Hallucinante beelden tonen hoe dronkaard (64) na 18 biertjes met volle snelheid nagelsalon binnenrijdt: 4 doden en 10 gewonden

Op bewakingsbeelden van een parkeerterrein uit Deer Park in de staat New York (VS) is te zien hoe een SUV met volle snelheid een nagelsalon binnenrijdt. De tol die het voorval eist is hoog: vier mensen overleven het voorval niet en tien personen, inclusief de bestuurder van de SUV, worden naar het ziekenhuis overgebracht. 

Meer krantenkoppen in België

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »

“De kans dat je betrapt wordt is minder groot”: hoe eenvoudig is het om voyeur te zijn?

Een verborgen camera in de douche en één in het openluchttoilet: twee scoutsgroepen werden op kamp slachtoffer van een gluurder. Was het ooit eenvoudiger dan vandaag de dag om voyeur te zijn? Op websites en in gespecialiseerde shops kun je spycams van niet eens een vingernagel groot kopen voor minder dan 100 euro. “De gelegenheid maakt de dief”, waarschuwt psychiater

Lees meer »

Zware celstraffen voor verantwoordelijken dodelijke overstromingen Libië

In Libië heeft een rechtbank 12 ambtenaren veroordeeld voor de dambreuken en de daaropvolgende overstromingen bij de kuststad Derna. Bij die ramp kwamen in september vorig jaar duizenden mensen om het leven. De 12 veroordeelden krijgen celstraffen van 9 tot 27 jaar. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor het slechte beheer van de dam en de gevolgen daarvan.

Lees meer »

Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen: “Er is geen reden waarom we dit niet zouden kunnen doen”

De Turkse president Erdogan, een felle criticus van Israëls offensief in Gaza, heeft er zondag tijdens een partijbijeenkomst mee gedreigd dat zijn land Israël zou kunnen binnenvallen. Intussen heeft het Israëlische veiligheidskabinet regeringsleider Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant gemachtigd om te beslissen “over de wijze en het tijdstip” van vergelding tegen Hezbollah voor de twaalf doden die

Lees meer »

Provincie Utrecht vraagt bossen te mijden met kleine kinderen en overweegt wolf te laten neerschieten

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een oproep gedaan om niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing komt er na een mogelijk nieuw incident met een wolf woensdagochtend. Als DNA-onderzoek bevestigt dat het om hetzelfde dier gaat dat twee weken geleden een kind beet, wordt het dier mogelijk neergeschoten.

Lees meer »

Maximum 50 kilometer per uur in Olekenbosstraat tussen Deerlijk en Vichte

De snelheidslimiet is sinds kort aangepast in de Olekenbosstraat tussen Deerlijk en Vichte. Je mag er voortaan nog maximum 50 km per uur rijden. “De wijziging kwam er in samenspraak met de gemeente Anzegem omdat de Olekenbosstraat voor een gedeelte over hun grondgebied loopt”, stelt schepen van Mobiliteit Regine Rooryck (CD&V).
The post Maximum 50 kilometer per uur in

Lees meer »