Genocide in Srebrenica voor het eerst wereldwijd herdacht: “Erkenning dat internationale gemeenschap heeft gefaald”

In Bosnië en Herzegovina wordt vandaag de genocide in Srebrenica herdacht, nu 29 jaar geleden. Voor het eerst gebeurt dat ook wereldwijd, een belangrijke erkenning voor de slachtoffers, maar ook voor het falen van de internationale gemeenschap. Vandaag worden ook de lichamelijke resten van 14 onlangs geïdentificeerde slachtoffers begraven. 

Meer krantenkoppen in België

Kinderen in de vuurlinie

De raket van Hezbollah treft kinderen die de militie beweert te willen bevrijden van Israëlische bezetting. Israël zweert wraak in naam van een Arabische minderheid in bezet gebied. Hoeveel complexer, tragischer en cynischer kan een casus belli worden?

Lees meer »

Pop-uprestaurant Bassud in Kasteel Ravenhof in Torhout

Van dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 augustus strijkt het gastronomische restaurant Bassud vijf avonden vanuit de Zuidstraat neer in het Kasteel Ravenhof. Dat gebeurt voor het bijzondere concept Bassud@Ravenhof, dat kadert in het Kastelen- en Abdijenjaar van Westtoer. Bassud zorgt voor een culinair all-in menu, van aperitief tot koffie, voor de prijs van
The post Pop-uprestaurant Bassud

Lees meer »

Expo zet Vigor Boucquet, de barokke Veurnse Vlaamse meester, in de kijker: “Het hoogtepunt van zijn carrière situeert zich tussen 1659 en 1668”

Het imposante Stad- en Landshuis op de Grote Markt dateert net zoals de werken van Vigor Boucquet (Veurne 1618/19-1677) uit de 17de eeuw en is de ideale locatie voor een overzichtstentoonstelling van deze barokke kunstenaar. Hij realiseerde zowel decoratieve als religieuze opdrachten, maar blonk vooral uit in zijn stofweergave en als portrettist.
The post Expo zet Vigor Boucquet, de

Lees meer »

Van ‘weirdo van het internet’ naar hartenbreker tot toekomstig presidentskandidaat: kleinzoon van oud-president John F. Kennedy trekt aandacht

Een zoveelste telg van de Kennedy-dynastie duikt op. De 31-jarige Jack Schlossberg, de enige kleinzoon van oud-president John F. Kennedy, trekt de aandacht met zijn nieuwe bijverdienste als politiek verslaggever bij ‘Vogue’. Van TikTok-sensatie naar hartenbreker tot zelf toekomstig presidentskandidaat: het zoontje van is allesbehalve een saai figuur.

Lees meer »

Gene Thomas en Kristel Verbeke zien dochter Nanou in hun voetsporen treden: “We beseffen dat dit een unieke kans is”

Showbizzkoppel Gene Thomas (51) en Kristel Verbeke (48) zijn apetrots op dochter Nanou die aan haar muzikale carrière begint. Deze zomer staat ze in het voorprogramma van haar vader bij de Parkies-concerten doorheen heel Vlaanderen. “Ik geef ze advies, maar laat haar ook vooral doen. Zo kan ze zelf ontdekken wat werkt en wat niet bij een publiek”, reageert de

Lees meer »

Geen nostalgische tramritjes dit jaar op Trammelant: “Veiligheid boven alles”

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft na een eerder incident beslist dat er voorlopig geen historische trams meer mogen uitrijden. Dat is ook een streep door de rekening voor Trammelant in De Haan. “Ons belle-époquefeest drááit rond die oude trams”, zegt toerismeschepen Marleen De Soete.
The post Geen nostalgische tramritjes dit jaar op Trammelant: “Veiligheid boven alles” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Volumineuze vrouwen die grotere porties gewend zijn”: Nederlander kraakt klanten die negatieve recensie geven af

Van “volumineuze, bourgondische vrouwen die grotere porties gewend zijn” tot een uithaal naar een Belgische klant die geen tafeltje kreeg en daar zijn beklag over deed. Horeca-uitbater Frank van der Avert krijgt de wind van voren door zijn soms onbeschofte gedrag tegen klanten die negatieve recensies schrijven over zijn zaak. De Nederlander heeft nu zijn excuses aangeboden.

Lees meer »