Guldensporenmeeting in het teken van Olympische Spelen met Nafi Thiam als blikvanger

Dit jaar staat de Moore-Guldensporenmeeting in het teken van de Olympische Spelen in Parijs. Olympische atleten van over de hele wereld zakken op zaterdag 13 juli af naar Kortrijk voor een laatste test voor ze vertrekken naar Parijs. Van Belgische zijde zijn alvast volgende olympiërs present: Michael Obasuyi en Eli Bacari (110m horden finalisten op EK), Tibo De Smet (800m), Kevin Borlée – Jonathan Sacoor – Florent Mabille (400m) en Nafi Thiam (verspringen en 100m horden).

“Kevin Borlée, Jonathan Sacoor en Florent Mabille zijn lid van de Belgian Tornados. Zij zijn regerend wereldkampioen en Europees kampioen 4x400m”, vertelt organisator Pol Parmentier. “In 2023 waren twee andere Tornados Alexander Doom en Dylan Borlée – ook al present in Kortrijk. Dit jaar topt dubbel olympisch, dubbel wereld- en kersvers drievoudig Europees kampioene Nafi Thiam het deelnemersveld. De wereldster is bezig aan de laatste voorbereidingen voor de Spelen. Naast Thiam zijn nog tal van buitenlandse toppers aanwezig aanstaande zaterdag in Sportcentrum Wembley in Heule. Van Belgische zijde zijn alvast present: Michael Obasuyi en Eli Bacari, de 110m horden-finalisten op het EK.”

West-Vlaamse atleten

“Meer dan 650 atleten maken hun opwachting. Ook olympiër Rani Vincke is van de partij. Aan West- Vlaamse kant is het uitkijken naar Maité Beernaert, Yorunn Ligneel, Viktor Leenaert, Mattis Tanghe, Lore Quatacker en Maaike Vander Cruyssen. Daarnaast zijn toppers als Mariska Parewyck en Tibo De Smet ingeschreven.”

Asafa Powell

In 2023 waren de Belgische blikvangers Alexander Doom (intussen wereldkampioen en Europees kampioen 400m en 4x400m), Dylan Borlée (wereldkampioen 4x400m), Jochem Vermeulen (zilver op EK 2024 op 1500m), Merel Maes (met een Belgisch Record hoogspringen van 1m93), Peter Sisk en Aurèle Vandeputte (800m), Belgian Falcons Kobe Vleminckx en Rendel Vermeulen (100m), Jente Hauttekeete (wereldrecordhouder U20 op de zevenkamp indoor).

“In de vorige jaren kwamen tientallen olympische kampioenen, wereldkampioenen en Europese kampioenen langs in Kortrijk. Onder hen Tirunesh Dibaba (ETH) en Letesenbet Gidey (ETH), wereldrecordhoudsters op 5.000m en 10.000m. In 2017 vestigde Jakob Ingebrigsten (NOR) in Kortrijk een Europees Junioresrecord op 3.000m steeple. In 2019 was Asafa Powell (JAM), voormalig wereldrecordhouder op 100m, present. In 2022 sloot Europees recordhoudster 200m Dafne Schippers (NED) haar indrukwekkende atletiekcarrière af in Kortrijk.

Deze organisatie van K. Kortrijk Sport Atletiek wordt ondersteund door de Stad Kortrijk, Topsport Vlaanderen en door wedstrijdsponsor 2024 Moore Belgium.

The post Guldensporenmeeting in het teken van Olympische Spelen met Nafi Thiam als blikvanger is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alweer tegenslag voor Ineos: chemiebedrijf verliest vergunning voor fabriek in Geel, die 375 mensen tewerkstelt

De fabriek Ineos Aromatics, die op het grondgebied van Geel en Laakdal ligt, heeft plots geen vergunning meer. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft die vernietigd omdat de fabriek te veel kobalt zou lozen in de Grote Nete. De Vlaamse regering onderzoekt nu wat de gevolgen zijn van het arrest. Maar Ineos zegt wel dat de fabriek voorlopig open kan blijven.

Lees meer »

Supporters Patro Eisden Maasmechelen aangevallen door “30 gemaskerde supporters” van KRC Genk

Zo’n 30 gemaskerde voetbalsupporters van Genk hebben gisterenavond een groep supporters van Patro Eisden Maasmechelen aangevallen, toen die met de bus terugkwamen van de uitwedstrijd tegen RWDM. De bus werd door de amokmakers opgewacht op de parking van Patro. Vorig seizoen waren er ook al schermutselingen tussen supporters van Patro Eisden en Jong Genk. De politie onderzoekt de zaak.

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen hoe luxejacht Bayesian “in 60 seconden zinkt”

Een bewakingscamera van een villa op Sicilië kon vastleggen hoe superjacht Bayesian in de nacht van zondag op maandag werd gegeseld door stormweer. “In amper 60 seconden kan je het schip zien verdwijnen”, zegt de bewoner aan de krant Giornale di Sicilia. Het superjacht van 70 miljoen euro kapseisde iets voor 5 uur ‘s ochtends nadat een plotse, hevige waterhoos

Lees meer »

‘Finfluencer’ Charlotte Van Brabander deelt openhartig haar ivf-traject: “Waarom is dat nog steeds zo’n taboe?”

Eén op zes koppels raakt moeilijk zwanger, maar ivf kan hun kinderwens in sommige gevallen vervullen. Toch blijft het een beladen thema. Dat merkt Charlotte Van Brabander (34). Voor de tweede keer stapt ze in een ivf-traject én deelt ze haar ervaringen. “Ik dacht dat ik nooit kinderen zou krijgen”, klinkt het eerlijk in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »