Groene Girmay pakt z’n derde ritzege voor Van Aert, Roglic verliezer van de dag na valpartij

Biniam Girmay heeft z’n derde ritzege in deze Tour de France beet. De Eritreeër was in een massasprint nipt sneller dan Wout van Aert, die in volle sprint bijna in de dranghekken belandde. Dé verliezer van de dag was Primoz Roglic. De Sloveen geraakte betrokken bij een val en verloor meer dan twee minuten. 

Meer krantenkoppen in België

Waterkwaliteit van Seine blijft zorgwekkend, triatleet Marten Van Riel accepteert noodscenario niet: “Zonder zwemmen twijfel ik of ik wel zou meedoen”

Minder dan 36 uur voor de start van de triatlon bij de mannen is de waterkwaliteit van de Seine nog steeds zorgwekkend. Zondag werd een geplande training alvast afgelast. Al zijn de vooruitzichten voor dinsdag beter, het noodscenario van een duatlon komt weer om de hoek kijken. En daar zijn de Belgen niet over te spreken.

Lees meer »

Brugse politie kan op hol geslagen koetspaard kalmeren

De lokale politie van Brugge kreeg op de binnenkoer van haar commissariaat in de Karthuizerinnenstraat hoog bezoek: een paard van een van de koetsiers was op hol geslagen na een wespensteek.
The post Brugse politie kan op hol geslagen koetspaard kalmeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende radiostem van ene op andere dag dakloos na verzekeringsgeschil: “Ik woon nu noodgedwongen in een camper”

“Ik vraag me af hoe mijn leven er zonder die ramp uitgezien zou hebben”, zegt Els De Craecker (48). Misschien had de radiostem, bekend van JOE en Nostalgie, dan wél een gezin gesticht? Na graafwerken op het aanpalende terrein verzakte haar huis. Het 14 jaar aanslepende verzekeringsdossier deed de dakloze Els in een zware depressie belanden. Sinds twee jaar noemt

Lees meer »

Al 111.000 (!) klanten haakten dit jaar af bij Telenet: 4 Vlamingen over waarom zij vertrokken. “16 jaar klant en het enige wat ik ooit kreeg was een prijsverhoging”

De voorbije drie maanden lieten 52.100 klanten Telenet in de steek, blijkt uit nieuwe cijfers. Opgeteld bij de 59.300 ‘weglopers’ in het eerste kwartaal zijn dat er maar liefst 111.400 (!) sinds het begin van dit jaar. De hogere tarieven blijken de hoofdreden om de operator ‘adieu’ te zeggen, maar er blijken nog meer druppels te zijn die de emmer

Lees meer »

LIVE F1. Max Verstappen staat voor heuse inhaalrace in Spa: wint de wereldkampioen voor de vierde keer op een rij de GP van België?

De eerste helft van het F1-seizoen zit er bijna op. Maar eerst gaan alle ogen op de GP van België in Spa Francorchamps. Wereldkampioen Max Verstappen won de vorige drie edities op zijn lievelingsparcours, maar zit niet in zijn allerbeste vorm én heeft bovendien een gridstraf van tien plaatsen gekregen. Hij start straks, om 15u, vanop de elfde plek. De

Lees meer »

Anneleen en Jeroen kregen pas baby Freya: “We zullen haar opvoeden met tonnen liefde, maar ook met de boodschap: niet alles moet leuk zijn”

Anneleen en Jeroen zijn strakke planners, het toeval speelt liefst geen te grote rol in hun jonge leven en liefde. Zo bouwen ze aan hun huisje, tuintje, beestje, kindje. “Wij zien eruit als het ideale plaatje. Maar mensen vergeten dat wij ook hard werken om te geraken waar wij staan.” En een kindje krijgen, ook dat is niet zomaar een

Lees meer »

Vier verdachten aangehouden voor reeks zware diefstallen in bedrijven

In de nacht van zondag 28 op maandag 29 juli zijn vier mannen opgepakt. Ze werden gearresteerd door de speciale eenheden van de Federale Politie na een achtervolging. Dat meldt de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen in een persbericht.
The post Vier verdachten aangehouden voor reeks zware diefstallen in bedrijven appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamas-leider Haniya gedood in Iran – Israëlisch leger zegt Hezbollah-commandant te hebben gedood bij aanval op Beiroet

Hamasleider Ismail Haniya is gedood in Iran. Dat laat de extremistische Palestijnse beweging in verklaring weten, meldt persbureau Reuters. Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen dan weer een commandant van de sjiitische militie Hezbollah, Fuad Shukr, gedood bij een raketaanval dinsdagavond op een buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet. Israël acht Shukr onder andere verantwoordelijk voor de aanval op

Lees meer »

Gespot: auto met nummerplaat TORHOUT, maar wie rijdt ermee?

Er is een opmerkelijke oproep opgedoken op instagram, nadat een foto van een auto met nummerplaat ‘Torhout’ opdook. Ondertussen is de vraag van wie de auto is al beantwoord met dank aan de verspreiding ervan via sociale media.
The post Gespot: auto met nummerplaat TORHOUT, maar wie rijdt ermee? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Scouts zijn veel meer dan club, ze zijn een familie”: Sea Scouts & Guides Nieuwpoort vieren 60-jarig bestaan

Nieuwpoort viert een bijzonder jubileum: 60 jaar Sea Scouts & Guides. Het is een viering van een rijke geschiedenis, van vriendschappen die een leven lang meegaan en van een onmiskenbare passie voor de zee en scouting. “De 8ste FOS/SSB Nieuwpoort, ook wel bekend als ’t Vloedgat, is de trotse bezitter van een rijke erfenis die we uitgebreid in de schijnwerpers

Lees meer »

Marc Vanden Bussche (74) stopt onverwachts eind dit jaar als burgemeester van Koksijde: “Geef fakkel door aan volgende generatie”

Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche (74) stelt zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober niet opnieuw verkiesbaar. Tegen de verwachtingen in legt hij eind dit jaar zijn functie neer. Een duidelijke verklaring voor zijn keuze geeft hij niet. Eerste schepen Stéphanie Anseeuw (Open VLD) is voorgedragen als lijsttrekker van Team 8670, al moet het partijbestuur dat nog goedkeuren.

Lees meer »

E-mail eist sabotage Franse spoorwegen op

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben zaterdag een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van donderdagnacht worden opgeëist door een onbekende groepering. In de mail worden de Olympische Spelen een “viering van het nationalisme, een gigantische vertoning van de onderdrukking van volkeren en staten”.

Lees meer »