Gemeenteraad Middelkerke keurt aanvraag titel ereburgemeester voor Janna Opstaele unaniem goed

Woensdagavond heeft de voltallige gemeenteraad van Middelkerke de aanvraag goedgekeurd om Janna Opstaele alsnog postuum tot ereburgemeester te benoemen. Het is nu aan het Agentschap Binnenlands Bestuur en minister Gwendolyn Rutten (Open Vld) om de aanvraag goed te keuren. “In tegenstelling tot hoe de gemeenteraad hier meestal verloopt, is dit punt wel respectvol behandeld”, zegt raadslid Franky Annys (Open Vld) die de aanvraag op de agenda plaatste.

Lokale mandatarissen en raadsleden kunnen een eretitel toegekend krijgen als beloning voor de loopbaan. De toekenning van een eretitel aan burgemeesters is een bevoegdheid van de Vlaamse Regering. De toekenning van een eretitel aan raadsleden (gemeente, OCMW of provincie), schepenen en OCMW-voorzitters is een bevoegdheid van het betrokken bestuur.

Op vraag van echtgenoot Willy Rommel en de familie van Janna Opstaele zorgde haar partijgenoot Annys ervoor dat de aanvraag aan bod kwam tijdens de gemeenteraadszitting. “Ik wil alle collega’s uit de gemeenteraad bedanken voor de correcte aanpak van dit agendapunt. Ik heb ondertussen ook al eens gebeld met Willy en hij is natuurlijk opgelucht dat dit eerherstel er komt voor zijn vrouw. In navolging hiervan is het ook de bedoeling om deze titel aan te vragen voor ex-burgemeesters Frank Verlinde en Julien Desseyn. Michel Landuyt heeft dat ondertussen al zelf aangevraagd.” (FVDB)

The post Gemeenteraad Middelkerke keurt aanvraag titel ereburgemeester voor Janna Opstaele unaniem goed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump keert terug naar plek waar op hem is geschoten en roept vriend Elon Musk op podium

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is zaterdag teruggekeerd naar Butler (Pennsylvania), de plek waar op hem werd geschoten. Hij noemde schutter een “kwaadaardig monster” en gaf zijn politieke tegenstanders nog maar eens de schuld. Elon Musk sprak de menigte ook toe en zei: “De beste karaktertest is zien hoe iemand zich gedraagt als hij onder vuur ligt”.

Lees meer »

Israël elimineert ene Hezbollah- en Hamas-kopstuk na het andere: maar hoe weten ze zo precies waar die zitten?

Israël zou donderdagnacht geprobeerd hebben om de gedoodverfde nieuwe leider van Hezbollah te vermoorden met een zware luchtaanval op het zuiden van Beiroet. Of dat lukte, staat nog niet vast. Maar het tempo van de liquidaties is verschroeiend en de dodenlijst lijkt eindeloos. Alle vijanden moeten eraan. Zoals de broers Qassir. Die werden afgelopen week met twee aparte aanvallen gedood.

Lees meer »

Verzekeringscomité Riziv komt met besparingsvoorstel op begroting 2025

Het Verzekeringscomité van het Riziv is het maandag eens geraakt over een begroting voor volgend jaar waarop 216 miljoen euro wordt bespaard. De belangrijkste besparingen zitten bij de geneesmiddelensector, honoraria voor telefonische artsenconsultaties, implantaten en tandzorg. Het was geen gemakkelijke klus, zegt voorzitter Luc Van Gorp van het Nationaal Intermutualistisch College (NIC), maar “we kunnen met dit voorstel de bescherming

Lees meer »

“Jongste slachtoffer is 9 jaar”: meer dan 100 klachten van seksueel misbruik tegen Sean ‘Diddy’ Combs

Sean ‘Diddy’ Combs (54) wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van meer dan honderd mannen en vrouwen. Van deze slachtoffers zouden 25 minderjarig zijn geweest op het moment van het vermeende wangedrag, met het jongste slachtoffer van 9 jaar oud. Volgende maand worden 120 individuele rechtszaken gestart. Dit maakte advocaat Tony Buzbee namens de aanklagers bekend.

Lees meer »

Wout Meese is de talentrijke tweede doelman van Royal Knokke FC (1e nationale): “Geduld, maar soms kriebelt het”

Een enorme massa was komen opdagen voor het duel tussen middenmoter Knokke en medeleider Hasselt. De puntendeling is een opsteker van formaat voor lokale coach Jannes Tant, die opnieuw kon rekenen op de herstelde kapitein Ruben Vanraefelghem maar nog steeds de gekwetste Lucas Prudhomme mist. Nieuwkomer Stan Braem mocht debuteren in de spits.
The post Wout Meese is de

Lees meer »

“Vrijdag stond spookrijdster Jana D. nog terecht voor drugs achter het stuur”: Mario (63) overleden, vrouw en dochters zwaargewond na frontale botsing

Vader Mario Laurier (63) overleden, zijn vrouw Nella (40) in levensgevaar en hun tweelingdochters van 13 gewond. De ravage die een 25-jarige spookrijdster Jana D. zaterdagochtend aanrichtte op de A19 in Ieper is niet te overzien. Mario ontsnapte in 2002 al eens aan de dood, toen de ex-partner van zijn toenmalige vriendin hem aanviel met een mes, maar hij vond

Lees meer »

Wie volgt Myriem El-Kaddouri op als West-Vlaams Poetry Slam-kampioen?

Op zaterdag 5 oktober gaat de 9de editie van het West-Vlaams Kampioenschap Poetry Slam door in jeugdcentrum De Stroate. Poetry Slam is een wedstrijd waar verschillende vormen van woordkunst op het podium het tegen elkaar opnemen. De winnaar gaat naar het Belgisch Kampioenschap, de top 3 gaat op tour langs de woordkunstfestivals in Zuid-West-Vlaanderen.
The post Wie volgt Myriem

Lees meer »

Supporters SK Beveren bekogelen politie met al wat ze maar kunnen vinden: “Voetbalgeweld van dit kaliber zagen we hier nog nooit”

Dat zwaar supportersgeweld ook in 1B mogelijk is, heeft de politie zaterdagavond in de straten van Beveren mogen ondervinden. Na de wedstrijd van SK tegen streekgenoot Lokeren-Temse probeerde een groep van zowat vijftig heethoofden de harde kern van de bezoekers te bereiken, tot agenten hen de doorgang versperden. Maar toen richtten ze hun agressie op al wat blauw was, met

Lees meer »

Studio Recording biedt leerlingen Kunstacademie Art’Iz heel wat nieuwe kansen en zorgt voor een boost

In de Kunstacademie Art’Iz in Izegem is het nieuwe keuzevak Studio Recording binnen de afdeling Jazz-Pop-Rock uit de startblokken geschoten. “Het keuzevak trekt niet alleen heel wat nieuwe songwriters aan, maar ook oud-leerlingen nemen de draad weer op”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe.
The post Studio Recording biedt leerlingen Kunstacademie Art’Iz heel wat nieuwe kansen en zorgt voor

Lees meer »

Kortrijk heeft haar eigen “Hollywood-letters”

Wie Kortrijk binnenrijdt via de afrit aan de Colmar wordt voortaan verwelkomd door grote, opvallende letters die de naam van de stad spellen. Met de nieuwe stadsletters wil de stad niet alleen de bezoekers verwelkomen, maar ook een stukje kleur en identiteit toevoegen aan deze locatie, die na 60 jaar onzekerheid niet zal aangewend worden als reservatiestrook van de R8.<br

Lees meer »

Plopsaland De Panne verwelkomt 25 miljoenste bezoeker: “Een bevestiging dat families nog steeds hun weg vinden naar ons themapark”

Bij de start van het Halloweenseizoen viert Plopsaland De Panne een mijlpaal in haar geschiedenis. Het allereerste themapark van de Plopsa Group, geopend op 29 april 2000, bereikte zondag de kaap van 25 miljoen bezoekers. De geluksvogel van de dag was Nynke Van Hinte, die samen met haar familie het themapark kwam bezoeken, toen ze nietsvermoedend door Carl Lenaerts, CEO

Lees meer »