Fietsster (56) overleden in Schaarbeek nadat ze wordt aangereden door vrachtwagen

In de Kolonel Bourgstraat in Schaarbeek werd deze ochtend een fietsster gegrepen door een vrachtwagen. Het slachtoffer overleefde het ongeval niet. 

Meer krantenkoppen in België

‘Moordstrookjes’ op N12 in Malle worden veiliger gemaakt: “Meer ruimte voor fietsers door schrappen rijstrook”

In Malle starten begin september werken op de N12 om die weg veiliger te maken voor fietsers. Op dit moment is de afstand tussen de fietspaden en de rijvakken erg klein op de verbindingsweg tussen Westmalle en Sint-Antonius (Zoersel). Pas over enkele jaren komen er volledig afgescheiden fietspaden, maar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de Antwerpsesteenweg in afwachting

Lees meer »

Celstraf voor vijftiger die politie bestookt met nodeloze oproepen en facturen in brand steekt: “We weten niet meer wat we met hem moeten aanvangen”

Een 54-jarige man uit Gistel is veroordeeld tot een celstraf van 11 maanden met uitstel voor belaging en afzetterij. Voor brandstichting ging de vijftiger maandagochtend vrijuit. Philippe H. bestookte tussen maart en november 2023 de politie en hulpdiensten met nodeloze oproepen. “Ter plaatse bleek er telkens niets aan de hand”, stelde procureur Saskia Schepens. “De beklaagde was gewoon dronken.”

Lees meer »

Biden: “Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land”

“Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land.” Dat heeft de Amerikaanse president woensdag gezegd in zijn eerste toespraak na zijn beslissing om zich terug te trekken voor het presidentskandidaatschap. “Het is de eer van mijn leven geweest om dit land als president te dienen.”

Lees meer »

“Kinderloze kattenvrouwen willen ons leven ellendig maken”: oude uitspraak van J.D. Vance duwt Republikeinse ‘running mate’ in defensief

De Republikeinse ‘running mate’ J.D. Vance ligt onder vuur vanwege een oude uitspraak, waarin hij beweerde dat "het land wordt geleid door een aantal kinderloze kattenvrouwen die zich ellendig voelen". Met die uitspraak verwees hij onder meer naar vicepresident Kamala Harris. De stelling lokt heel wat kritiek uit, onder meer van de bekende ‘Friends’-actrice Jennifer Aniston. Vance geeft aan dat

Lees meer »

Brand in Anderlecht mogelijk ontstaan door oververhitting batterij

Vanmorgen is de brandweer van Brussel uitgerukt voor een brand in een loft op de 1e verdieping van een gebouw met 3 woonlagen in de Georges Moreaustraat in Anderlecht. De bewoners, een moeder en haar 2 jonge kinderen, werden tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders. Mogelijk is de brand ontstaan door de oververhitting van een batterij.

Lees meer »