Flyball voor balgekke hondenin De Zandstuivers

Flyball is een hondensport die eind de jaren 80 naar België kwam overgewaaid. Sinds kort kunnen baasjes met hun hond hiervoor terecht in Lichtervelde.

“Flyball is vooral geschikt voor balgekke honden”, vertelt Wim Vandaele (46) uit Veldegem. Hij geeft elke zaterdag flyballtraining in hondenclub De Zandstuivers, op de terreinen achter de kinderboerderij. “De hondenclub wilde met flyball starten en zocht een trainer, ik zocht een locatie om te trainen. Zo kon ik hiermee in Lichtervelde starten.”

Voor elk ras geschikt

Flyball is een hondensport waar elk ras kan aan meedoen. “Zowel kleine als grote rassen, ze zijn allemaal welkom” zegt Wim. “Je kan de honden techniek aanleren, en hoe ze het moeten doen, maar wat je ze niet kan aanleren, is het dol zijn op ballen. Als de hond niet graag met een bal speelt, begin je er best niet aan. Het is ook niet voor elk hond weggelegd, maar het is altijd de moeite om het eens te proberen.”

Flyball is een teamsport. “Vier honden rennen om beurt over vier hindernissen naar een toestel”, legt Wim uit, “in dat toestel zit een tennisbal die de hond eruit moet krijgen en er dan zo snel mogelijk moet mee terugrennen naar de finishlijn.”

Relatie versterken

“Door het aanleren van de techniek en het parcours, het met de hond bezig zijn, wordt de relatie tussen mens en hond alleen maar versterkt”, zegt Wim. “Als ik op zaterdagochtend mijn trainingskleren en mijn schoenen aantrek, dan weet de hond al dat er die dag training is.”

“Maar het is een lange weg om een wedstrijdklaar team te vormen. De kleine rassen halen niet altijd de snelheid van de grotere, maar op wedstrijden wordt de hoogte van de horde bepaald naargelang de grootte van de kleinste hond. Dat kan dan weer een pluspunt zijn.” (Jenka Watteny)

Wie graag eens meedoet aan een training flyball kan contact opnemen met Wim Vandaele, 0498 90 85 87, [email protected]

The post Flyball voor balgekke hondenin De Zandstuivers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE FORMATIE. Onderhande­laars uiteen zonder akkoord, vandaag nieuw overleg – Kritiek op privévluchten van koning Filip voor gesprek met De Wever

N-VA, Vooruit, CD&V, Les Engagés en MR zijn er woensdagnacht (opnieuw) niet in geslaagd om de impasse in de federale onderhandelingen te doorbreken. Vandaag wordt er wellicht een nieuwe poging ondernomen. Formateur Bart De Wever moet vanavond ook naar de koning. Zonder een akkoord lijkt het game over voor de N-VA-voorzitter. Volg de laatste updates over de formatie in onze

Lees meer »

Bondsparket gaat Antwerp vervolgen voor vuurpijlen naar Gustaf Nilsson en Club-fans

Het bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) wil zeker een vervolg stellen aan de vuurpijlen die de Antwerp-fans zondag in het slot van Club Brugge-Antwerp afstaken. Dat meldt bondsprocureur Ebe Verhaegen maandagmiddag aan Belga. Mogelijke straffen zijn boetes en wedstrijden achter gesloten deuren.
The post Bondsparket gaat Antwerp vervolgen voor vuurpijlen naar Gustaf Nilsson en Club-fans appeared first on

Lees meer »

De Gordel pakt uit met Aaron Blommaert en luchtacrobatie in Dilbeek

Het programma van De Gordel, het grote wandel-en fietsevenement in de Vlaamse Rand rond Brussel staat helemaal op punt. Vorig jaar lokte De Gordel zo’n 26.000 deelnemers. In de jaren 90 waren dat er meer dan 100.000. Met enkele nieuwigheden en meer activiteiten voor jongeren hoopt de organisatie weer meer volk te lokken. Publiekstrekkers zijn o.m. een optreden van tieneridool

Lees meer »