Jaloerse man steekt auto in brand voor ogen eigenaar: “Hij had relatie met mijn vrouw”

Een 38-jarige man uit Zottegem riskeert drie jaar gevangenisstraf voor feiten van geweld en opzettelijke brandstichting. Hij viseerde zijn buurman van wie hij vermoedde dat hij een relatie met zijn vrouw had.

 

Meer krantenkoppen in België

Luxevilla als belegging trekt Duitse miljoenen naar onze kust: “Enkelen zijn bereid om meer op tafel te leggen, voor nóg exclusievere panden”

Kapitaalkrachtige Duitsers steken hun miljoenen niet alleen in superjachten aan de Côte d’Azur, maar steeds vaker ook in exclusieve woningen aan de Belgisch-Nederlandse kust. De voorbije jaren is het aandeel Duitse kopers er opvallend toegenomen, vooral in één heel specifieke regio. En dat mag gerust wat kosten: “Kopers gaan almaar meer op zoek naar de meest exclusieve panden van boven

Lees meer »

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht van Europese waakhond

Het Alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Onze journaliste belde lukraak in Vlaanderen aan en kwam terug met een wéreldverhaal: “Ik moest mijn kindjes afgeven en zag die van mijn kinderen opgroeien”

Journaliste Annick De Wit en fotograaf Pieter-Jan Vanstockstraeten bellen deze week elke dag aan op hetzelfde adres in een andere plaats, kriskras door Vlaanderen. Vandaag: Veldstraat 5 in Muizen (Mechelen), bij Wendy Vermeulen, jongste dochter Lotte én hun ongelofelijke levensverhaal. “We hebben in dit gezin veel verlies gekend. Maar de liefde, die vieren we.”

Lees meer »

Tramstatie organiseert comedyavond

Het Tramstatiecomité organiseert op 6 september een comedyavond in Ichtegem met optredens van Mohsin Abbas, Jan-Bart De Muelenaere en Tim Loobuyck.
The post Tramstatie organiseert comedyavond appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Sport voor de rijken”: hoe Chinees varkensvlees de prijs van badmintonpluimpjes wereldwijd doet stijgen 

De prijs van badmintonpluimpjes is wereldwijd gestegen en dat heeft alles te maken met de vraag naar varkensvlees in China. Dat schrijven De Standaard en de South China Morning Post. In China, waar badminton een van de populairste hobby’s is, spreken sommigen al over een "sport voor de rijken". Waarom zijn badmintonpluimpjes plots zo duur? En wat hebben Chinese eetgewoontes

Lees meer »

Bekende radiostem van ene op andere dag dakloos na verzekeringsgeschil: “Ik woon nu noodgedwongen in een camper”

“Ik vraag me af hoe mijn leven er zonder die ramp uitgezien zou hebben”, zegt Els De Craecker (48). Misschien had de radiostem, bekend van JOE en Nostalgie, dan wél een gezin gesticht? Na graafwerken op het aanpalende terrein verzakte haar huis. Het 14 jaar aanslepende verzekeringsdossier deed de dakloze Els in een zware depressie belanden. Sinds twee jaar noemt

Lees meer »