Groene trui Girmay klopt van Aert in de sprint en pakt derde ritzege in Tour

 

Hattrick voor Biniam Girmay. De groene trui heeft voor de derde keer deze Tour een sprint op zijn naam geschreven. In de 12de etappe naar Villeneuve-sur-Lot was hij net sneller dan Wout van Aert, die knap tweede finishte. De etappe werd ontsierd door een grote valpartij.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoner (61) raakt gewond nadat hij brandende frietketel in rijwoning in Izegem probeert te blussen met water

Langs de Izegemstraat in Ingelmunster woedde zondagmiddag een zware brand. Een achtergebouw brandde volledig uit. De bewoner probeerde wellicht een brandende frietketel te blussen met water. Hij kreeg veel rook binnen en werd met lichte brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.
The post Bewoner (61) raakt gewond nadat hij brandende frietketel in rijwoning in Izegem probeert te blussen met water

Lees meer »

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »

Antwerpse Voka vraagt ontslag havenbaas Jacques Vandermeiren

Tot in Zeebrugge zindert de uitgelekte brief waarmee Voka Antwerpen-Waasland om het ontslag van havenbaas Jacques Vandermeiren vraagt. De Antwerpse ondernemersorganisatie vindt dat die te weinig naar de bedrijven luistert. Ook de Zeebrugse bedrijvenvereniging Apzi-Voka voelt een grotere afstand dan vóór de havenfusie.
The post Antwerpse Voka vraagt ontslag havenbaas Jacques Vandermeiren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt voor het eerst alcoholvrij bier: “Het gaat om een variant van ons familiebier Ypra”

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brengt voor het eerst sinds de start in 1892 een alcoholvrij bier op de markt, daarmee inspelend op de trend bij consumenten om minder alcohol te drinken. “De nieuwe Ypra heeft een alcoholpercentage van 0,4 procent maar behoudt zijn rijke smaak”, zegt zaakvoerder Omer Jean Vander Ghinste (60).
The post Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt

Lees meer »

Aanval op treinverkeer wordt “opgeëist” via e-mail in Franse media: daders mogelijk radicaal-links

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van donderdagnacht worden opgeëist. Dat bevestigen bronnen bij het dossier aan het Franse persagentschap ‘AFP’. De mail is volgens ‘Le Parisien’ verstuurd vanop een beveiligd platform, dat in het verleden wel vaker door radicaal-links werd gebruikt. Volgens bronnen bij het onderzoek is er van

Lees meer »

Elf mensen naar ziekenhuis na woningbrand

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft maandagnamiddag een brand gewoed in een rijwoning. Elf personen raakten daarbij gewond maar geen van hen verkeerde in levensgevaar. Door de brand is de getroffen woning onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Lees meer »

“Bommeldingen, een schietpartij en de beste wc-mevrouw van het land”: Feestvierders nemen nog 1 keer afscheid van oorspronkelijke locatie van Tongerse nachtclub Real

In Tongeren hebben fans en feestvierders gisterenavond nog 1 keer afscheid genomen van de locatie waar decennialang hun favoriete nachtclub Real was gevestigd. Op de locatie opent vandaag een Hubo zijn deuren. VRT NWS Regio Limburg dook met ex-personeel en ex-klanten nog een keer het feestgedruis en de geschiedenis in. Wie de echte Real-sfeer nog wil opsnuiven kan om de

Lees meer »

Hart van 15-jarige Italiaanse internetheilige houdt halt in ons land: “Zijn hart klopte voor het volk”

Een reliekhouder met daarin het hart of liever hartzakje van de zalig verklaarde Carlo Acutis. Daar was het zaterdag om te doen in de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven. Het relikwie van de 15-jarige Italiaanse ‘internetheilige’, in 2019 opgegraven 13 jaar na zijn dood, is op tournee doorheen Duitsland en Nederland en maakte nu een eenmalige stop in België.

Lees meer »

Gemeentebestuur zet in op elektrisch laden

Het gemeentebestuur zet op vijf locaties nieuwe laadpunten neer voor het ‘tanken’ van elektrische energie. Voortaan kunnen bestuurders van een elektrisch aangedreven voertuig de batterijen opladen op goed bereikbare openbare plaatsen in de gemeente. Er zijn laadpunten bij het cultureel centrum De Tassche, bij het gemeentehuis, bij de evenementenzaal van De Ark in de Melkerijstraat,
The post Gemeentebestuur zet

Lees meer »