Gewezen bankdirecteur die slachtoffers bijna 2,9 miljoen euro ontfutselde, krijgt celstraf voor oplichting en voyeurisme

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Peter B. (50) donderdag veroordeeld tot drie jaar cel, 8.000 euro boete met uitstel en tien jaar beroepsverbod. Hij deed zich als bonafide beleggingsadviseur voor en lichtte zo zeven slachtoffers op voor een totaalbedrag van bijna 2,9 miljoen euro. Hij kreeg daarnaast nog eens achttien maanden cel voor voyeurisme.

 

Meer krantenkoppen in België

Arthur De Sloover wint met Red Lions ook van Nieuw-Zeeland

De Belgische hockeymannen (FIH-4) hebben zondag ook hun tweede groepswedstrijd op de Spelen in Parijs gewonnen. Nieuw-Zeeland (FIH-10) werd met 2-1 verslagen. Zaterdag waren de Red Lions al met 2-0 te sterk voor Ierland (FIH-11).
The post Arthur De Sloover wint met Red Lions ook van Nieuw-Zeeland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Louverdrape investeert in gloednieuwe laadpalen: “Dankzij de zonnepanelen laad je hier groene energie”

Raamdecoratieproducent Louverdrape investeerde de afgelopen maanden in gloednieuwe laadpaleninfrastructuur. Dit initiatief kadert in de duurzame strategie waar het familiebedrijf al jarenlang op inzet. Dankzij de 1.200 zonnepanelen laad je er volledig groene energie. Niet enkel werknemers en bezoekers van de firma, maar ook elke andere bestuurder van een elektrische wagen kan 24/7 op de site in Kortemark terecht om te

Lees meer »

Dagje Warandefestival op het speelplein in Torhout: stad trakteert met frietjes en frikandellen

Halverwege de zomerse speelpleinwerking op De Warande is het traditioneel tijd voor een hoogdag: het Warandefestival op vrijdag 26 juli. De animatoren voorzien van 10 tot 17 uur tal van leuke evenementen en attracties. Ook de ouders, grootouders en sympathisanten zijn welkom, met name vanaf 16 uur voor een lekker drankje in de ouderbar.
The post Dagje Warandefestival op

Lees meer »

Provincie Utrecht wil wolf afschieten na incidenten: “Kom niet met kleine kinderen naar bossen”

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een dringende oproep gedaan om voorlopig niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing geldt voor het bosgebied in de gemeenten Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In andere delen van de Utrechtse Heuvelrug geldt het advies om “zeer voorzichtig” te zijn.

Lees meer »

Raf Van Brussel op het podium van ‘Tien om te zien’ mét stoma: “Dit mag geen taboe zijn”

“Heel spannend, optreden met een stoma.” JOE-presentator Raf Van Brussel (53) stond dinsdag op het podium van ‘Tien om te zien’ in Westende met zijn voormalige band Sunny Side Up, maar het waren vooral gezondheidsperikelen die voor zenuwen zorgden. Voor het eerst praat hij zonder schroom over leven met een stoma en de gevolgen voor zijn carrière na maandenlange afwezigheid.

Lees meer »

Duitse verdachten aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

De twee Duitsers die donderdagochtend gearresteerd werden in het kader van het onderzoek naar een terreuraanslag zijn aangehouden. In ons land pakten de speurders ook nog zeven mensen op, zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze zouden allen aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP.

Lees meer »

Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in

Op de Grote Markt in Menen is het dak van het voormalige hotel-restaurant De Sterre deels ingestort. Vooral aan de achterkant is veel schade. Aannemers en dakwerkers zijn aan de slag om de restanten van het dak te verwijderen.
The post Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu de vervaldatum van de vorige staatsbon nadert, wedijveren overheid en banken om uw centen: dit zijn de alternatieven

Begin september komt het geld van de populairste staatsbon ooit opnieuw vrij. En dat zorgt voor een wedloop tussen overheid en banken. De ene lanceert een nieuwe staatsbon. De anderen pakken uit met tal van alternatieven. Maar wat kan je doen met het geld dat weer vrijkomt? Wat zijn de alternatieven voor de nieuwe staatsbon? En waar houd je best

Lees meer »

Tyfoon Gaemi eist 30 doden in China

De doortocht van de tyfoon Gaemi heeft minstens 30 mensenlevens geëist in Zixing, op 1.500 km ten zuidwesten van de hoofdstad Peking. Er zijn ook 35 mensen vermist. De tyfoon bracht hevige regenval met zich mee. Op 24 uur tijd viel er 645 mm water per vierkante meter, meldt de Chinese staatstelevisie.

Lees meer »

Overleden prins Michaël hekelde flamboyante Griekse familie: “We zijn geen royals en moeten niet zo behandeld worden”

De Griekse prins Michaël is overleden op 85-jarige leeftijd. Hoewel hij nog steeds van een koninklijke titel mocht genieten, vond hij daar zelf niets aan. “We zijn oninteressante overblijfselen van een glamoureus verleden”, liet hij optekenen. Een controversieel standpunt binnen het ‘gevallen’ Griekse koningshuis. Waarom keerde Michaël zich af, reeds vóór de val? En waar zijn de rest van de

Lees meer »

Gouden jubileum voor Ronald en Marijke uit Deerlijk

In hun woning in de Beverenstraat kregen Ronald Salembier (75) en Marijke Verstraete (73) de gelukwensen van burgemeester en schepenen. Het echtpaar was 50 jaar gehuwd, heeft twee kinderen (Frank en Eline) en twee kleinkinderen.
The post Gouden jubileum voor Ronald en Marijke uit Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »