GP van België vormt toneel voor een van de zes sprintraces in 2025

Formula One heeft zijn zes sprintraces voor 2025 bekendgemaakt. Een daarvan zal, net zoals in 2023, plaatsvinden tijdens de Grote Prijs van België in Spa-Francorchamps, voorzien van 25 tot 27 juli. 

Meer krantenkoppen in België

Dankzij Lieven (66) kunnen Nina Derwael en co. schitteren in Parijs: “We controleren elk toestel dagelijks drie keer op sabotage”

Gymnasten die op de Olympische Spelen aantreden, turnen aan toestellen met een Bevers randje. Lieven Vercruyssen uit Haasdonk voorziet met Eurogym de toestellen en zorgt ervoor dat ze perfect opgesteld staan. En het opstellen van het materiaal is op zijn eigen manier ook topsport: “Je kan dat vergelijken met een pitstop in de Formule 1”, zegt Lieven.

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Finnisage kunstproject Onzichtbaar Landschap ingezet: “Wie kunstwerken nog wil zien, zal snel moeten zijn”

Afgelopen week organiseerde Regionaal Landschap Westhoek vzw de finissage van het kunstproject Onzichtbaar Landschap. Zo werd in het dorpshuis in Jonkershove samen met de deelnemende partnergemeenten, de gedeputeerde Jürgen Vanlerberghe en de kunstenaars, ook een receptie georganiseerd tot afsluiten van dit kunstproject.
The post Finnisage kunstproject Onzichtbaar Landschap ingezet: “Wie kunstwerken nog wil zien, zal snel moeten zijn” appeared

Lees meer »

3 van de 7 Tsjetsjeense terreurverdachten aangehouden, zouden terroristische aanslag voorbereid hebben

3 verdachten die gisteren bij verschillende huiszoekingen in ons land zijn opgepakt, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat laat het federaal parket weten in een persbericht. Bij de huiszoekingen werden in totaal 7 personen opgepakt, de andere 4 zijn intussen weer vrijgelaten. De 3 aangehouden verdachten worden gelinkt aan de terreurgroep ISKP en zouden een terroristische aanslag hebben voorbereid.

Lees meer »

“Respect dat hij kwam opdagen”: bokser Victor Schelstraete oogst bewondering met groots gebaar na tragedie voor tegenstander

Zijn zege op het olympisch bokstoernooi was knap. Maar wat Victor Schelstraete (28) erna deed, was mogelijk nog mooier. Nadat hij tot winnaar was uitgeroepen, stak hij de arm van zijn tegenstander de lucht in. Ato Plodzicki-Faoagali verloor vrijdag zijn coach na een hartstilstand in het olympisch dorp. “Ik kan me niet inbeelden hoe zwaar dit moet zijn voor hem.”

Lees meer »