Filou opent Champions League tegen Europees kampioen

De Basketball Champions League is straks aan zijn negende editie toe. Van de 165 deelnemende clubs zijn er slechts drie telkens bij: het Spaanse Tenerife (winnaar 2017 en 2022), de Griekse traditieclub AEK Athene (winnaar 2018) en BC Oostende.

In de negende editie van de Basketball Champions League, de op één na hoogste continentale clubcompetitie, is Filou Oostende ingedeeld in groep B. De kustploeg neemt het op tegen Europees kampioen Unicaja Malaga, de Poolse vice-landskampioen King Szczecin en de winnaar van het derde van de vier kwalificatietornooien.

Aan dat tornooi nemen zes clubs deel: het Britse Caledonia Gladiators, het Roemeense CSM CSU Oradea, het Turkse Aliaga Petkimspor (nieuwe club van Breein Tyree), het Nederlandse Heroes den Bosch, het Griekse PAOK Saloniki en het Franse Cholet.

Uiteraard is Malaga de grootste naam in Filous poule. Malaga, in 2001 winnaar van de Koraç-cup (met Jean-Marc Jaumin!), was heel lang een vaste deelnemer aan de Euroleague (brons in 2007), de Andalusiërs wonnen in 2017 de Eurocup, ze werden in eigen huis vierde in de Champions League 2023 en ze wonnen dit voorjaar in Belgrado de Champions League 2024.

Topaffiche

Filou Oostende opent de Europese campagne op dinsdag 1 oktober in poule B met een thuismatch tegen de Spaanse topclub Unicaja Malaga, de winnaar van de vorige Champions League. Dit is meteen een absolute topaffiche in de COREtec Dôme.

Woensdag 9 oktober volgt een verplaatsing naar de winnaar van kwalificatietoernooi 3. Dinsdag 22 oktober speelt Filou Oostende in Polen tegen King Szczecin. Dinsdag 5 november komen de Polen naar Oostende. Dinsdag 3 december is er Malaga Oostende en dinsdag 17 december rondt Oostende de poulefase thuis af tegen de winnaar van kwalificatietornooi 3.

Van elk van de acht poules kwalificeert de groepswinnaar zich rechtstreeks voor de Round of Sixteen. De tweede en derde gerangschikten strijden in januari tijdens de play-ins om de acht andere tickets. (Peter Rossel)

The post Filou opent Champions League tegen Europees kampioen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostnieuwkerke kweelt erop los tijdens Westkantfeesten

Het Feestcomité De Westkant organiseert op 9, 10 en 11 augustus zijn traditionele Westkantfeesten. Het zang- en dansspektakel ‘Oostnieuwkerke Kweelt !’ moet de trekpleister van het feestweekend worden.
The post Oostnieuwkerke kweelt erop los tijdens Westkantfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 150 jaar sluit het ‘papierekot’ in Bousbecque, generaties Wervikanen waren er grensarbeider

Net over de grens in Bousbecque sloot de perkamentpapierfabriek Ahlstrom de deuren. Daardoor verliezen 117 werknemers hun job. Honderden Wervikanen waren er lang geleden grensarbeider in wat men in de volksmond het ‘papierekot’ noemde. Niet iedereen ging te voet of met de fiets werken. Bousbecque stond jarenlang in verbinding met de wijk Laag-Vlaanderen (Wervik) via een veerpont. Dagelijks staken honderden

Lees meer »

Vernieuwde Zoute Grand Prix in Knokke-Heist voorgesteld: “Alles centraliseren op één locatie”

“Het was steevast een fantastisch weekend. Hét topweekend voor Knokke-Heist. En toch is het financieel niet gelukt. Het is dus logisch dat we het anders gaan aanpakken. Als je hetzelfde doet, krijg je hetzelfde resultaat en dat kan de bedoeling niet zijn.” Marc Coucke heeft de vernieuwde Zoute Grand Prix in Knokke-Heist voorgesteld. En daarbij staan enkele veranderingen en zaken

Lees meer »

Rapper Soufiane Eddyani veroordeeld tot 5 jaar cel voor verkrachting: “Schaamteloos misbruik van kwetsbare meisjes om aan eigen lusten te voldoen” 

Rapper Soufiane Eddyani (25) is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar voor de verkrachting van 2 minderjarige meisjes. Een slachtoffer was 14 jaar op het moment van de feiten. Naast Eddyani werd ook zijn vriend veroordeeld voor verkrachting. De rechtbank spreekt in het vonnis van "vervaagd normbesef" en van "schaamteloos misbruik van jonge,

Lees meer »

Opvallend veel kinderen liepen gisteren verloren langs kust: “Terwijl zij bij ons wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren”

Eén bloedhete dag, en het gaat volledig verkeerd. Dinsdag liepen maar liefst 134 kinderen verloren langs onze kust, waaronder het leeuwendeel in Oostende en Blankenberge. “Het is om moedeloos van te worden”, zucht An Beun van het IKWV. “Terwijl kinderen bij ons zitten te wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren op een strandbar. Maar onze redders zijn geen babysits.”

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Hoogste leider Iran geeft bevel om Israël rechtstreeks aan te vallen”

De Iraanse hoogste leider Ali Khamenei heeft het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen. Dat meldt de ‘New York Times’ op basis van drie anonieme bronnen. De ayatollah gaf de opdracht naar verluidt tijdens een spoedvergadering, kort nadat bekend raakte dat Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven gekomen was. Hoe krachtig die vergeldingsactie moet worden, is niet duidelijk.Volg

Lees meer »