Gedenkplaatje van Natacha de Crombrugghe in Linkebeek gestolen: “Wie doet nu zoiets?!”

In Linkebeek is het gedenkplaatje van Natacha de Crombrugghe gestolen. De vrouw verdween in januari 2022 in Peru, haar lichaam werd later teruggevonden. De ouders van Natacha gaan een klacht indienen. 

Meer krantenkoppen in België

Nadine leeft met donororganen, Marc dankzij een medische studie: “Wij hebben geen zorgeloos leven, maar hé: het is tenminste niet saai”

Wie eens echte levenskunstenaars bezig wil zien, kijkt naar Nadine en Marc. “Wij hebben allebei een tienjaarsabonnement op het UZ in Gent, mét verlengingen”, lacht zij. “Maar hé, met compassie zijn we niks.” Er is wel één groot pijnpunt: haar aandoening is erfelijk. Zoon Kevin keerde erdoor terug uit zijn tweede thuisland Taiwan.

Lees meer »

Brussels parket opent onderzoek naar e-bikemaker Cowboy na race-app

Het Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar e-bikemaker Cowboy, omwille van de interactieve app van het bedrijf waarmee fietsers tegen elkaar kunnen racen. Dat meldt parketwoordvoerder Yasmina Vanoverschelde. “De verkeersveiligheid van de Brusselaars en van de dagelijkse passanten die Brussel bezoeken, is een absolute prioriteit voor het parket”, klinkt het.

Lees meer »

Helft fietsen van de fietsbieb van Deerlijk permanent uitgeleend

De fietsbieb van Deerlijk bestaat 1 jaar. “Van de 120 beschikbare fietsjes zijn er momenteel 60 uitgeleend”, verduidelijkt Marc Coppens, die de grote promotor is van dat initiatief. “De fietsbieb is een uitleendienst van fietsjes voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Met een abonnement van 20 euro en een waarborg van 20 euro kan
The post Helft fietsen

Lees meer »

Geen wonder dat ze al aan haar pensioen denkt: Adele verdient geld als slijk met haar concerten in München

Adele (36) heeft kosten noch moeite gespaard voor haar concertreeks in het Duitse München. Vanaf vrijdag staat de superster tien keer in een speciaal voor haar gebouwd stadion, met als opvallendste snufje het grootste en duurste videoscherm óóit. Tegelijkertijd brengt haar passage in München ook veel geld ín het laatje. Wat mogen haar fans verwachten? Wat staat er op haar

Lees meer »

Bernard doet stripfiguur Patje Piccard na 35 jaar herleven: “Hij zag het licht in Muziektempel De Kreun in Bissegem”

Bernard Pauwels vond in zijn archief toevallig 40 oude cartoons rond zijn stripfiguur ’Patje Piccard’ terug. De strip schreef hij 35 jaar geleden al voor de toenmalige Kreunkrant. Bernard bundelde een selectie van die cartoons in een nieuw stripalbum, dat op 15 augustus wordt voorgesteld.
The post Bernard doet stripfiguur Patje Piccard na 35 jaar herleven: “Hij zag het

Lees meer »