Gemeente voorziet zelf geldautomaat: “Machelen verdient dit”

De inwoners van Machelen kunnen opnieuw cash geld afhalen in hun deelgemeente. Het laatste bankkantoor met een geldautomaat verdween een jaar geleden. Getouwtrek met de banksector en hogere overheden leverde niets op dus investeerde de gemeente maar zelf in een automaat. “Al blijven we erbij dat dit eigenlijk geen taak van het gemeentebestuur is”, zegt burgemeester Simon Lagrange.

In juni 2023 sloot het ING-kantoor in de Dorpstraat in Machelen. Daarmee verdween ook de laatste mogelijkheid om cash geld af te halen in de deelgemeente. Machelenaars moesten voortaan naar Deinze of Olsene. Gemeenteraadslid Marc Devlieger (CD&V), tevens voorzitter van OKRA, kaartte dit probleem enkele maanden voordien al aan op de gemeenteraad.

Interessant contract

Een eerste oplossing waarbij het gemeentebestuur zelf zou investeren in een geldautomaat, werd echter te duur bevonden. Een contract van vier jaar zou 112.000 euro kosten. In april kon de gemeente via een andere firma echter een contract afsluiten dat slechts 24.000 euro zou kosten voor dezelfde periode.

“Sinds deze week is de automaat bij de Guldepoort klaar voor gebruik, net op tijd voor de festiviteiten rond Machelen Gulde”, zegt burgemeester Simon Lagrange. “Machelen is een dorp met zo’n 4.000 inwoners, veel handel, horeca en een druk verenigingsleven. Machelen verdient een eigen bankautomaat. In september voorzien we ook nog een oplossing voor andersvaliden om de trappen tot bij de automaat op te geraken.”

Ook fractievoorzitter Marc Devlieger is tevreden met de nieuwe geldautomaat. “De ouderen zullen blij zijn dat ze terug dicht bij huis cash kunnen afhalen. Bovendien komen ook heel wat mensen uit Gottem of Grammene naar hier om geld af te halen.”

Guldepoort

De geldautomaat bevindt zich nu vooraan in de Guldepoort, in het gedeelte van het voormalige gemeentehuis. Mogelijk verandert deze positie nog in de toekomst, momenteel worden immers plannen gemaakt voor een grondige renovatie van het hele gebouw.

The post Gemeente voorziet zelf geldautomaat: “Machelen verdient dit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente ligt 50 kilometer van zee, maar wordt geteisterd door duizenden meeuwen: “Net een film waarin een sprinkhanenplaag plots alles overspoelt”

De inwoners van Hyndburn zien sinds kort enkel nog zeemeeuwen als ze naar de hemel boven hun huizen kijken. En dat is opmerkelijk: de Engelse gemeente is volledig omgeven door land en ligt op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust. De meeuwen worden echter aangetrokken door een vuilnisbelt die recentelijk werd uitgebreid en hebben er hun nesten gebouwd, waardoor

Lees meer »

Overleden prins Michaël hekelde flamboyante Griekse familie: “We zijn geen royals en moeten niet zo behandeld worden”

De Griekse prins Michaël is overleden op 85-jarige leeftijd. Hoewel hij nog steeds van een koninklijke titel mocht genieten, vond hij daar zelf niets aan. “We zijn oninteressante overblijfselen van een glamoureus verleden”, liet hij optekenen. Een controversieel standpunt binnen het ‘gevallen’ Griekse koningshuis. Waarom keerde Michaël zich af, reeds vóór de val? En waar zijn de rest van de

Lees meer »

“We hebben voor het eerst een roze tent als mainstage”: festivalopbouw goed op schema voor uitverkocht Dranouter

Meer dan 50.000 mensen komen naar de 50ste Dranouter, waardoor het festival nu al volzet is. “Historisch”, stelt organisator Bavo Vanden Broeck, die vasthoudt aan de maximumcapaciteit. “Al is het soms verleidelijk.”
The post “We hebben voor het eerst een roze tent als mainstage”: festivalopbouw goed op schema voor uitverkocht Dranouter appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Vijfhonderd rijksten verliezen op een dag 123 miljard”

De vijfhonderd rijkste mensen ter wereld hebben vrijdag door de stevige koersverliezen op Wall Street 134 miljard dollar (omgerekend ruim 123 miljard euro) aan fortuin in rook zien opgaan. Dat berekende financieel persbureau Bloomberg. Vooral Amazon-oprichter Jeff Bezos moest flink inleveren. Hij zag zijn vermogen op één dag met meer dan 15 miljard slinken tot 191,5 miljard dollar.

Lees meer »

Werd u ziek van de hitte op reis?

Europe Assistance opende in juli al bijna 1.000 medische dossiers voor Belgen in het buitenland. Dat is een forse stijging in vergelijking met juli 2023. Vooral de aanhoudende hitte zou de boosdoener zijn, met name in Zuid-Europese landen.

Lees meer »

Prinsessen zijn ook maar tieners: Alexia krijgt strenge blik van mama Máxima omdat ze met kauwgum speelt

De Nederlandse prinses Alexia (19) lijkt zich wat te vervelen tijdens het supporters voor haar Olympische landgenoten. Tijdens de finale van de 100 meter schoolslag voor mannen in Parijs speelt ze ongegeneerd met haar kauwgom. Op foto’s is te zien hoe de tweede dochter van koning Willem-Alexander (57) en koningin Máxima (53) een vermanende blik krijgt toegeworpen door haar moeder.

Lees meer »

Russische huurlingenleger Wagner Group krijgt forse klappen in Mali: “80 huurlingen gedood door Touareg-rebellen”

Bij gevechten in het Malinese Tinzaouaten, een dorpje aan de grens met Algerije, zijn tientallen huurlingen van de Russische Wagner Group gesneuveld. De huurlingen vochten er samen met militairen van het leger van Mali tegen de Touareg-rebellen. De Wagner Group is al sinds 2021 actief in het land, waar de legerleiding toen de macht greep en aanwezige westerse militairen het

Lees meer »

33 jaar geleden werd de dochter van Georges (88) en Marie-Josephe (83) vermoord: “Máák u kenbaar. Of ze komen u halen”

Als je kind doodgaat – vermóórd wordt – en je moet doorleven zonder dat er een dader wordt gevonden: in godsnaam, hoe? Georges Caeckaert (88) en Marie-Josephe (83) kennen het antwoord: al 33 jaar leven ze op hoop. Nu het gerecht een nieuw DNA-onderzoek vraagt, des te meer. Wraak of vergelding willen ze op hun leeftijd niet meer. Een celstraf

Lees meer »

Een ‘beestig’ leuk uitje

Een toffe uitstap waar de hele familie volop plezier aan beleeft? Dan tippen wij graag een bezoek aan een kinderboerderij.
The post Een ‘beestig’ leuk uitje appeared first on KW.be.

Lees meer »