Hij kan toch niet een compléte idioot zijn? Hoe Gareth Southgate van Engeland een rijker en gevarieerder elftal heeft gemaakt

Het venijn bij Engeland zit ‘m in de staart. Dat weet nu ook Oranje. Engeland reist zondag naar Berlijn. De vrouwen gaan om er te shoppen, de mannen om er Europees kampioen te worden. Engeland: wat een crazy Euro 2024-avontuur. 

Meer krantenkoppen in België

KW Zomertip : De favorieten van Katrien Verfaillie

De uit Stavele afkomstige componiste, pianiste en zangeres Katrien Verfaillie trekt dit jaar als troubadour ‘van Dorp tot Dorp, van Krak tot Krak’ door West-Vlaanderen. Elk deelnemend dorp krijgt een strofe in het langste lied ooit, dat ze voorstelt bij de uitreiking van de nieuwe lichting Kraks van 2024. Katrien woont in Gent, maar deelt met plezier haar tips in

Lees meer »

Radicale Britse moslimprediker Anjem Choudary veroordeeld tot levenslang

In het Verenigd Koninkrijk is de radicale moslimprediker Anjem Choudary dinsdag veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens het leiden van een verboden “terreurorganisatie”, die betrokken zou zijn geweest bij verschillende dodelijke aanvallen de voorbije jaren. Hij moet daarvan zeker 28 jaar uitzitten, oordeelde de rechtbank in Londen.

Lees meer »

De zotte zesdaagse van Evenepoel tussen Nice en Parijs: “Maandag lag ik om half vijf in bed. Pas vrijdag was ik een béétje fris”

Een race tegen de klok, was het voor Remco Evenepoel om zich tot olympisch kampioen te kronen. In koers, maar óók op weg ernaartoe. Amper zes dagen nadat hij op het eindpodium van de Tour in Nice stond, pronkte Evenepoel in Parijs met tijdritgoud. Een zotte zesdaagse met een feestje tot in de vroege uurtjes, veel slaap en… slechte benen.

Lees meer »

Renata Blondeel stelt eigen werken tentoon in bibliotheek

De hele maand augustus stelt Renata Blondeel haar schilderijen tentoon in de bib van Izegem. Zij kreeg de kunstmicrobe te pakken bij haar werkgever en kunstliefhebber Roger Vanthournout van Aurora. “Na een periode van realistische schilderijen evolueerde ik naar meer abstract werk”, zegt Renata.
The post Renata Blondeel stelt eigen werken tentoon in bibliotheek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verlangen naar zee: Jeroen Cornilly verzamelt onze kustgeschiedenis

De voorbije dagen zakten weer tienduizenden mensen af naar onze kust om afkoeling te zoeken aan en in zee. Nieuw is die gewoonte helemaal niet, blijkt ook uit het boek Het verlangen naar zee van Jeroen Cornilly. Daarin brengt de naar Gent uitgeweken Bruggeling het verhaal van tweehonderd jaar toerisme aan de Belgische kust. De auteur koos voor ons zijn

Lees meer »