Hoe realistisch is de nucleaire revival die Bart De Wever op het oog heeft? “Er is één mogelijke uitweg”

Formateur Bart De Wever heeft de nucleaire uitbater Engie laten weten dat zijn toekomstige regering “maximaal” wil inzetten op kernenergie en “sowieso” werk wil maken van een bijkomende verlenging van de Belgische kernreactoren. Maar hoe realistisch is dat scenario? “De nucleaire revival van De Wever-I is geen onmogelijke, maar wel een moeilijke en wellicht dure te realiseren verkiezingsbelofte.” 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. 12 doden na raketaanval op voetbalveld waar kinderen aan het spelen waren – Israël reageert fors: “We staan voor een totale oorlog”

Bij een raketaanval vanuit Libanon op de door Israël bezette Golanhoogte zijn zeker twaalf doden gevallen. Volgens het Israëlische leger zijn de slachtoffers tussen de 10 en 20 jaar oud. De raket zou neergekomen zijn op een voetbalveld waar op dat moment de kinderen aan het spelen waren. Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken is “een volledige oorlog” tussen

Lees meer »

Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.
The post Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trein ontspoort na botsing met truck die nog snel overweg probeert over te steken: meer dan 100 gewonden

Tientallen passagiers zijn maandag gewond geraakt toen de trein waarmee ze naar het Russische Adler reisden tegen een vrachtwagen botste die een overweg in de regio van Wolgograd overstak. Door de harde klap ontspoorde de trein, kantelden negen treinwagons en werd en de cabine van de truck meters ver weggeslingerd. Minstens drie mensen raakten zwaargewond, het is niet duidelijk of

Lees meer »

Oppositie Venezuela roept kiezers op het tellen van de stemmen te controleren

Oppositieleider María Corina Machado heeft kiezers in Venezuela opgeroepen om, na het uitbrengen van hun stem bij de verkiezingen in het land op zondag, aanwezig te blijven in de stembureaus. Ze wil dat de kiezers dit doen om zelf het tellen van de stemmen te kunnen controleren in de “beslissende uren” na het sluiten van de stembussen. De angst voor

Lees meer »

De zotte zesdaagse van Evenepoel tussen Nice en Parijs: “Maandag lag ik om half vijf in bed. Pas vrijdag was ik een béétje fris”

Een race tegen de klok, was het voor Remco Evenepoel om zich tot olympisch kampioen te kronen. In koers, maar óók op weg ernaartoe. Amper zes dagen nadat hij op het eindpodium van de Tour in Nice stond, pronkte Evenepoel in Parijs met tijdritgoud. Een zotte zesdaagse met een feestje tot in de vroege uurtjes, veel slaap en… slechte benen.

Lees meer »

Wie is TikTok-sensatie FabioW, op wiens muziek Erik Van Looy uit de bol gaat? “Binnen 5 jaar verkoop ik Sportpaleis uit”

Wie tegen de jongeren van nu ‘Ik had koud’ zegt, zal aangevuld worden met ‘brr brr’. En dat komt door de immer in een cowboyhoed gehulde TikTok-sensatie FabioW, de artiestennaam van rapper Sebastiaan Van Tilborgh (26). Met het nummer ‘GTA’ heeft hij zijn allereerste hit te pakken. “Ik denk dat ik over vijf jaar wel een Sportpaleis heb uitverkocht.”

Lees meer »

3.000 toeschouwers voor de jaarlijkse Boetprocessie in Veurne

Het mooie weer heeft veel volk naar Veurne gelokt voor de jaarlijkse Boetprocessie. De organisatoren schatten dat er 3.000 toeschouwers waren. In de Boetprocessie beeldden 850 mensen het lijdensverhaal van Jezus Christus uit en ook enkele taferelen uit de Bijbel. In navolging van Christus droegen 70 anonieme boetelingen met een kap over hun gezicht een zwaar houten kruis op hun

Lees meer »

Britse zakenman (63) probeerde tiener die bloedbad aanrichtte in Engelse dansschool te overmeesteren, maar werd zelf neergestoken

Een Britse zakenman die aan het werken was op het moment van de gruwelijke steekpartij in een dansschool in het Engelse Southport, probeerde de 17-jarige dader nog te overmeesteren. “Hij rende naar buiten en zag dat de dader een kind had verwond met een groot mes”, vertelt de vrouw van de 63-jarige Jonathan Hayes. De zakenman probeerde het mes van

Lees meer »

Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland

De Belgische hockeymannen zijn hun olympische toernooi in groep B gestart met een zakelijke zege tegen Ierland. De Red Lions, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes, een voorstad van Parijs, met 2-0.
The post Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE TIJDRIT MANNEN. Daar gaat Wout van Aert! Wat kan hij met z’n twee volle wielen op de natte Parijse wegen?

Remco Evenepoel en Wout van Aert mikken vandaag op eremetaal voor België in de olympische tijdrit. Vooral Evenepoel behoort als wereldkampioen in de discipline tot een van de topfavorieten. Bezorgt hij ons land meteen een (gouden) medaille? Van Aert rolt om 17u06’30” van het startpodium, Evenepoel vertrekt als allerlaatste renner om 17u21’30”.

Lees meer »