Hallucinante beelden tonen hoe fietser die slagbomen negeert op haar na ontsnapt aan trein, die wel zijn fiets meesleurt

Infrabel heeft een filmpje gedeeld op Facebook waarmee het mensen wil waarschuwen die een gesloten overweg oversteken: “Riskeer je leven niet”.

 

Meer krantenkoppen in België

Renata Blondeel stelt eigen werken tentoon in bibliotheek

De hele maand augustus stelt Renata Blondeel haar schilderijen tentoon in de bib van Izegem. Zij kreeg de kunstmicrobe te pakken bij haar werkgever en kunstliefhebber Roger Vanthournout van Aurora. “Na een periode van realistische schilderijen evolueerde ik naar meer abstract werk”, zegt Renata.
The post Renata Blondeel stelt eigen werken tentoon in bibliotheek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Romy Vandekerckove uit Torhout dingt naar titel Miss West-Vlaanderen: “Een fantastische ervaring”

Romy Vandekerckove uit Wijnendale-Torhout is geselecteerd voor de verkiezing van Miss West-Vlaanderen, de provinciale finale als mogelijk opstapje naar de Miss België-competitie. “Van de 21 West-Vlaamse meisjes stoten er drie door”, zegt ze. “Ik hoop er uiteraard bij te zijn. Mocht dat niet lukken, dan wil ik me graag toeleggen op modellenwerk.”
The post Romy Vandekerckove uit Torhout dingt

Lees meer »

Dadizeelsestraat in Moorslede lokt pak volk met straatfeest

Buurtbewoners van de Dadizeelsestraat in Moorslede genoten voor de vierde keer van het jaarlijkse straatfeest. Zo’n honderdvijftig bewoners kwamen samen in een afgesloten gedeelte van de straat. Ze genoten er van een drankje of een braadworst. Een accordeonist kwam langs om enkele deuntjes te spelen. De organisatoren van het straatfeest kijken nu al uit naar
The post Dadizeelsestraat in

Lees meer »

Monique (86) en Palmer (83) zijn zestig jaar getrouwd

Recent werden Monique Buyse en Palmer Vergote samen met hun familie uitgenodigd op het gemeentehuis voor de viering van hun diamanten huwelijksjubileum. Ze kenden een leven van hard werken op de boerderij, maar ook van reisplezier en sociaal engagement in het verenigingsleven.
The post Monique (86) en Palmer (83) zijn zestig jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ontploffende spieren en bloed smaken in de keel”: hoe roeiers en kajakkers van Team Belgium het diepst gaan in de olympische sporten

No pain, no gain. Roeien en kajak horen fysiek tot de allerzwaarste olympische sporten. Vooral de eindspurt zorgt voor een verschroeiende verzuring. “Dan is het harken of een beetje sterven.” Morgen is Tim Brys als eerste van drie Belgische roeiers in Parijs aan de beurt, volgende week de kajakkers: hoe ervaren zij hun pijngrens en hoe helpt de wetenschap die

Lees meer »

ONS RAPPORT. Onze F1-watcher geeft de coureurs punten voor de Grand Prix van België: “Wat is er aan de hand met dit toptalent?”

De Grand Prix van België, editie 2024, behoort alweer tot het verleden. Door een diskwalificatie bij George Russell pakte ploegmaat Lewis Hamilton de zege. Onze F1-watcher Joost Bolle deelde alweer punten uit en gaf één coureur een buis. “Bedroevend was het.” Max Verstappen krijgt na zijn inhaalrace dan weer een hoge score. “Wat een race van de wereldkampioen.”

Lees meer »

Lokeren-Temse strikt ervaren West-Vlaming Olivier Myny van Dender

Tweedeklasser Lokeren-Temse neemt Olivier Myny over van promovendus Dender, zo maakte de Oost-Vlaamse club bekend op zijn website. De 29-jarige flankspeler ondertekent op Daknam een contract voor twee seizoenen.
The post Lokeren-Temse strikt ervaren West-Vlaming Olivier Myny van Dender appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gert Verhulst en James Cooke zijn in Plopsaland opnieuw een duo: “Wij zijn er altijd voor elkaar. Van dat soort vrienden heb je er niet veel.”

“Wij zijn de allerbeste vrienden,” zingen Gert Verhulst (56) en James Cooke (39) in ‘ZomerRevue’. Ze doen het in juli en augustus een keer of veertien op de planken van Plopsaland, uit volle borst: “Een beetje zoals Bert en Ernie, Samson en Gert, en Bassie en Adriaan.” Dat van die vriendschap klopt, maar constant op elkaars kap zitten zoals die

Lees meer »