pirates Oostende trekt naar Mons appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na verschillende meldingen besluit bpost Phone House in Kortrijk niet langer als pakjespunt te gebruiken: “Het spijt ons”

Phone House in Kortrijk zal door verschillende klachten niet langer als postpunt gebruikt worden door bpost. De uitbater respecteert de eigen openingsuren onvoldoende daarvoor. “Het spijt ons”, aldus bpost.
The post Na verschillende meldingen besluit bpost Phone House in Kortrijk niet langer als pakjespunt te gebruiken: “Het spijt ons” appeared first on KW.be.

Lees meer »