“Gevolgen voor pendelaars zijn gigantisch”: TreinTramBus trekt aan alarmbel voor impact nieuwe snelle treinverbinding Brussel-Amsterdam

De nieuwe snelle treinverbinding tussen Brussel en Amsterdam wordt een probleem voor binnenlandse pendelaars, waarschuwt TreinTramBus. Die 16 extra treinen per dag zullen een grote impact hebben op de rest van de dienstverlening, klinkt het. “De gevolgen zullen voelbaar zijn van West-Vlaanderen tot Limburg.” 

Meer krantenkoppen in België

Ontgoochelde Julie Vanloo wil met Cats terugslaan na nederlaag: “Voorbeeld nemen aan Nina Derwael”

De Belgian Cats zijn maandag met een valse noot gestart aan het olympisch basketbaltoernooi bij de vrouwen op de Olympische Spelen in Parijs. De Belgische basketbalvrouwen liepen in hun opener in Rijsel een blauwtje tegen de olympische debutant Duitsland. Speelster Julie Vanloo was na de wedstrijd aangedaan door de zwakke prestatie.
The post Ontgoochelde Julie Vanloo wil met Cats

Lees meer »

Moeilijke tijden voor brouwerij Duvel Moortgat: “Ook pessimistische vooruitzichten voor de rest van het jaar”

Brouwerij Duvel Moortgat, bekend van de bieren Duvel, La Chouffe en Vedett, heeft het zwaar. Dat meldt ‘De Tijd’. Vorig jaar zag de brouwerij haar winst flink dalen en ook voor dit jaar zijn de verwachtingen somber. Het bedrijf voorspelt een langzamere groei in alle markten wereldwijd, volgens de economische krant. Dit is opnieuw een teken dat Belgische brouwers het

Lees meer »

“Dit is supergoed voor mijn eerste Spelen”: Roos Vanotterdijk blinkt van trots als tiende met BR in halve finale 100m vlinder

Roos Vanotterdijk (19) heeft haar afspraak met de Spelen niet gemist. Een finale op de 100m vlinder bleek nét iets te hoog gegrepen, maar als tiende in de halve finale met een nieuw BR (57.25) mag ze van een ijzersterk olympisch debuut spreken. Kort voor haar race vernam ze ook het goud van Evenepoel: “Natuurlijk geeft zoiets energie.”

Lees meer »

Politie lost schoten om auto te doen stoppen tijdens achtervolging vanuit centrum Antwerpen tot op E17 in Sint-Niklaas

Na een verkeerscontrole vanochtend, in het centrum van Antwerpen vluchtte een man die onder invloed was van drugs en alcohol weg in zijn auto. Vlak voor de afrit Sint-Niklaas op de E17 kon het snelleresponsteam van de politie hem uiteindelijk doen stoppen. De politie loste daarbij ook enkele waarschuwingsschoten. De man van 38, die geen onbekende is voor de politie,

Lees meer »

Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in

Op de Grote Markt in Menen is het dak van het voormalige hotel-restaurant De Sterre deels ingestort. Vooral aan de achterkant is veel schade. Aannemers en dakwerkers zijn aan de slag om de restanten van het dak te verwijderen.
The post Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe terreurgroep ISKP nu West-Europa bedreigt: “Ze zullen zich richten op de Olympische Spelen in Parijs”

Na de huiszoekingen en arrestaties vanochtend in ons land, blijken de verdachten – die een aanslag planden – afkomstig uit Centraal-Azië. Mogelijk zijn ze dus lid van terreurgroep Islamitische Staat Khorasan – een tak binnen IS die vooral rond Afghanistan actief is. Maar wat is de ISK juist? Wat heeft de groepering in het verleden al uitgespookt? En klopt het

Lees meer »

Okra fietst richting het Ieperse Ommeland

Onlangs namen 21 Okra leden hun fiets bij de hand om een dagje erop uit te trekken. Iedereen met de fietshelm en een fluojas zodat men zich veilig in het verkeer kon wagen.
The post Okra fietst richting het Ieperse Ommeland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kostenplaatje van 250 miljoen, 45.000 agenten en mysterie rond ‘Zorro’: alles wat u moet weten over “grootste openingsceremonie ooit”

Groot, groter, Parijs 2024. De openingsceremonie van de Olympische Spelen vanavond moet de strafste aller tijden worden. “Een unieke en historische gebeurtenis”, bouwde president Macron de spanning al op. Frankrijk spaarde alleszins kosten noch moeite voor de ceremonie. Met het overzicht hieronder bent u helemaal klaar voor het spektakel op en rond de Seine.

Lees meer »

Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.
The post Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF appeared first on KW.be.

Lees meer »